Magyar English


Páros jelmezek farsangra - Itt a farsang, áll a bál!

- Blog

Elkezdődött az új év és vele együtt lassan érkezik a farsangi szezon is. Nincs még ötleted, hogy mit vegyetek fel gyermekeddel a mulatságra? Mutatunk néhány egyszerűen elkészíthető szülő-gyermek farsangi jelmez ötletet, amivel egész biztosan tarolni fogtok! 

 

A farsang a gyermekek egyik kedvenc ünnepe, hiszen ilyenkor beöltözhetnek kedvenc állatkájuknak, mesehősüknek, de akár egy orvos, rendőr vagy tűzoltó szerepét is maguknak érezhetik. A beöltözős móka ráadásul lehetőséget biztosít kreatív, DIY tevékenységekre, melyek összehozzák a családot, előhívják a gyermeki fantáziát és a szülő-gyermek kapcsolatot is erősítik, főleg ha a gyerek jelmezek mellett a felnőtteknek is készül maskara, amit aztán közösen viseltek a farsangi partyn.

 

Előkészületek: farsangi jelmez házilag vagy boltból?

Idén családi farsangi jelmezekkel rukkoltok elő? Akkor a következő lépésben azt érdemes eldöntened, hogy kézzel készítitek el a maskarákat, vagy inkább boltból szerzitek be a jelmezeket, esetleg kölcsönzőben keresgéltek. Ennek meghatározásához vedd figyelembe gyermeked korát, a család létszámát, a rendelkezésre álló költségkeretet és az erre szánt időt is. 

 

A legjobb farsangi jelmez ötletek és tippek

Családi jelmez ötletek után kutatsz? Akkor mit szólsz a menő mesehősök világához? A Jégvarázsból például kapásból többszereplős felvonulást rendezhettek, elvégre mindenki imádja Elsát, Annát, Olafot és Kristoffot, de akár a Hihetetlen család is tökéletes választásnak bizonyul. Inkább szuperhősként mutatkoznátok be idén? Akkor legyetek Bosszúállók, és bújjon mindenki kedvenc karakterének bőrébe. Sok ilyen jelmezhez ráadásul nem is feltétlen kell nagy varrótudomány, elég ha kicsit átalakítjátok kedvenc ruhadarabjaitokat. Természetesen a speciálisabb karakterekhez külön kell vásárolni anyagot, amit aztán kedvetekre formálhattok, de ha ezekkel nem bíbelődnél, akkor készítsd el hozzájuk csak a kiegészítőket otthon egy családi program keretében!

 

Páros jelmez ötletek

Nem mindenki akar a családból részt venni a farsangi mulatságon? Akkor gondolkodj páros farsangi jelmezekben! Batman és Robin, Spongyabob és Patrik, akár egy rendőr és egy rab? Elő a fantáziával, és találjátok ki, hogy melyik páros bőrébe bújnátok idén legszívesebben. Nem muszáj azonban kizárólag személyeket megtestesítő maskarában gondolkodni, íme néhány páros jelmez farsangra, ami ötvözi a kész és a kézzel elkészítendő jelmezek módszerét:

Tipp: Valamilyen anyagot nem találsz otthon a jelmezhez? Kérdezd meg rokonaidat, barátaidat, hátha tudnak segíteni!

 

A kevesebb néha több: egyszerű farsangi jelmez ötletek

Tetszik az ötlet, hogy saját kezűleg készíts farsangi jelmezeket, de szeretnéd egyszerűbben megfogni a feladatot, és gyermeked sem igényli az extravagáns megjelenést? Akkor álljon itt néhány példa, amit bárki el tud készíteni, és sosem megy ki a divatból:

  • LEGO-kocka: Ehhez mindössze színes kartonpapírra van szükségetek, amit aztán össze kell ragasztani, és az elejére alkoholos filccel megrajzolni a jellegzetes kockákat.
  • Múmia: Mi sem egyszerűbb, jó sok WC-papír, és kész is a jelmez!
  • Ananász: Egy sárga ruha és egy fejdísz. Mindössze ezekre lesz szükségetek.
  • Turista: Ehhez néhány kirándulós ruhadarab kell, napszemüveg és egy fényképezőgép a nyakba akasztva, és már indulhattok is a farsangra.
  • Barbie baba dobozban: Ehhez néhány csinos ruharabra lesz szükséged, illetve szintén egy nagy kartondobozra, aminek az eleje ki van vágva, esetleg fóliával be van fedve. Tökéletes farsangi jelmez lányoknak!

 

Címlapkép forrása: 123RF


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!