Magyar English


Szervezz rémisztően jó halloween bulit!

- Blog

Alig várod, hogy halloween díszletek lógjanak mindenhol a házban, vicces jelmezekbe bújjatok gyermekeddel, és csokit vagy csalunk játékot játsszatok? Ha még nem tudod, hogyan láss neki az előkészületeknek, vagy szeretnéd a már jól bevált mulatságot még vagányabbá tenni, olvasd el tanácsainkat!

 

Halloween hangulat otthon

Az első számú és nélkülözhetetlen halloween díszlet egyértelműen a töklámpás! A tökfaragás nem nagy ördöngösség, ráadásul remekül összehozza a családot és élvezetes elfoglaltság. Csak egy tökre, késre, filctollra és kanálra lesz szükséged hozzá. Először is vágd le a tetejét, majd kanalazd ki a tököt úgy, hogy csak a héja maradjon. Ezután már rá is rajzolhatod a vázlatot egy filctollal, utána pedig már csak ki kell faragni, és mécsest kell a belsejébe helyezni. És hogy mit faragj ki belőle gyermekeddel? Bármit! Készíts neki szemet, szájat, orrot, vagy alkoss meg egy mesefigurát, de egy-egy minta is nagyon jól tud mutatni rajta.

Ha ezzel megvagy, fokozd a hangulatot néhány rémisztően fergeteges party kellékkel! Egy pók, denevér vagy rágcsáló figura díszletként tökéletesen megalapozza majd a hangulatot.

 

Jelmezek és kiegészítők

Ugye te is egyetértesz abban, hogy a halloweent jelmezben érdemes ünnepelni? A klasszikusokkal mint a szellem, csontváz, vámpír vagy denevér egyszerűen nem lehet melléfogni! Legyen a tiétek a legmenőbb jelmez, és szerezzétek be ti a legtöbb finomságot az este! 

Ahhoz, hogy még hitelesebb legyen a maskara, ne maradjon le az arcfestés sem, ugyanis a  tökéletes jelmez így lesz vicces és rémisztő igazán! Az arcfestéshez válassz bőrbarát festéket, hogy gyermeked jól viselje benne az egész estés riogatást.

 

Halloween ételek, italok

Egy halloween partihoz természetesen alkalomhoz illő ételek és italok passzolnak! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a már jól bevált recepteket kicsit átalakítod. A muffinokból például tökéletes sütifalatok készíthetőek pókhálós cukormázzal, a kekszeket pedig szaggasd ki tök vagy boszorkány alakúra, de gyümölcsből készült szörnyek vagy tökök is kerülhetnek az asztalra. Italnak pedig válaszd a piros “vámpírszörpöt” (málna, erdei gyümölcs stb.), az biztosan minden gyermek kedvence lesz. 

 

Kihagyhatatlan játékötletek

Nyűgözd le a gyermekeket klassz halloween játékokkal! Nem kell nagy dolgokra gondolnod, a bújócska például tökéletesen illik az alkalomhoz, de egy Monster Slap társasjáték vagy Labirintus társasjáték is mindenki kedvence lesz! A Shakeheadz figurák is megalapozzák a hangulatot, és vicces egyre hangosodó hangokkal nevettetik meg a résztvevőket, de egy pókrobot készlet is jó választás lehet. 

 

További klassz halloween ötleteket pedig itt találsz, melyekkel még izgalmasabbá teheted a mulatságot!

 

Képek forrása: pinterest.com


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!