Magyar English


Téli bakancslista gyerekeknek a meghosszabbított szünetre

- Blog

Idén közel háromhetes lesz az iskolai téli szünet, amit érdemes kihasználni, és kreatív módon lefoglalni a gyerkőcöket is, ezért a téli bakancslista összeállításához ajánlunk jobbnál-jobb programlehetőségeket, amivel felejthetetlenné tehetitek a rendelkezésetekre álló időt!

 

Legyen a karácsonyi ajándék a téli szünet fő eleme!

Ha karácsonyra valamelyik gyerkőc egy társasjátékot kapott, akkor nem is kérdés, hogy érdemes időközönként elővenni a téli szünet alatt is, hiszen:

  • az egész családnak örömet okoz,
  • a téli szünet nagy részében szórakoztat,
  • kimozdítja a gyerekeket a képernyő elől,
  • fejleszti a játékosok készségeit.

 

Egy kreatív készlet volt a fa alatt? Egy ilyen játék alkalmas a kreativitás kibontakozására, de például díszeket is készíthettek vele, amitől csak úgy pompázik majd az otthonotok! Ugye, milyen jó ötlet?

 

Kirakózásra fel! Egy puzzle az egész család számára jó móka, ami közben akár beszélgethettek, szójátékozhattok is. A különböző méretű és nehézségű készletek bárki számára kellemes időtöltést nyújtanak, ráadásul a téli szünet egy jelentős részét is el lehet ütni egy kirakóssal! Amikor elkészült a kép, keretezzétek be és használjátok fali díszként! Csodaszép emlék lesz a téli szünetről és az együtt töltött időről.

 

Tipp: A Ravensburger puzzle ragasztójával könnyedén rögzíthetitek a darabkákat!

puzzle

 

Tanítási szünet az otthon melegében

Az egész éves rohanás és a feszes tanév rendje mellett jó lesz végre kicsit otthon lenni, és időt tölteni a családdal. 

 

Közös sütés-főzés

Egyszerű és könnyű receptekkel pikk-pakk le lehet nyűgözni a családot, hát még ha közösen készítetek el valamilyen finomságot! A kicsik megtanulják a munkát megbecsülni és emellett konyhai készségeiket is fejleszthetik.

 

Diavetítésre fel!

A diavetítés összekapcsolja a generációkat, miközben a régi klasszikus meséket közösen nézitek meg. A bekuckózás igazi varázslatos világot idéz meg, ami a nagyszülők és kisgyerekek számára is pont ugyanolyan fantasztikus lesz! A mese után pedig nézzétek vissza a családról év közben készült képeket kivetítve, és nosztalgiázzatok egy jót!

diavetítő

 

Használjuk ki a téli szünet meghosszabbítása adta lehetőségeket!

A beltéri programok mellett bátran mozduljatok ki, és élvezzétek a téli természetet! A mozgás ilyenkor is nagyon fontos, csak egy a lényeg, öltözzetek fel rétegesen! Utána pedig rátok van bízva, hogy mit csináltok, akár korcsolyázni, szánkózni, kirándulni vagy síelni vágytok!

 

Amennyiben pedig inkább benti programhoz húz a szívetek, a mozizás, színház, játszóház, múzeum és könyvtár remek szórakozási lehetőséget biztosít!

 

Élvezzétek ki a hosszabb szünetet, és indítsátok az új évet frissen, mókásan és motiváltan! Legyen 2023 fantasztikus év számotokra!

 

Címlapkép forrása: Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!