Magyar English


Vagány játékok 12 éven felülieknek!

- Blog

Egy igazán fantasztikus, személyre szabott játékot keresel a 12 éven felüli gyermekednek, rokonodnak vagy ismerősödnek? Akkor jó helyen jársz, mert mi összeszedtük a legmenőbb játékokat, ami garantáltan izgalommal és mókával tölti majd meg a fiatal mindennapjait! Olvass tovább!

Ezekre a készségekre érdemes hangsúlyt fektetni a 12 éven felüli gyermekek esetében:

  • Tájékozódás térben és síkban: A tájékozódási képesség nagyon fontos, hiszen annak segítségével mérheti fel gyermeked saját helyzetét, illetve a különböző mozgó és álló személyek és tárgyak távolságát, sebességét, haladási irányát. A különböző távirányítós játékok, illetve építőjátékok, és 3D kirakósok kiválóan fejlesztik ebben gyermekedet.
  • Kitartás: Fontos, hogy megtanítsd gyermekednek, hogy amit elkezdett, azt végig is kell csinálnia, ezáltal az is rögzül majd benne, hogyan járjon el felelősségteljes módon. Egy LEGO® Technic készlet vagy egy csodálatos kirakós észrevétlenül tanítja meg őt erre.
  • Asszociációs készség: Az asszociációs készség megfelelő elsajátítása elősegíti a hatékony tanulást, hiszen segítségével képzettársítással memorizálhat gyermeked különböző fogalmakat, definíciókat, új szavakat. A Dixit és a Fedőnevek társasjátékok erre épülnek, ráadásul nemcsak megdolgoztatják ezt a készséget, de felejthetetlenül szórakoztatóak is.
  • Monotóniatűrés: A monotóniatűrés szintén fontos lesz a későbbiekben, hiszen elkerülhetetlen, hogy gyermeked találkozzon ezzel élete folyamán akár az iskolában, akár majd a munkahelyén, így jó, ha előre felkészül rá. A kirakósok megtanítják rá, hogy a monoton tevékenységek nem mindig rosszak, sőt kifejezetten szórakoztatóak is tudnak lenni.

 

A 12 éven felüliek már elég sok időt ülnek képernyő előtt, ezért nekik különösen fontos, hogy minőségi időt töltsenek kézzelfogható játékokkal is. Többek között egy különleges, 3D-s puzzle vagy egy népszerű társasjáték, például a Fedőnevek vagy a Dixit telitalálat lehet, hiszen mindegyik játék közben fejlődik a játékosok ügyessége, szociális készsége, térlátása és logikai gondolkodása is. Bármelyik terület fejlesztéséről legyen is szó, egy biztos, a gyermekek imádni fogják ajándékötleteinket!

 

A kirakózás új szintje: 3D puzzle

A Ravensburger 3D kirakósok segítségével felfedezi a megajándékozott a 3D formák világát, és olyan csodálatos építményeket rak össze, mint az Eiffel torony, Empire State Building vagy a Big Ben. Valami igazán különleges ajándékot keresel? A sötétben világító készletek gyönyörű díszei lesznek a lakás bármely pontjának, és megalapozzák a hangulatot a sötétben is.

Nem is gondolnád, mennyi pozitívuma van ennek az elfoglaltságnak! Itt elolvashatod, mi mindenre jó egy puzzle.

 

Társas szórakozás: A legmenőbb készletek 12 éven felülieknek

Egy társasjátékkal nem lőhetsz mellé, hiszen egy klassz party készlet vagy egy izgalmas logikai játék garantáltan a gyermek kedvenc új játékai közé fog tartozni!

A Gazdálkodj okosan! társasjáték országszerte nagy kedvenc, hiszen minden játékosnak élvezetes játékmenetet hoz el! A feladat az, hogy ügyesen gazdálkodva mielőbb lakáshoz jussanak a résztvevők, majd be is rendezzék azt. A móka mellett fontos feladatot tölt be egy ilyen készlet, hiszen felkészíti a fiatal játékosokat a pénzügyi tudatosságra.

A Monopoly a másik nagyágyú a társasjátékok között, amely megnyitja a határokat a játékosok előtt. Vajon ki fogja a legtöbb ingatlant megszerezni? Ha pedig inkább egy tematikus készletet keresel a gyermeknek, akár Jóbarátok, Trónok harca vagy Fortnite kiadások közül is választhatsz.

A 2018-as év társasjátéka az Azul, ami méltán érdemelte ki a címét! Ha a fiatal játékos szereti a stratégiát, a taktikát, és fontos neki az esztétikai élmény is, akkor ez a készlet neki való! A lebilincselő, felnőttek és gyerekek számára egyaránt mókás játék egyáltalán nem bonyolult, mindössze időben ki kell választani a csempéket, és a legértékesebb helyre kell tartalékolni a készletet, majd azokból feltölteni a díszes csempefal sorait és oszlopait.

A fiatal nyomozók számára a legjobb választás a Cluedo, amiben meg kell oldani a rejtélyt, és fel kell fedni a gyilkost! Vajon sikerülni fog valamelyik résztvevőnek? A klasszikuson túl egy tematikus mókában is részt vehet a csemete, amiben Harryvel, Ronnal és Hermionéval találja magát a Roxfortban. Varázslótanoncoknak kötelező választás! Amennyiben egy másfajta rejtélyre vágyna a játékos, az Escape Room szintén szuper időtöltést ígér neki, ahol a szanatórium sötét titkára kell fényt deríteni.

Az örök klasszikus Activity mellett a Fedőnevek is egy fantasztikus választás, amelyben titkos ügynökké válnak a résztvevők, és kódolva kommunikálnak, és az Imagine is népszerű játék a 12 éven felettiek körében, ahol átlátszó kártyákat összerakva kell megalkotni a feladványt.

Az UNO egy igazi klasszikus, ami a baráti és családi összejövetelek alapvető kelléke! A cél minél előbb megszabadulni az összes kártyától. A pakli tökéletes party játék, de a szürke délutánokat is feldobja.

A Dixit egy mesésen megrajzolt asszociációs társasjáték, amiben figyelemre, kreativitásra, ön-és emberismeretre és egy kis szerencsére is szükség van. Az alapcsomag számos kártyalapok tartalmaz, de a későbbiekben számos kiegészítővel is felfrissíthető a játékmenet.

 

Egy új kihívás: LEGO® Technic

A LEGO® Technic a gyakorlott építőket is kihívás elé állítja, hiszen ezekkel a készletekkel lehetőségük nyílik összetett, mozgó alkatrészekkel rendelkező fejlettebb modellek megépítésére is. Egyértelmű, hogy ha az ajándékozott a műszaki modellek szerelmese, és szereti a precízen kidolgozott játékokat, egy ilyen ajándék leveszi majd a lábáról!

 

Különleges építőjáték: Boomtrix

A Boomtrix egy fergeteges játék, amiben megtapasztalja a játékos a gravitációt! Kezdetben meg kell építeni az akadálypályát, majd ezt követően már pattoghat is a golyó! Ahhoz azonban, hogy a célba találjon a fémgömb, megfelelően kell összeállítani a trambulinokat, így nemcsak új ismeretekre tehet szert a fiatal, de logikáját is alaposan megdolgoztatja.

 

Reméljük, hogy ajánlónkkal segítettünk megtalálni a legmegfelelőbb játékot! Amennyiben tovább nézegetnél, látogasd meg webáruházunkat, ahol több mint ezerféle 12 év felettieknek szóló játék közül választhatsz!

 

Képek forrása: lego.com


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!