Magyar English


Ajándék ötletek karácsonyra, amiknek az egész család örülni fog

- Blog

Szeretteinknek ajándékot választani nem mindig egyszerű, de egy kreatív karácsonyi ajándék ötlettel könnyedén okozhatunk örömet! Dobó Ági megosztja veled tippjeit, és mi is csokorba szedtük, hogy mivel érdemes meglepni a családot, barátokat a közelgő ünnepek alkalmából.

 

Elérkezett az év legpörgősebb időszaka, amikor a sok teendő mellett az ajándékvásárlás is fejtörést okoz. Segítünk, hogy könnyebben menjen a meglepik kiválasztása.

 

Dobó Ágiék is alaposan átgondolják, milyen ajándék kerüljön a fa alá:

Nálunk a gyerekek első karácsonya óta az a szokás, hogy nem halmozzuk el őket, hanem általában 1, viszont értékesebb ajándékot hoz a Jézuska Nekik, amire nagyon vágynak, akár egész évben sóvárognak utána! :) Nyilvánvalóan körbejárjuk a férjemmel a dolgot, megbeszéljük, hogy az adott ajándék megfelel- e a fiúk korának, megfelelő az ár-érték aránya stb. Soha nem választunk fejetlenül, csak azért, mert a gyerkőc azt kérte. Ha valamiért úgy ítéljük meg, hogy a kéréseik nem reálisak, akkor igyekszünk finoman terelgetni őket a vélhetően jobb, hasznosabb kívánságok irányába.

 

Tipp: Írass gyerkőcöddel kívánságlistát, ez remek útmutató a vásárláshoz.

 

Fontos! Nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg! Dobó Ágiéknál sokakkal ellentétben nem az a fő szempont, hogy a gyerekek minél több ajándékot kapjanak, órákon át bontogassanak, és ezáltal gyakran akár rövid idő alatt feleslegessé váló kacatokra tegyenek szert, sokkal inkább a minőségi, hasznosabb jellegű dolgokkal, játékokkal próbálják meglepni a gyerkőcöket. “Darabszámra 1-1 dolgot szoktak kapni tőlünk, és ugyanígy 1-1 dolgot a nagyszülőktől, keresztszülőktől is. Olyan is előfordult már, hogy egy több dologból álló, vagy bővíthető játékból a főbb vagy alapkészletet megkapták tőlünk, a kiegészítő vagy bővítő részeket, elemeket pedig a nagyi vagy keresztanyu/apu jézuskája hozta.”

 

Dobó Ágiék megbeszélik a családban, hogy ki, mivel lepi meg a kicsiket:

Mindig egyeztetünk mindenkivel a családban, mert mind Csabi, a férjem, mind én nagyon ki tudunk borulni az általunk “kacatvásárlásnak” nevezett jelenségtől, amikor csak azért vesznek valamit a rokonok, barátok a gyerekeknek, mert, hogy “muszáj”. Így nem fordul elő az, hogy valami akár duplázódik a háztartásban, vagy hogy mellényúlnának a választással.

 

Karácsonyi ajándék ötletek gyerekeknek - LEGO®, a kihagyhatatlan szereplő

Ha egy olyan játékra kell gondolni, amin generációk nőttek fel, egyértelműen a LEGO® ugrik be az elsők között! És hogy mi mindenre jó egy ilyen készlet?

  • Segíti a kreativitás, képzelőerő kibontakoztatását.
  • A tematikus szettek megkönnyítik a vásárlást.
  • Kortól és nemtől függetlenül minden gyerek megtalálja számítását.
  • Nemcsak a kicsik lelhetik benne örömüket, akár a felnőtteknek is jó szórakozást nyújt egy Technic vagy Achitecture készlet.
  • A nagyobb készletek felépítésében az egész család részt vehet.

karácsonyi ajándékötlet LEGO

 

Ajándék karácsonyra, szórakozás az ünnepekre

Nem is kérdés, egy társasjátékkal egyszerűen nem lehet mellélőni, így a karácsonyi ajándékcsomagban is ott a helye, mert:

  • Erősíti a családi köteléket.
  • Rengeteg készlet van:
    • Családi társas,
    • oktató,
    • logikai,
    • party.
  • A legtöbb társasjáték több korosztály számára is élvezetes.
  • Az év bármely időszakában jó kikapcsolódást nyújt.
  • A nagyszülőket is be lehet vonni.

