Magyar English


Játékok a bekuckózós időszakra

- Blog

Egyre hűvösebbek a mindennapok, ezáltal több idő jut a benti játékokra. Azon tűnődsz, milyen készletekkel dobhatnád fel a négy fal között töltött időt? Összeszedtük a legklasszabb játékokat, amik az egész család számára szórakoztatóak. Olvass tovább, és válaszd ki a legjobbat!

 

Az örök klasszikus: LEGO®

A LEGO® készletek amellett, hogy élvezetes elfoglaltságot nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hasznosak készségfejlesztés terén is, hiszen javítják a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, a térlátást és a taktilis érzékelést is. A kisgyerekek például a rengeteg LEGO® DUPLO készlet között biztosan megtalálják a kedvencüket, akár várost szeretnének építeni, netán imádott mesehősükkel játszanának. Az idősebb korosztálynak szintén számos klasszikus készlet áll rendelkezésére, építkezhetnek a Super Mario, Star Wars szereplőivel, vagy játszhatnak tematikusan is a LEGO® Friends, City, Technic vagy VIDIYO játékokkal.

Fotó: LEGO

 

Hívd játékra az egész családot!

Egy klassz társasjáték minden résztvevő számára szórakoztató, miközben célzottan fejleszti is a játékosokat, akár a logikáról, memóriáról, kommunikációról vagy ügyességről legyen szó.

A legkisebbeknek a Halacskázó társassal járhatsz a kedvükben, amiben a játékosoknak horgászat közben kell előhívniuk memóriájukat, de a Cat&Mouse is fergeteges mókát biztosít, ami inkább a gyűjtögetésre és szemfülességre van kiélezve. A Ravensburger Első Csótánykám játékában pedig a csótánymamának kell segíteni megetetni a kicsinyeit, ezt a feladatot biztosan imádná csemetéd!

A kicsit idősebb gyerkőcöknek egy igazi logikai feladvány garantáltan jó választás, a Thinkfun játékokban például egyre nehezebb feladványok várják a gondolkodókat. A kaland szerelmeseinek  a Fáraó társasjátékot, az Eldorádó legendáját és az Escape the roomot ajánljuk, mindhárom játék tele van izgalmas feladványokkal! A klasszikusoknak is helye van a listán, az Activity, a Dixit, a Fedőnevek vagy a Jenga az egész számára kikapcsolódást és örömteli perceket nyújtanak.

Fotó: Kinderzeit

 

Puzzle, az univerzális játék

Egy kirakós igazi aduász, hiszen amellett hogy többórányi elfoglaltságot nyújt, a játékost is segíti az élet számos területén:

  • erősíti a figyelmet,
  • előhívja a vizuális észlelést,
  • javítja a tájékozódást térben és síkban,
  • fejleszti a kézügyességet, finommotorikát,
  • megtanít a térlátásra,
  • segít a monotóniatűrés elsajátításában,
  • kitartóvá tesz
  • és logikus gondolkodásra késztet.

Tipp: Segítünk, hogyan válaszd ki a tökéletes készletet!

Fotó: wikiHow

 

Az ősz sztárja: mese

Egy mesének számos pozitív hozadéka van, nemcsak élvezetes elfoglaltságot nyújt, de stresszcsökkentő hatású, mentálisan stimulál, növeli a koncentrációs készséget, és nem utolsó sorban új tudással ruházza fel az olvasót és hallgatót. Nem kérdés tehát, hogy egy hideg őszi estén az egyik legjobb program a mesélés, akár egy képekkel teli mesekönyvről legyen szó, akár kedvenc diafilmetek elevenedik meg a falon. 

Tipp: Olvasd el, hogy miért nagyon fontos a közös meseolvasás!

Fotó: Depositphotos

 

Legyen játékkal, kacajjal és szeretettel teli őszi időszakotok!

 

Címlapkép forrása: Crello


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!