Magyar English


Ünnepeljétek meg a farsangot otthon!

- Blog

Közeleg a farsangi időszak, ami a mókáról és a menő jelmezőkről szól a tradíció jegyében. Idén szeretnéd otthon megtartani a jelmezbált gyermekednek? Segítünk, hogyan varázsold felejthetetlenné ezt a klassz ünnepet! 

 

A farsang nemcsak szuper móka, de ilyenkor bármi és bárki bőrébe bújhat gyerkőcöd, ezáltal pedig szárnyalni fog a fantáziája is. Mindemellett a beöltözősdi, csakúgy, mint a szerepjátékok, a személyiségfejlődését is pozitív irányba befolyásolja, hiszen az eljátszott helyzetekkel felkészültebben néz szembe a későbbi valós szituációkkal.

 

Jelmezválasztás

Az ovis és kisiskolás gyermekek már január végén farsangi lázban égnek, és alig várják, hogy kedvenc mesehősük vagy állatkájuk bőrébe bújhassanak, netán hercegnők, rendőrök, katonák, tűzoltók vagy kalózok legyenek egy napra. Mindehhez a megfelelő jelmezre, a tökéletes kiegészítőre és bizonyos maskarák esetén arcfestékre van szükségetek, és már készen is áll csemetéd a szórakozásra.

A legfontosabb szempont az, hogy minek szeretne gyermeked beöltözni, hiszen az ünnepség elsősorban róla fog szólni. Kisebb gyermeknek érdemes könnyen levehető jelmezt választanod, így elkerülhetőek a kellemetlenségek a mosdóban. Fontos tényező, hogy a megfelelő méretű jelmezt vásárold meg csemetédnek, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, hiszen mindkettő kényelmetlen és balesetveszélyes lehet szaladgálás közben. Győződj meg arról is, hogy valóban kényelmes-e a szabás, elég puha-e az anyag, hogy véletlenül se szegje gyerkőcöd kedvét semmilyen bosszantó apróság.

Tipp: Inkább otthon készítenéd el gyermekednek a maskaráját? Olvasd el itt, ezt hogyan tudod kivitelezni.  

 

A farsangi buli lelke a részletekben rejlik

A tökéletes farsangi hangulatot úgy tudod otthon megteremteni, ha kidekorálod a helyszínt. Ehhez nem is lesz másra szükséged, csak lufikra, konfettire és party terítékre, de akár ablakmatricával is feldobhatod a bulit. A dekorálásban biztosan örömmel segít majd gyermeked is, ha gyurmából saját kis figurákat alkothat a díszlet kiegészítéséhez. Fantáziádat szabadon engedve akár teljesen egyedi dekort is készíthetsz, ha van otthon kéznél kartonpapírod, filctollad, ollód és színes papírod.

 

Mit játsszunk?

A farsang a szórakozásról és kikapcsolódásról szól. Amennyiben a társaság nyitott rá, előkerülhetnek a legmenőbb társasjátékok, amik felhőtlen mókát nyújtanak kortól függetlenül mindenkinek. Az Activityvel például nem lőhetsz mellé, hiszen izgalmas feladványokat kell lerajzolni, körülírni vagy elmutogatni benne, de a Dixit is egy fantasztikus party társas, amiben az asszociációs készség is előkerül. A Hedz up egy klasszikus ki-kicsoda játék, ami pillanatok alatt felpörgeti a bulit, de a Twister is szóba jöhet attól függően, hogy mennyire mozgényokat a gyerkőcök a jelmezükben. 

Egy-egy jelmez is jó apropója lehet a programnak, például a kis cowboyok, rendezhetnek lövészversenyt a többiekkel a Vadnyugat céllövölde készlettel, de a bűvészek is bemutathatják, hogy milyen trükkökkel készültek az alkalomra.

 

Kínáld finomságokkal a kis vendégeket!

A nagy szórakozás közepette fontos a folyadékutánpótlás és energiabevitel, így érdemes üdítőt, kis falatkákat, édes és sós süteményeket, esetleg ropit kínálni a vendégeidnek. Ezzel biztosítod, hogy mindenki 100%-osan jól érezze magát a fergeteges partihangulat során.

 

Jó szórakozást kívánunk!

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!