Magyar English


Legjobb farsangi jelmezek - Mit vegyünk fel a maszkabálra?

- Blog

Itt a farsang, amit imádnak a gyerekek, hiszen egy napra bárki bőrébe belebújhatnak. A tökéletes szórakozáshoz elengedhetetlen egy farsangi jelmez, aminek kiválasztása vagy elkészítése már önmagában egy örömteli folyamat a kicsiknek. Mutatunk néhány – akár otthon is megvalósítható – farsangi jelmez ötletet!

 

A jelmez ötletek összegyűjtése

Az első és legfontosabb lépés a tervezés: találjátok ki gyermekeddel közösen, hogy mi legyen a jelmeze farsangra. Egy egyszerű, hétköznapi tárgy, egy mesehős vagy egy állat legyen a farsangi ruha? Idén összeöltözne a testvérével vagy barátjával? Páros jelmez ötleteinket nézd meg itt!

 

Számoljatok az idővel is! Amennyiben bőven van időtök a farsangi mulatságig, készítsetek otthon farsangi maskarát, de ha szűkös az időkeret, akkor inkább a kölcsönzésben vagy a jelmezvásárlásban gondolkodjatok. Ha hiányzik még valami a szettből, nézzetek körbe rokonoknál vagy a barátoknál is! Amint összeáll minden elem, kezdődhet is a farsangi ruhák megalkotása!

 

Egyszerű farsangi jelmez ötletek házilag

A közös jelmezkészítés nemcsak mókás elfoglaltság, hanem értékes együtt töltött idő is. Erősíti a szülő-gyermek köteléket, növeli a kreativitást, javítja a kézügyességet és nem utolsó sorban büszkeséggel fogja gyermekedet eltölteni az általa is megalkotott jelmez viselése. Ráadásul a jelmezversenyen mindig előnyt jelent egy egyedi, kézzel készített maskara!

 

Ne ijedj meg, nem kell minden energiát beletenni egy gyerek jelmez elkészítésébe, viszonylag rövid idő alatt, kevés anyagból is lehet egyszerű, de annál kreatívabb jelmezeket készíteni. Alkossatok közösen például farsangi jelmezt kartondobozból: ez jó alapanyag például egy tejesdoboz, okostelefon, kémény, de akár egy menő Minecraft jelmez megalkotásához is.

 

Tipp: Élelmiszerboltokból könnyedén szerezhetsz nagyobb méretű kartondobozt.

 

Ha a jelmez egészét nem is akarod kézzel elkészíteni, a kiegészítőket, például a maszkot vagy álarcot megcsinálhatod te magad. Ebben a cikkünkben gyűjtöttünk neked ötleteket.

 

Farsangi jelmezek gyerekeknek: szuperhősök és királylányok 

Farsangi jelmez ötletek fiúknak

A kisfiúk többsége menő szuperhős szeretne lenni, és szerencsére széles kínálatból válogathatnak, például Pókember, Batman, Amerika kapitány vagy akár a Star Wars szereplői közül. Meglepnéd idén kisfiadat egy általad készített jelmezzel? Ugyan komolyabb kihívás, de nem kell varrni, szegni, csak szabni és ragasztani, szóval hidd el, megéri! A következő sablon elkészítését ajánljuk az otthoni szuperhős jelmezhez:

  • Szükséged lesz egy 90x35 cm-es egyszínű filc anyagra. 
  • Hajtsd félbe és a közepére vágj egy 15x10 cm-es ovális alakú nyílást. 
  • A jelmez hátának kinevezett oldalra az ovális szélétől metszd be az anyagot 10 cm-re (ez fog segíteni a jelmez felvételében).
  • Szükséged lesz még négy, egyenként 25 cm-es szalagra, melyet mell- vagy derékmagasságban az alap oldalára varrunk, rögzítünk.
  • Kész vagy az alap sablonnal, most már csak ki kell választania gyermekednek, kinek a bőrébe szeretne bújni (pl. Vasember, a Zöld Lámpás vagy a Farkas), és az alapján elkészíteni a ruha mintáját, a kézelőket és a maszkot.

 

Farsangi jelmezek lányoknak

A kislányok többsége egy hercegnő bőrébe szeretne bújni farsangon, de többféle otthon is elkészíthető farsangi jelmezötletünk is van számukra. Egy szép fehér ruhával és egy kiegészítő szárnnyal lehetnek angyalok, a katica jelmezhez egy fekete ruhára, egy nagy piros és egy kisebb fekete (a pöttyökhöz) dekorgumi lapra és egy hajpántra lesz szükség. A méhecske szett is megoldható fekete és sárga ruhákból, egy kartonpapírból kivágott szárnyból és egy kiegészítő hajpántból.

 

Tipp: A lányok is lehetnek szuperhősök! A fenti sablonból például Macskanővé válhatnak, de kedvenc mesehőseik, például Hamupipőke vagy Elza bőrébe is belebújhatnak.

 

Az i-re a pont: arcfestés

Sok jelmezt tesz teljessé az arcfestés, gondolj csak egy tigrisre, a hupikék törpikékre, a bohócokra vagy a Marvel univerzumból ismert Hulkra.  Azonban vigyázz, csak biztonságos arcfesték kerüljön a kicsi pofijára! A REGIO JÁTÉK bevizsgált és biztonságos arcfestékei nem irritálják a gyerekek bőrét, így nyugodtan kipingálhatod velük az arcukat. Egy arcfesték készlettel változatos sminkeket lehet készíteni, nem csak egy-egy adott jelmezhez lehet használni, ráadásul bőrbarát is. Kifejezetten praktikus több gyermek esetén, így a testvérek jelmezeit ugyanazzal a szettel készítheted el. Ha a festék helyett más kiszerelést választanál, arcfestő toll és kréta is rendelkezésedre áll.

 

Címlapkép forrása: Unsplash


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!