Magyar English


Utazási kisokos kisgyermekes szülőknek

- Blog

Te is várod már a családi vakációt? Néhány tipp betartásával a nyaralás a kikapcsolódásról és a szórakozásról fog szólni a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

Rengeteg vígjáték szól arról, hogy milyen káosz tud kialakulni egy családi vakáció alkalmával, de ez csak addig tűnik viccesnek, amíg nem mi magunk éljük át a megpróbáltatásokat. Összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot, hogy te elkerülhesd a katasztrófát.

 

A családbarát nyaralás szervezésének első lépései

Válassz olyan úti célt, ahol kifejezetten szeretik a családosokat, és fel is vannak készülve a kisgyermekek érkezésére. Mielőtt lefoglalnád a kiszemelt szálláshelyet, érdeklődd meg tőlük, hogy miben mutatkozik meg náluk a családbarát jelleg, és nyugodtan kérdezz rá azokra a dolgokra, amik számodra különösen fontosak. Egy kisgyerek hanggal jár, az lenne a furcsa, ha nem így lenne, mégis előfordul, hogy a szállásadó ezzel eleinte nem számol. Kérdezd meg, hogy nem baj-e, ha a gyerekek néha kicsit hangosak. Ez főleg akkor érdekes, ha a házinéni is egy fedél alatt van a nyaralókkal, vagy másik nyaralók is lesznek a házon belüli szomszédos másik apartmanban.

 

Programválasztás – mindig legyen B terv!

Biztosan már az úti cél kiválasztásakor van egy elképzelésed, hogy mit fogtok csinálni együtt: naphosszat strandolni, frizbizni, kirándulni, kalandparkba menni, hajókázni, grillezni a kertben és társasozni. Ettől függetlenül nem árt, ha jobban megnézed, mi mindenhez lehet kezdeni a közelben, mert lehet, hogy sok olyan izgalmas programban is részt vehettek, amire eleinte nem is gondoltál. Illetve jó, ha mindig van egy B terved, például eső esetére, hogy legalább a jókedvet ne mossa el a barátságtalan idő. Néhány társasjátékkal bebiztosíthatod magatokat. Egy közös, családi móka ellen senkinek nem lesz kifogása, jó időben a strandon és este, vacsora után is sok vidám percet szerezhet nektek.

 

Utazás a jól ismert „Ott vagyunk már?” nélkül

A kicsiknek – hacsak nem alszanak el az úton – általában unalmas a hosszú utazás, akár autóval, vonattal vagy repülővel indultok el, ami könnyen nyűgös, durcás gyerekekhez és elcsigázott felnőttekhez vezet. Pár jól megválasztott játékkal lekötheted az apróságok figyelmét, és így sokkal kisimultabban érkezhettek a szálláshoz mindannyian. Szuper játékok egy hosszú útra a finom, puha Zookiez plüssfigurák, amit például kézre vagy a biztonsági övre is rá lehet csatolni, és a különböző kártyajátékokkal is gyorsabban múlik az idő.

 

Mindig legyen kéznél!

Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Ha lefoglaltad a szállást, indulás előtt gyűjtsd ki az olyan fontos információkat, mint a helyi gyerekorvos, ügyelet, gyógyszertár, élelmiszerbolt és hasonlók elérhetőségét, hogy ha szükség van rá, már ne kelljen hosszasan keresgélni. Ennek ellenére a te táskádban is mindig legyen ragtapasz, fertőtlenítő, naptej, fájdalomcsillapító, szúnyogcsípésre kenőcs, kullancsriasztó, valamint egy kis innivaló, hogy a nyári melegben senkire se jelentsen veszélyt a kiszáradás. Egy powerbank beszerzése is hasznos lehet, hogy ne kelljen nélkülözni a mobiltelefont egy hosszabbra sikerült program miatt, és legyen tere a spontaneitásnak.   


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!