Magyar English


Kezdj tiszta lappal! 3 könnyen betartható újévi fogadalom

- Blog

Az újévi fogadalmak sokszor csak kimondott szavak, amiket ritkán követnek cselekvések. Ez azonban csak hozzáállás kérdése! Íme néhány fogadalom, ami könnyedén betartható, és még a családi köteléket is szorosabbra fűzi. Legyen 2022 egy igazán sikeres év! 

 

Új év, új én

Használd ki, hogy ismét tiszta lappal indíthatsz, és ne pazarold az energiádat olyan ígéretekre, amiket úgysem tartasz be. Ha van egy célod, akkor érd is el! Nem muszáj, hogy két hét múlva minden álmod megvalósuljon, tartsd szem előtt, hogy a kis lépés is lépés. Hagyj időt magadnak és családodnak, törekedjetek hosszú távon az egészséges életmódra, és valósítsátok meg együtt azokat a terveket, amiket 2022-re kitűztetek, hiszen együtt könnyebb lesz ez is.

 

Miért nem megy az újévi fogadalmak betartása?

Sokszor esel abba a hibába, hogy átgondolatlan fogadalmakat hozol meg, amik aztán teljesen elhalványulnak akár már tavaszra? Ez azért lehet, mert nincs a terv mögött részletes tervezés, és az sem motiváló sokszor, hogy hosszú idő, mire tényleg láthatóan változnak a körülmények, ezáltal hamar alábbhagy a kezdeti lelkesedés. Ilyenkor pedig már hajlamos az ember rágörcsölni az ilyen helyzetekre, és kevesebb lesz az élvezeti faktor is, pedig lehet csak kimaradt egy-két lépés. 

Éppen a fent említett okok miatt, mi most 3 könnyen betartható, mégis hasznos fogadalmat hoztunk neked 2022-re, amikkel kicsit jobbá formálhatod saját magadat, de emellett a családi kötelék is erősebbé válik.

 

1. Olvassatok közösen többet!

Az olvasás pozitív hatásaihoz kétség sem fér, hiszen a szakemberek szerint számos érv szól amellett, hogy minél gyakrabban előkapj egy klassz könyvet vagy mesekönyvet. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak téged fejleszt az olvsaás, de csemetédre is jó hatással van, hiszen mindkettőtöket mentálisan stimulál, stresszcsökkentő hatású, új tudással gazdagít, karbantartja a memóriát és növeli a koncentrációs készséget is.

Ráadásul ez egy fantasztikus közös családi program, ami erősíti a kapcsolatotokat, miközben megdolgoztatja a képzelőerőt, bővíti a szókincset, és segít feldolgozni és feloldani a nap során felgyülemlett stresszt, konfliktusokat is, érdemes tehát belevenni a napirendbe.

 

Varázsold különleges élménnyé a meseolvasást!

Egy diavetítő tökéletes választás a bekuckozós időszakra, és kicsiknek és nagyoknak egyaránt különleges élményt nyújt, miközben a közös meseolvasás előnyeiről sem kell lemondanotok. A számos diafilm között pedig garantáltan meg fogod azokat a darabokat találni, amikért az egész család rajong!

 

Tipp: Tudj meg néhány hasznos információt a diavetítésről itt!

 

2. Hozd össze a családot! A puzzle játékok és a társasjátékok varázsereje

Fogadd meg, hogy idén több minőségi időt töltesz a családdal! Puzzle játékokkal vagy társasokkal pedig ezt könnyedén kivitelezheted, hiszen rengeteg közös nevetés vár rátok, de a pozitív hatásai is említésre méltók.

Ma már számos családi társasjáték közül válogathatsz, akár az ügyességre, gondolkodásra és logikára, memóriára vagy kommunikációra fektetnél hangsúlyt szórakozás közben. Bármilyen készletre essen is a választás, egy biztos, a játékosok megtanulják a türelem, osztozkodás, együttműködés és sportszerűség fogalmát.

 

3. Mozogjunk és nevessünk! Családi programok legjava: testmozgás és közös időtöltés

A sportolásnak sok módja van, de mindegyikben közös, hogy megmozgatja a testet, izgalmas, szórakoztató és számos pozitív élettani hatása van. Ha úgy érzed, hogy nehéz rávenned magadat a testmozgásra, de 2022-ben mégis többet szeretnél vele foglalkozni, akkor ideje, hogy játékos formát öltsön a tevékenység! 

Egy labdával kortól függetlenül mindenki szívesen játszik, és szórakoztató szerepe mellett kiemelten fontos hatása van a készségek fejlődésére is. Lehet gurítani, dobni, elütni, pattogtatni, elkapni és rúgni is. Akár ketten, csapatban, vagy akár egyedül is játszható, méghozzá helytől függetlenül. Ráadásul a labdás játékok nagy hatással vannak a mozgás térbeli és időbeli érzékelésére és pontosítására is, de segítik a ritmusérzéket, fejlesztik a szem-kéz koordinációt, illetve a fizikai erőnlétet is erősítik.

 

Eredményes, sikerekben gazdag 2022-es évet kívánunk neked és családodnak!

 

Címlapkép: Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!