Magyar English


Erősítsd gyermekedben az empátiát!

A gyermeki empátia kialakulásában szülőként fontos szereped van, hiszen mint minden más készség fejlődéséért, ezért is sokat tudsz tenni a példamutatás, beszélgetés és közös játék segítségével. Cikkünkben Bojti Andrea gyermekpszichológus mondja el, miket érdemes erről tudni, olvass tovább!

Kapcsolódj mesével gyermeked világához + videó

A mese az egyik legfontosabb és legszórakoztatóbb kapcsolódási lehetőség a szülő és gyermek között. Bojti Andrea gyermekpszichológust a közös beszélgetések jelentőségéről kérdeztük, valamint arról, hogy a mesélések miként segítik a kommunikációt és a problémafeldolgozást.

Kezdj tiszta lappal! 3 könnyen betartható újévi fogadalom

Az újévi fogadalmak sokszor csak kimondott szavak, amiket ritkán követnek cselekvések. Ez azonban csak hozzáállás kérdése! Íme néhány fogadalom, ami könnyedén betartható, és még a családi köteléket is szorosabbra fűzi. Legyen 2022 egy igazán sikeres év! 

Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek

A kisgyerekek kedvenc időszaka közeleg, hiszen nemcsak a Télapó, de a karácsony is már csak pár nap távolságra van. Az ünnepi hónapban érdemes a szokásosnál is több időt fordítani a családra, és meghitten, közösen készülni a Mikulás, majd a Jézuska érkezésére. Fontos azonban az is, hogy a megfelelő készletek kerüljenek a puttonyba és a fa alá, hiszen egy jól megválasztott játék nemcsak a szórakozásért, de a fejlődésért is felelős. Összeszedtük azokat a slágertermékeket, amikkel egyszerűen nem tudsz mellélőni! Olvass tovább!

Játékok a bekuckózós időszakra

Egyre hűvösebbek a mindennapok, ezáltal több idő jut a benti játékokra. Azon tűnődsz, milyen készletekkel dobhatnád fel a négy fal között töltött időt? Összeszedtük a legklasszabb játékokat, amik az egész család számára szórakoztatóak. Olvass tovább, és válaszd ki a legjobbat!

Kütyühasználat: mikortól és mennyi ideig engedjük

A technológia térhódítása a gyermekeket is elérte, ezáltal pedig egyre fiatalabb korban találkoznak a digitális eszközök repertoárjával. Összeszedtük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, ezáltal könnyebben megállapíthatod, hogy gyermeked számára mi a megfelelő mérték. Olvass tovább!

A legjobb játékok a hideg időszakra

A téli időszakban is kifejezetten fontos, hogy gyermeked sokat játsszon a friss levegőn, de olyankor sem kell letenni a mókáról, amikor négy fal közé szorultok! Összeállítottunk egy listát, amiben a legizgalmasabb benti és kinti játékok szerepelnek, amelyekkel biztosan izgalmas telik majd az idő. Olvass tovább!

Tanítsd meg kreatívan gondolkodni gyermekedet!

A kreatív gondolkodás és fantázia kifejezetten fontos a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából, hiszen amit átélnek képzeletben, az segíti őket a való világban kialakult hasonló szituációk megoldásában is. Olvasd el, hogyan vezetheted rá gyermekedet, hogy kreatívan és fantáziadúsan gondolkodjon!

Téli szünet: így töltsétek tartalmasan a szünidőt

Szeretnéd a téli szünetet feldobni valamivel, és minél több tartalommal megtölteni a rendelkezésre álló időt gyerkőcöd és a többi családtag számára? Cikkünkben összeszedtük a legklasszabb játékokat, amikkel majd úgy telik az idő, hogy észre sem veszitek, akár kinti vagy benti játékról legyen szó! Olvass tovább!
Népszerű bejegyzések


Ne maradj le exkluzív tartalmainkról, ajánlatainkról!
Iratkozz fel a hírlevelünkre:
Kövess Facebookon!