Magyar English


Fejlődés, kikapcsolódás és móka egyben: puzzle

- Blog

Egy kifejezetten szórakoztató játékot keresel, amit akár egyedül, akár csapatban is lehet élvezni, de fontos számodra, hogy kikapcsolódjanak a résztvevők, miközben készségeik is fejlődnek? Egy puzzle minden darabkája erre hivatott, és örömet fog csempészni a mindennapokba az egész család számára. Olvass tovább, és tudd meg, mi mindenre jó egy kirakós!

 

Egy igazi univerzális darab a készségek fejlesztése terén

A kirakós készletekről köztudott, hogy időt és gondolkodást igényelnek, emellett azonban számos készséget is megerősít a játékkal töltött órák száma. Amíg kiraktok egy csodás képet, fejlődik

  • a figyelem, ami a tanulás egyik alapfeltétele,
  • a vizuális észlelés, ami az olvasásban és írásban segít gyermekednek,
  • a tájékozódás térben és síkban, ami szintén az iskolai tanulmányok során fontos, 
  • a kézügyesség és a finommotorika, ami megannyi téren fontos az életben, 
  • a térlátás,
  • a monotónia tűrés, 
  • a kitartás, ami az iskolaérettség fontos feltétele,
  • és a logikai gondolkodás is.

 

Ezek mellett pedig kiváló program a család minden tagjának kortól függetlenül, ugyanis a játék közben egy elmélyült beszélgetés is könnyedén kialakul, de izgalmas és vicces percekkel is elüthetitek az időt, amíg keresitek a darabkák megfelelő helyeit. Mindeközben pedig bővítheted tudását a család fiatal tagjának a képen szereplő tárgyakról és állatokról is. A közös alkotás mindig jó móka!

Fotó: wikiHow

 

Most fog életében először kirakósozni gyermeked?

Nagyon fontos, hogy eleinte sokat segítsd gyermekedet szóban és ténylegesen is, hogy rá tudjon érezni a játék lényegére, és legyen sikerélménye, különben van rá esély, hogy elveszti a kedvét, és inkább nem folytatja a játékot. Az aranyszabály az, hogy korának és fejlettségi szintjének megfelelő készletet válassz, ebben segítségedre lesz a csomagolás, amin mindig feltüntetik a fontosabb információkat. Kedvcsinálónak pedig szerepeljenek kedvencei a képeken, egy-egy Disney figurával vagy cuki állatkával biztosan nem lősz mellé.

 

Fantasztikus újdonság: Ravensburger Puzzle Exit

Nagyobb gyermekkel vagy akár felnőttekkel próbálj ki egy lenyűgöző újdonságot, a Ravensburger Puzzle Exitet, ami a kirakózás élménye mellett elhozza nektek a szabadulószobák izgalmát is! Miközben teszitek össze a darabkákat, rengeteg titkot felfedeztek, akár egy Dzsungel, Vidámpark, Labor, Varázslatos erdő, Természettudomány múzeum, Dzsungeltemplom, Tengeralattjáró vagy Boszorkánykonyha legyen a helyszín, netán a Farkasok, Egyszarvúk vagy Kalózok titkait szeretnétek felgöngyölíteni. Ha pedig elakadnátok, akkor sincs ok aggodalomra, hiszen QR kódok lesznek a segítségetekre abban, hogy mielőbb megfejtsétek a történetet. Ugye, milyen lenyűgöző?

Illusztráció: REGIO JÁTÉK

 

Hogyan vedd rá gyermeked a játékra?

Ha úgy érzed, nem élvezi gyermeked a puzzle-lel töltött időt, netán ellenállást vált ki belőle, akkor sem érdemes feladni a játékot, szimplán meg kell találni a módját annak, hogy hogyan tedd sikeressé őt a darabkák pakolgatásában. Erre egy jó módszer kisebb gyerkőcöknél az, ha visszafelé játszotok, azaz a kirakott képből először egy darabkát veszel ki, amit vissza kell tennie, majd kettőt, ezt követően pedig ötöt-hatot, és így tovább. 

 

Kellemes játékot kívánunk nektek!

 

Címlapkép forrása: Adobe Stock


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!