Magyar English


Farsangi buli otthon - tippek és ötletek

- Blog

Itt a farsangi szezon, amikor megelevenedhet a gyermekek fantáziája, beöltözhetnek  mesefiguráknak, kedvenc szuperhősüknek, miközben mókás programokon vesznek részt. Szeretnél egy igazán varázslatos farsangi bulit szervezni idén? Hoztunk néhány kreatív ötletet, legyen farsang otthon is!

 

Legyen óriási móka a farsang 2022-ben is! A beöltözős mulatság nemcsak a gyermekek egyik kedvenc ünnepe, de lehetőséget ad arra is, hogy “csináld magad” dekorációval kézműveskedjetek, ezáltal a fantáziátok előhívása mellett szorosabbra fűzzétek a családi kapcsolatokat is. Vágjatok is bele, legyen otthoni buli farsangra!

 

A farsangi buli előkészületei

Fontos, hogy időben kezdd el a szervezkedést, és pontról-pontra tervezd meg a buli menetét, így nem érhet meglepetés:

 

Mekkora farsangi bált szeretnél otthonodban? Ez az első és legfontosabb kérdés, hiszen minden mást ehhez kell igazítani.

 

Vendéglista összeírása: kiket szeretnél meghívni, gyermeked ovis/sulis társait, barátokat, ismerősöket, rokonokat? Döntsétek el közösen csemetéddel, és már küldhetitek is a meghívókat.

 

Gondold át, milyen party kellékekre lesz szükséged a vendégfogadáshoz, farsangi díszítéshez:

  • papírtálca,
  • ragasztó,
  • krepp papír,
  • farsangi ablakdíszek,
  • dekoráció,
  • papírtányérok, poharak, evőeszközök, pohárjelölők stb.

 

Válasszátok ki a jelmezeket gyermekeddel!

A gyerekek többnyire csak kitalálják, hogy farsangkor minek szeretnének beöltözni, a többi rendszerint anya, apa vagy nagymama gondjaira van bízva. A gyerek elképzeléseit többféle módon lehet megvalósítani, de sokszor idő, energia, fantázia és varrótudomány hiányában a jelmezvásárlás jelent valós opciót. Lássuk, mit lehet tudni erről a lehetőségekről:

  • Akár több alkalommal is fel lehet venni egy jelmezt, például egy másik farsangi buliba, az otthoni játékhoz, de ha van kistesó is, 1-2 év múlva neki is jó lehet majd.
  • A jelmez egyes részeit felhasználva később egy másik maskarát is készíthetsz.
  • Ha új jelmezt veszel, biztos jó állapotban lesz, nem éktelenkedik majd rajta apró szakadás, kopás vagy ki nem mosható folt.
  • A legismertebb mesehősöket is könnyen megtalálod, például a Jégvarázs szereplőit, a Mancs őrjáratból Marshallt vagy Skye-t, esetleg a Star Wars filmekből Darth Vadert.
  • Széles választéka van az örök kedvenc jelmezeknek. A harcos kedvű fiúk válogathatnak a teljesség igénye nélkül a katona jelmezek, cowboy fegyverek közül, de akár tűzoltónak is öltözhetnek. A kislányok szívesen válnak farsangkor hercegnővé és tündérré.
  • Páros jelmezbe szeretnétek bújni? Milyen fantasztikus ötlet! Segítünk benne, nézd csak: https://www.regiojatek.hu/blog/paros-jelmezek-farsangra-szulo-gyerek

 

Gondoskodj az ételekről, italokról!

A nagy parti hangulatban fontos a folyadék-utánpótlás és az energiabevitel, ezért minden gyerek kapjon egy megjelölt poharat, hogy megtalálják a forgatagban a saját italukat, illetve helyezz könnyen elérhető helyre kis falatkákat a vendégeknek, például szendvicset, édes és sós süteményeket és ropit. Akár ezzel egy időben a szülőket is vendégül láthatod, így a felnőtteknek is jut egy kis lazítás, és a gyerekekre is többen figyelnek egyszerre.

 

Díszítés, avagy a farsangi kellékek

A farsangi dekoráció saját kezűleg történő megalkotása igazi jó móka, arról nem is beszélve, hogy pénztárcakímélő, testreszabható, és akár a későbbiekben is felhasználható, de az iskolai ünnepségen is helyet kaphat. 

 

Farsangi dekoráció papírból! A színes krepp papírból nagyon vidám farsangi dekoráció készülhet girland formájában:

  • Vágjatok gyermekeddel 6 cm hosszú csíkokat az összehajtott krepp papírból,
  • helyezzetek 4 csíkot egymásra,
  • hosszában hajtsátok félbe, majd varrjátok össze a csíkokat,
  • ezután cikk-cakk ollóval vágjátok végig a csíkok hosszanti oldalait,
  • majd a cikk-cakkok mentén sima ollóval vagdossátok be középig a csíkokat, és borzoljátok fel a girlandokat. Kész is!

 

Itt a farsang áll a bál – farsangi programok  

Farsangkor sok olyan játékos versenyszám van, amivel fel lehet dobni a kicsiket. Ezekkel egyszerűen nem lehet mellélőni, a nagyobbacskáknak pedig akár mini diszkót is szervezhetsz. Egy-egy jelmez is jó apropója lehet a programnak, például aki bűvésznek öltözik, bemutathat néhány trükköt a többieknek, a kis cowboyok pedig lövészversenyt rendezhetnek. A lurkók odáig lesznek a közös arcfestésért is, a SES termékek ráadásul teljesen biztonságosak, nem irritálják vagy allergizálják a kicsik érzékeny bőrét. 

 

A székfoglaló, fánkevő verseny és a társasjátékok sem mennek ki soha a divatból, de akár lufifújó bajnokságot is tarthattok, vagy páros játékokat is játszhattok vendégeiddel. A farsangi programoknak csak a képzelet szabhat határt!

 

Kellemes farsangi időszakot kívánunk!

 

Címlapkép forrása: Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!