 

Tipp: Ha többen akartok játszani, érdemes olyan készletet választani, aminek könnyen megérthetők a szabályai. Ilyen például az UNO, Scrabble és a Gazdálkodj okosan.

karácsonyi ajándékötlet Scrabble

 

Kreatív ajándék ötletek házilag karácsonyra

Egy DIY ajándék karácsonyra szívhez szóló és mindig jó választás, hiszen olyanra szabhatjuk, amilyennek az ajándékozott örülne. És hogy még miért jó ötlet? Azért, mert:

  • elkerülhető a sorban állás,
  • környezetbarát megoldás,
  • közös program, ami összehozza a családot,
  • fejleszti a kreativitást,
  • maradandó ajándék/emlék.

 

Mit gondolj végig?

  • Kinek szánod az ajándékot?
  • Megvannak a szükséges eszközök a kitalált ajándékhoz?

 

Íme néhány ötlet:

  • Közös fotó egy kézzel készített képkeretben! Ugye, milyen egyszerű, mégis szívhez szóló ajándék?
  • Készíts egyedi pólót! Nincs másra szükséged, csak egy pólóra, néhány eszközre és egy nagy adag kreativitásra. A viselője biztosan imádni fogja!
  • Dekoráld ki az ablakot! Egy kis üvegfesték és már csodásan meghitté is teheted közös otthonotokat. Mit szólsz?
  • Az egyediség a csináld magad ékszereknél kezdődik! Szerezz be egy ékszerkészítő szettet, és már szárnyalhat is a képzelőerőd!

 

Tipp: Nincs is mókásabb annál, mint mikor a meglepik “csak úgy” ott teremnek a fa alatt! Dobó Ágiéknál is csendben rejti a “Jézuska a fa alá az ajándékokat, amikor a fiúk épp nem figyelnek, máshol vannak, el vannak foglalva.”

 kreatív ajándék ötletek házilag

 

Töltsetek együtt minél több időt!

A legfontosabb ilyenkor is, hogy minél több időt ajándékozzatok egymásnak, és szervezzetek olyan programokat, amikkel szorosabbra fűzhetitek a családi szálakat!

 

Dobó Ági és családja is a közösen töltött időt tartja a legfontosabbnak:

A kedvenc eleme a karácsonynak nálunk az együtt tölthető idő. Ez az egyetlen időszaka az évnek, amikor sem anya, sem apa nem dolgozik egyáltalán, és itthon van teljes minőségében. Akár egész nap pizsamában, sokáig ágyban, összebújva, sok-sok mesét nézve a tévében, társasozva, későn reggelizve. Ilyenkor engedjük felborulni az egyébként elég szigorú rendszert, és ezt imádják a fiúk, és persze mi is.

 

A lakás közös kidekorolása például tökéletes választás ahhoz, hogy minél többet legyetek együtt. Ráadásul amellett, hogy csak úgy pompázik majd az otthonotok, a díszek gondos felrakása közben jól is érzitek magatokat! Ti mikor szoktátok elkezdeni?

 

Dobó Ágiék már hónap elején ünnepi díszben pompáznak:

Korábban mindig, minden évben 24-én reggel indultunk el beszerezni a fát, aznap főtt a halászlé, díszítettünk, és négyesben töltöttük a szentestét, majd a következő napokban tettünk látogatást a nagyszülőknél. Múlt évben ezen változtattunk, és a teljes adventi időszakot már a feldíszített otthonunkban, ünnepi hangulatban töltöttük, ami által sokkal kevésbé volt kapkodás az ünnep előtti utolsó napokban. Ez annyira bevált, hogy idén is eszerint jártunk el, és nálunk már ragyog a ház! :)

 

A legfontosabb, hogy az ünnepek alatt tölts minél több időt a szeretteidel, hiszen ez a csodás időszak pont erre hivatott! Ajándékvásárláskor pedig gondold át, mire vágyott a másik egész évben, hallgasd meg a kívánságait, kérdezd meg arról, hogy mire vágyik, így biztosan célba ér a meglepetésed. Békés, boldog és szeretettel, illetve játékokkal teli ünnepeket kívánunk!

 

Címlapkép forrása: iStock


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!