Magyar English


Karácsonyi ajándékötletek gyerekeknek

- Blog

A kisgyerekek kedvenc időszaka közeleg, hiszen nemcsak a Télapó, de a karácsony is már csak pár nap távolságra van. Az ünnepi hónapban érdemes a szokásosnál is több időt fordítani a családra, és meghitten, közösen készülni a Mikulás, majd a Jézuska érkezésére. Fontos azonban az is, hogy a megfelelő készletek kerüljenek a puttonyba és a fa alá, hiszen egy jól megválasztott játék nemcsak a szórakozásért, de a fejlődésért is felelős. Összeszedtük azokat a slágertermékeket, amikkel egyszerűen nem tudsz mellélőni! Olvass tovább!

 

Az örök kedvenc: LEGO®

A LEGO® készletek örök életűek, amiket az évek során sem fog megunni gyermeked, ráadásul rengeteg különböző játék közül választhatsz ajándékot:

  • LEGO Duplo: Egy ilyen készlettel a legkisebbek sem maradnak ki a legózás öröméből, és ők is megépíthetnek számos cuki karaktert, de akár egy nagyobb épületet is.
  • LEGO Architecture: Ahol életre kelnek a világ nagyvárosai! Párizs, Tokió vagy New York egy részét szeretnéd gyermekeddel otthon kicsiben megalkotni? Akkor nektek egy LEGO Architecture játék való!
  • LEGO Technic: Építsd meg a legvagányabb járgányokat, és gyönyörködj az élethű, részletes alkotásban! Az autórajongóknak ez lesz a megfelelő választás!
  • LEGO VIDIYO: Ezzel a játékkal gyermeked igazi videóklip rendezővé válhat, ráadásul a szereplők sem lesznek mindennapi figurák.
  • LEGO City: Keltsetek életre igazi történeteket! Kaszkadőr show, rendőrségi helikopteres üldözés, vadvilági mentő terepjáró? A LEGO City számos izgalmas kalandra invitál.
  • LEGO Friends: Éljen a barátság! Ezzel a játékkal igazi barátságok szövődnek, akár a vidámparkba, a kávézóba vagy a lovascentrumba indultok el a kis figurákkal.

Az építőjáték fejleszti a szem-kéz koordinációt és finommotorikus készségeket is, így biztos lehetsz benne, hogy hasznos lesz gyermeked számára a legózással töltött idő.

 

Mesedélutánra fel: lepd meg gyermekedet egy diavetítővel!

Egy lebilincselő diamesével gyermeked könnyebben fel tudja dolgozni a mindennapi eseményeket, de a szellemi fejlődés szempontjából is kifejezetten fontos, mindemellett pedig egy fantasztikus közös családi program, ami közelebb hozza a családtagokat egymáshoz. Ez még nem minden! A falra vetített mese fejleszti a beszédkészséget, és az erkölcsi leckéket is segít elsajátítani a kis mesehallgatónak. Ha többet olvasnál a diavetítőről és a diafilmekről, kattints ide!

 

Izgalmas program a család minden tagjának: társasjáték

Egy társasjáték elrepíti a résztvevőket egy új, izgalmas és mesebeli világba, ahol a mókás feladványok során a családi vagy baráti kötelék még szorosabbá válik. Egy jól megválasztott darab örökéletű, ráadásul számos készlet nemcsak a szórakozásért felelős, de a készségfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektet. 

A Gravitrax segítségével például gyermeked egy hatalmas golyópályát alkothat rengeteg akadállyal és kiegészítővel, ráadáasul tanulmányozhatja a mágnesesség, a lendület, a fizika és a dinamika világát is.

Inkább cuki, de rafinált cicákkal játszanátok? A Thinkfun Cat Crimesban 40 rejtélyes cica bűntény vár megoldásra. Macskaimádóknak kötelező darab!

Egy igazi univerzális készletet keresel a készségfejlesztések terén? Akkor lepd meg gyermekedet a közelegő ünnepeken egy karácsonyi kirakóval! Nagyobb gyermekkel vagy felnőttekkel pedig próbálj ki egy lenyűgöző újdonságot, a Ravensburger Puzzle Exitet, ami a kirakózás élménye mellett elhozza nektek a szabadulószobák izgalmát is!

 

A legédesebb játék: Baby Born baba

Csemetéd imád babáival játszani? Akkor nem kérdés, hogy egy többfunkciós játékbabának nem fog tudni ellenállni! Arról nem is beszélve, hogy egy baba amellett, hogy fantasztikus időtöltést biztosít, megtanítja a gondoskodás fontosságát, de segít gyermekednek a kommunikáció és finommotorika fejlesztésében is, de jellemfejlődéséért is sokat tesz. 

Tipp: Olvasd el, hogyan fejlesztik gyermekedet a babák. 

 

Az örök kedvencek: kreatív készletek

A kreatív gondolkodás és fantázia nagyon fontos a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából, hiszen amit átélnek képzeletben, az segíti őket a valóságban kialakult hasonló szituációk megoldásában is. Egy édes SES kutyák és cicák 3D gipszkiöntő készlet garantáltan a kedvenc elfoglaltsága lesz, de a 4M kristálynövesztő is egy tökéletes ajándék, ha pedig a Jégvarázsért rajong csemetéd, a 3in1 kreatív csomag óriási meglepetés lesz számára a fa alatt!

 

Mókával, kacagással és szeretettel teli készülődést kívánunk az év legmeghittebb időszakában is!

 

Címlapkép forrása: IStock


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!