Magyar English


Extrovertált és introvertált gyerekek: hogyan támogasd őket?

Egészen kisgyermekkortól megfigyelhető a gyermekek veleszületett temperamentuma. Ez egy olyan sajátosság a személyiségben, amivel nem árt szülőként tisztában lenned, hiszen ez végigkíséri gyermeked életét. Bojti Andrea gyermekpszichológus tanácsait olvashatod el a témában.

Osztálykirándulás ötletek szülőknek - Hogyan engedjük útnak a gyereket?

Az osztálykirándulás a gyerekek egyik kedvenc napja, hiszen az egész éves tanulás jutalma, gyümölcse a közös kimozdulás és időtöltés. Egy ottalvós osztálykirándulás igazán különleges alkalom arra, hogy iskolai kereteken kívül töltsenek időt a pajtásokkal. Új barátságok és életre szóló emlékek születhetnek ilyenkor. Sok szülőnek viszont igen stresszes egy osztálykirándulás, pláne, amikor először engedik el egyedül a gyereket teljesen a tanárokra bízva őt. Vajon tud már vigyázni magára az a gyerek? Vajon elég tanár lesz ott, hogy mindenkire megfelelő figyelem jusson? 

Mi kell egy családi kirándulás megtervezéséhez?

Amikor beköszöntenek a tavasz első melegebb napjai és a természet elkezd felébredni téli álmából, a jó idő és a csodálatos tavaszi rügyfakadás szinte mindenkit kicsalogat a szabadba. A hétvégi családi programokba elkezdjük beiktatni a túrázást és a családi kirándulást. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy pár órára kikapcsolódjunk, kellemeset sétáljunk és a gyerekek is felfedezhessék az erdő érdekességeit. Hazánkban rengeteg csodálatos túraútvonal van, melyek egy része a fővárostól sem esik messze.

Házimunka gyerekeknek: hogyan vonjuk be a takarításba a kicsiket?

A tavasz beköszöntével bizony nemcsak a kirándulásnak, túrázásnak, bringázásnak jön el végre az ideje, hanem a tavaszi nagytakarításnak is. A gyerekek persze takarítás helyett inkább végre kint szeretnének játszani a szabadban, ezért nehéz annak a szülőnek, akinek nincs más segítsége. Teljesen érthető a gyerekek hozzáállása, de játékossággal és megfelelő motivációval be lehet, sőt be is kell vonni őket a házimunkába.  

Gyereknapi ötletek - kreatív otthoni és tuti szabadtéri programok

Teljen emlékezetesen május utolsó vasárnapja az egész család számára! Izgalmas gyermeknapi ötletek és tippek, ha még nem tudjátok mi legyen a program.

Kreatív fejlesztő játékok minden gyerek számára

Végre itt a jó idő, és kezdődik a szabadtéri játékok szezonja. Azonban nem lehet mindig a szabadban játszani, így jó, ha van a tarsolyunkban néhány szórakoztató játék piciknek és nagyobbaknak. A hagyományos, egyszerű játékok mellett a különböző fejlesztő feladatok igazán hasznosak, mert amellett, hogy megkönnyítik a hétköznapokat, a kreativitást is fejlesztik.

Fejlesztő játékok babáknak - ezeket ajánljuk

A gyermeki lét másból sem áll, mint folyamatos tanulásból és felfedezésből. A kicsik az első három évben fejlődnek a legintenzívebben, amihez a szülők - többek közt - fejlesztő babajátékok segítségével járulhatnak hozzá. Azonban több szempontot is figyelembe kell venni, fontos, hogy ne csak cuki, hanem hasznos is legyen.

Hogyan hat a babázás gyermekünk fejlődésére?

A játékbaba hagyományosan a kislányok kedvence, de valójában mindenkinek való, hiszen egyszerre szórakoztató és készségfejlesztő játék. A babázás hosszú múltra tekint vissza, amit több, különböző kutatás is bizonyít.

Tavaszi játékok óvodásoknak - fejlődés és szórakozás

Most, hogy vége a télnek, és beköszönt a jó idő, a hosszú bezárkózás után a természetbe vágyik mindenki. A gyerekek is várták már a tavaszt: nagy részük örömmel megy a szabadba, ám van, akit nehezebb kimozdítani a képernyők elől, de a megfelelő tavaszi játékötletek segítségével mindenkit ki lehet csalogatni.