Magyar English


Húsvéti díszek gyerekekkel, saját kézzel

- Blog

Hangolódjatok a húsvétra saját készítésű, édes díszekkel, amivel nemcsak pompázni fog otthonotok, de szuper közös program a család minden tagjának! Hoztunk néhány menő tavaszi dekoráció ötletet, nézd meg őket!

 

A tavasz telis-tele van csodával, ilyenkor szépek a színek, jó az idő, a virágok illatoznak és a húsvét is kopogtat, ami számos programmal teszi még ékesebbé ezt az időszakot. Készen állsz rá, hogy a húsvéti dekoráció házilag készüljön el idén? Nézd meg kreatív ötleteinket!

 

Miért hasznos a húsvéti díszek saját kezűleg történő elkészítése?

Ugyan sokan nem mernek belevágni az idő szűke, az anyagok beszerzése vagy az elkészítés nehézsége miatt, mégis azt javasoljuk, hogy idén légy gyermeked partnere ebben a projektben, hiszen rengeteg előnyötök származik majd a húsvéti díszek készítéséből! Az alkotás öröme semmihez sem fogható, és az egész család megélheti a benne rejlő kreativitást, ami az önkifejezés egyik fontos módja. Egy DIY húsvéti dekoráció jobb közérzetet eredményez majd, és mindennek tetejébe még a szülő-gyermek kapcsolat is erősebbé válik az együtt töltött idő, közös munka és később az emlékek által.

 

Az örök klasszikusok: húsvéti dekoráció gyerekeknek és felnőtteknek

Húsvéti dekoráció házilag papírból

Készítsetek húsvéti díszeket házilag az ünnep szimbólumaiból! Vágjatok ki kartonból kiscsibét, húsvéti tojást, nyuszit vagy bárányt, színezzétek vagy fessétek ki őket, majd egy madzagra felfűzve akasszátok fel a füzért olyan helyre, ahol nektek is tetszik, például az ablakba. 

húsvéti dekoráció házilag

Forrás: Edding

 

Tipp: Inkább a játékot részesítitek előnyben a húsvéti kézműves ötletek kapcsán? Akkor elő néhány LEGO kockával vagy gyurmával, és alkossátok meg az ünnep szereplőit örök életűként! 

 

Húsvéti asztali dekoráció házilag

Akár egy virágcsokorral az asztalon, akár néhány barkával és aranyesővel dobod fel a hangulatot otthon, fokozd az ünnepi légkört néhány logó tojásdísszel, amihez csak pár darab kifújt, megfestett tojásra lesz szükséged.

 

Tojásfestés

Egy szépen megfestett tojás a tökéletes húsvéti dísz házilag. Akár néhány színes tempera, filctoll is megteszi, ha egyedi tojásokat szeretnétek, de képkarc tojásfestőnkkel sem lőhetsz mellé! Idén bátran kísérleteztek? Akkor készítsetek növénymintákat egy régi nylonharisnya segítségével:

  • Helyezzétek bele a tojást egy darabokra felvágott nylonharisnyába, (előtte csomózzátok meg az alját),
  • tegyetek mellé néhány levelet, növényt (a petrezselyem nagyon szép mintát ad, de az ibolya, pitypanglevél vagy bármilyen más növény is tökéletes),
  • szorosan fogjátok össze a harisnyát úgy, hogy ne mozduljanak el a növények, és csomózzátok meg a harisnya másik végét is,
  • mehet is bele a festékbe!

húsvéti dekoráció készítése

Forrás: Rawpixel

 

Tipp: A környezettudatosság jegyében használjatok természetes anyagokat festékként (pl. cékla, kurkuma vagy pirospaprika).

 

Egyszerű húsvéti dekoráció mindenkinek

Ha az utolsó pillanatra marad a díszítés, akkor se csüggedj, van néhány klassz, last minute megoldás!

 

Üvegfesték

Egy fantasztikus kreatív program, ami pillanatok alatt megvan! Fessetek húsvéti figurákat az ablakra, meglátod, óriási sikere lesz!

 

Gipszkiöntő segítségével húsvéti formák

Gyermeked imádni fogja ezt a kézműves húsvéti dekorációt, hiszen szórakoztató, mégis egyszerű a használata. Csak keverjétek össze a gipszet vízzel, amíg híg állaga nem lesz, majd öntsétek formákba és hagyjátok őket teljesen megszáradni, és már kész is vannak a különféle húsvéti motívumok. Az elkészült alkotásokat festékkel tudjátok kiszínezni! 

 

Csokinyuszi, másképp

Néhány csokitojást csomagoljatok bele egy nagy papírba, kössétek át szalaggal, majd vágjátok meg a tetejét úgy a papírnak, mintha nyuszifülei lennének, és már kész is! Ugye, milyen cuki ötlet?

húsvéti dekoráció ötletek saját kezűleg

Forrás: Getty Images

 

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!

 

Címlapkép forrása: MyPostcard Blog


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!