Magyar English


Kreatív ötletek a legjobb farsangi álarc elkészítésére

- Blog

A farsang az év egyik legjobban várt eseménye a gyerekek számára. Varázsold emlékezetessé az idei mulatságot azáltal, hogy idén közösen készítitek el a farsangi maszkot! Nézd milyen klassz, színes ötletek!

 

A farsangi ünnepségek népszerűsége töretlen, a gyerekek élvezettel bújnak különböző jelmezekbe a játék kedvéért, és a családot is összehozza a mulatság. A szettet egy jól elkészített farsangi maszkkal még jobban fel lehet dobni, amit otthon, saját kezűleg, szórakozás közben könnyedén megalkothattok. Íme néhány menő farsangi álarc ötlet!

 

Tipp: Gyermekeddel közösen szeretnél beöltözni az idei farsangon? Itt találsz néhány klassz ötletet!

 

Álarc gyerekeknek, mint a farsangi jelmez kiegészítők egyike

Miért ne lehetnének a farsangi álarcok a maskarák fénypontjai? Készítsetek farsangi maszkot házilag, hiszen amellett, hogy teljesen személyre szabható, megdolgoztatja a kreativitást és a képzelőerőt, ráadásul egy közös családi programnak is tökéletes.

 

Ezekre lesz szükségetek hozzá: 

 

Tipp: Mindig olyan anyagokkal dolgozzatok, ami bőrbarát, illetve ügyelj rá, hogy kimosható ragasztóval kézműveskedjetek.

 

Farsangi maszk ötletek, egyszerűen, lépésről-lépésre

A farsangi álarc készítése nem bonyolult, néhány lépést kell csak szem előtt tartani:

  1. Nyomtassatok ki vagy rajzoljatok egy számotokra megfelelő álarc sablont.
  2. Helyezzétek a farsangi maszk sablont a kiválasztott kartonpapírra vagy filcre, majd ceruza, toll vagy filctoll segítségével rajzoljátok körbe az elemeket.
  3. Vágjátok körbe a sablonokat ollóval.
  4. Az álarc széleitől egy ujjnyival beljebb vágjatok egy-egy lyukat, mely segítségével rögzíthetővé válik a farsangi kellék.
  5. Vágjatok a fejméretnek megfelelő hosszúságú gumi madzagot, majd a két végét bújtassátok be a két kivágott lyukba, és csomózzátok meg.
  6. Elő a fantáziával! Innentől kezdve rátok van bízva a maszk készítés.

 

Akár egy papírtányér is jó alapja lehet a farsangi maszkoknak, csak a kívánt formára kell vágni, majd kidekorálni azt. A kialakításnál ügyelj a szemeknek kialakított rések elhelyezkedésére, hogy a maszkot viselve jól lásson gyermeked. A díszítőelemek rögzítése ezzel a kimosható ragasztóval a kisebbeknek sem okoz gondot, mivel nemcsak erősen tart, de az egészségre ártalmatlan, és a véletlenül szétkent ragasztó is könnyen le- és kimosható az alkotómunka végén. A konyhai alufólia is kincset érhet: fémes hatást kölcsönöz a megjelenésnek, ami például egy leendő kis robotnak mindig jól jön.

 

Nem minden hős visel köpenyt! Álarc sablon ötletek

Egy csipet fantáziával és kézügyességgel magad is megtervezheted a maszkot, ám ha jól jönne némi segítség, az interneten rengeteg farsangi álarc sablont találsz mindenféle jelmezhez. Vannak színes és színezhető, nyomtatható sablonok egyaránt, akár Batman álarc sablont, Vasember álarc sablont vagy Pókember álarc sablont keresel.

 

Az álarcot egészen új szintre emelheted, ha a szokásos maszk helyett arcfestéket használsz. Természetesen ilyenkor csak bevizsgált, szigorú szabályoknak megfelelő, minőségi termékeket válassz, azokkal viszont bátran kipingálhatod gyermeked pofiját, mert biztonságosak, nem ártanak a kicsik érzékeny bőrének. Az arcfesték azoknak is szuper alternatíva, akiknek a gyereke szemüveges, és emiatt kényelmetlen lenne egy álarc viselése.

 

Idén inkább biztosra mennél? Válassz kész álarcot vagy komplett jelmezt farsangra! A teljesség igénye nélkül remek maskarákat találhatsz a polcokon!

  • Válj a Mancs őrjárat egyik kedvelt főszereplőjévé jelmezeink segítségével!
  • Öltözz be Pókembernek, Batmannek vagy akár Vasembernek!
  • Az erő legyen veled! Öltsd magadra a Star Wars karaktereket, válassz a jelmezedhez tökéletes kiegészítőt, például egy Jedi pilóta sisakot!
  • Hercegnők figyelem! Csodálatos maskarák által szeretett mesehősöddé válhatsz. Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika, Aranyhaj, Belle? Ki a te kedvenced?

 

Szuper farsangi mulatságot kívánunk!

 

Címlapkép forrása: Getty Images


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!