Magyar English


Szórakoztató játékok 12 éveseknek

- Blog

Ez az egyik legnehezebb korosztály: félúton a gyerekkor és a tinédzser kor között.

A kamaszkori változások miatt a szülők dolga sem egyszerű, ekkor a legnehezebb eldönteni, hogy mit tudunk venni nekik, aminek örülnek. Mutatunk pár játékot, amivel nem lehet mellélőni.

 

Társasjáték 12 éves kortól: út a közös időtöltéshez

A serdülőkor fizikai és érzelmi változásokkal is jár: a gyerekek ízlése, érdeklődése változik és új szereplők jelennek meg a gyermek életben, ezért a szülő könnyen azt érezheti, hogy a gyerek eltávolodik a családtól, azonban ez a folyamat teljesen normális.

A közös időtöltésre a legjobb elfoglaltság gyerekeknek a társasjáték. Egy szórakoztató társasjáték flow-élményt okoz és a közösen eltöltött időnek óriási értéke és haszna van.

Korábban már írtunk a társasjátékok pozitív hatásáról, olvasd el kapcsolódó cikkünket!

A társasjáték 12 éves kortól rengeteg funkciót lát el.

A felhőtlen szórakozást az olyan játékok garantálják, mint a kreatív megoldásokat igénylő Activity és a Labirintus társasjáték.

Néhány komolyabb klasszikus társasjáték 14 éves kortól már élvezhető, pl. a Monopoly (és változatai), a Gazdálkodj okosan! és a Scrabble, ami amellett, hogy szórakoztató, a szókincs fejlesztésére is tökéletesen alkalmas.

A legjobb társasjátékok iskolásoknak nem csak otthon, de az utazások során is vidám perceket okoznak. Számos izgalmas játék létezik francia kártyára, de a strandon biztos, hogy az UNO nyer.

Mostanában közkedvelt kamasz játékok az újhullámos társasok, melyek gyakran az asszociációs készségek fejlesztésére építenek, mint például a Dixit és az Azul.

 

TIPP: A társasok közül kerülhetnek ki a legjobb szülinapi játékok 12 éveseknek. Egy parti társasjáték szülinapi bulikhoz is alkalmas, és akkor is, ha áthívja a barátait. 

 

Fejlesztő játékok 12 éveseknek

A gyermek 12 éves kora körül érik meg annyira, hogy érdekelje a puzzle-k világa. Ezek a legjobb készségfejlesztő játékok 12 éveseknek. Kitartást és türelmet tanítanak, és javítják a monotonitás-tűrést, fejlesztik a térlátást.

Legutóbbi különösen igaz a 3D-s puzzlekra. Ez a legkedveltebb kirakó fajta. Segít, hogy a gyermek megismerkedhessen a világgal a különleges építmények által. 

A Ravensburger 3D kirakó sorozatban az Eiffel-torony, az Empire State Building és a Big Ben mellett vannak már sötétben világítós készletek is.

Korábban már írtunk a témában, olvasd el előző cikkünket!

 

Tudományos játékok 12 éveseknek

A LEGO Technic egy szuper játék nagyoknak. Ezek a játékok 12 éveseknek otthon is izgalmas időtöltést okoznak, mert kockák helyett alkatrészeket kell összeilleszteni. A játékhoz elektromos vezérlő is tartozik, így életre kel az építmény. Ezek a játékok 12 éveseknek kitűnően segítenek a műszaki ismeretek elsajátításában.

A LEGO mellett vannak más kiváló benti játékok 12 éveseknek, például a hasonló, akár mágnessel ellátott építő játékok.

 

Maradjatok gyerekek! Játék nagyoknak és kicsiknek egyaránt

Ebben a korban komolyabb hangsúlyt kap a sportolás. A legélvezetesebbek a csapatsportok, hiszen ezek nem csupán jó játékok 10-12 éveseknek, de sok hasznos hatásuk is van.

Megunhatatlan játékok 11-12 éveseknek a különféle labda játékok. Akár suli után a barátokkal, akár otthon a családdal nagyon szuper.

A labda játékok 12-14 éveseknek azért is ideálisak, mert számos pozitív hatásuk van a fejlődésre. Erősítik a csapatszellemet és fejlesztik a szem-kéz koordinációt, az erőnlét, ráadásul kicsalogatják a gyerekeket a friss levegőre.

 

Címlapkép forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!