Magyar English


Tartalmas napok játékokkal a nyári szünetben

- Blog

Szeretnéd biztosítani gyermeked számára a nyári szünetben is a tartalmas időtöltést? Egy jól megválasztott játékkal nemcsak az egészséges fejlődését segítheted elő, de örömforrás is lesz számára. A szabad levegőn számos lehetőség áll rendelkezésre, de rosszabb idő esetére is összeszedtünk néhány készletet, amelyekkel élményekkel teli, boldog perceket szerezhetsz csemetédnek. Lássuk is! 

 

Játékok a szabadban

Homokozó játékok

A homoképítkezés egy szuper és szórakoztató tevékenység, ami hosszú időre leköti gyermeked figyelmét, miközben készségeit is fejleszti. A formázás remek előkészítés a kéz-és karizmok edzéséhez, hiszen az ásás és gyúrás kemény erőpróba a csöppségeknek, az épületek díszítése, sütemények, fagyik készítése pedig aprólékos mozdulatokat igényelnek, így a szem-kéz koordináció is fejlődik. A homokban mindemellett számos lehetőség kínálkozik arra, hogy megtanítsd gyermekednek a színeket, formákat, ellentétpárokat, így szókincsének fejlődését is elősegíted. 

 

Hinta és csúszda

Ha játszótérre mentek, semmiképp ne hagyjátok ki a hintázást és csúszdázást! Előbbi gyermeked egyensúlyérzékét és ritmusérzéket javítja, miközben a félelmeit és a felgyülemlett feszültségét is segíti levezetni, míg utóbbi a mélység és magasság észlelését tanítja meg neki, így fejlesztve a térbeli tájékozódást. Mindkét játék kifejezetten jó móka, amit a kicsik és nagyok egyaránt imádnak, így ha van udvarotok, érdemes felszerelni ezekkel a fantasztikus szabadtéri játékokkal, hogy bármikor használhassátok őket! 

 

Strandjátékok

Akár strandon lubickoltok, akár otthon, a móka csak strandjátékokkal együtt lehet teljes. Egy pumpás vízipisztollyal, habszivacs vízipuskával vagy strandlabdával a család minden tagja élvezetesen töltheti a pancsolós időt, amíg a levezetéshez tökéletes választás egy sikkes Flamingó hullámlovagló, Fánk úszógumi vagy napozómatrac, amelyekre ráfeküdve vagy beleülve mindenki kikapcsolódhat.

 

Játékok a négy fal között

Játékok társaságban

A társas- és kártyajátékok tökéletes választásnak bizonyulnak, ha átjönnek gyermeked barátai, vagy szeretnéd erősebbé tenni a családi köteléket! Amellett, hogy ezek a készletek szórakoztatóak, fejlesztik a szociális készségeket, tanítanak az állatokról, sőt bizonyos darabok még a gondolkodást és a logikát is megdolgoztatják. Ha szeretnél célzott területet fejlesztő társassal beújítani, a megfigyelést fejlesztő Figurix vagy a reflexközpontú Éhes békák a nektek való darab!

Ha gyermeked egy igazi felfedező, akkor pedig egy tudományos játékkal megmutathatod neki a világ összefüggéseit, a robotokat vagy az univerzum rejtelmeit.

 

Játékok, ha egyedül játszik gyermeked

Azokon a nyári napokon, amikor gyermeked szeretne egyedül játszani, vagy éppen nincs társa a közös mókához vess be egy izgalmas Thinkfun® készletet, egy élethű játékbabát vagy egy szupergyors kisautót.

A Thinkfun® készletek ötvözik a szórakozást az agytornával néhány izgalmas feladványon keresztül, amelyek örömöt és intellektuális kihívást jelentenek a kis játékosnak. A Yoga Spinner bevezeti gyermekedet a testmozgás és egészséges életmód rejtelmeibe, a Zingo egy különleges bingó játék, ahol gyorsnak és ügyesnek kell lennie csemetédnek, ráadásul az angol nyelvű kiadás lehetővé teszi, hogy megtaníts neki néhány új szót, amíg a Shape by Shape egy izgalmas logikát és térlátást fejlesztő készlet.  

A babázás a kicsik és nagyok körében egyaránt nagyon népszerű. Nem is csoda, hiszen a móka és papás-mamás szerepjáték mellett számos jótékony hatása is van egy édes játékbabának. Olvasd el itt, hogy mennyi mindenre jó egy ilyen játék.

A kisautókkal óriási versenyeket vezényelhet le gyermeked úgy is, ha egyedül játszik, de a traktorok, mezőgazdasági járművek világát is megismerheti közelebbről, vagy menő autópályákon is leküldheti kedvenc négykerekűjét.  

 

Készségfejlesztő játékok

A finommotorikus készség az ovis és kisiskolás években fejlődik legintenzívebben, és nélkülözhetetlen az írás, olvasás és számolás elsajátításához, de a gondolkodást is befolyásolja. Ahhoz, hogy a kisebb izomcsoportok teljes mértékben gyermekedet szolgálják, érdemes minél többet játszani az erre kitalált építőjátékokkal. Ezzel együtt pedig szem-kéz koordinációját, térlátását és taktilis érzékelését is fejlesztheted, így nem kérdés, hogy egy ilyen készlet tökéletes választás, amellyel jót tehetsz gyermekednek.

A mai gyurmakínálatban már mindenféle színű, illatú és állagú játékot megtalálsz, melyek hatalmas teret engednek gyermekednek a kreativitás kifejezésére. A gyurmázás nemcsak képzeleterejét mozgósítja, de térlátása, anyagismerete és kézügyessége is fejlődik a kis gyurmázónak, miközben imádni való építményeket, állatkákat, finomságokat alkot meg, amelyek édes ékei lehetnek a későbbiekben a lakásnak.

 

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!