Magyar English


Meghitt karácsony gyerekekkel – Tippek az ünnepi készülődéshez

- Blog

A karácsony az egyik legszebb és legnagyobb ünnep az évben, aminek a hangulata mindenkit magával ragad. Sokak számára azonban ezzel együtt jár a stressz is, főleg gyerekek mellett. De hogyan lehet meghitt a karácsonyi készülődés gyerekekkel? Ebben a cikkben hasznos tippeket szedtünk össze az ünnepi hangolódáshoz!

 

Felkészültél? – Indulhat a karácsonyi készülődés!

A karácsonyi készülődés régen a lelassulásról szólt, azonban a mai rohanó világunkban ez egyre nehezebb. Ilyenkor kell beszerezni az ajándékokat, összeállítani a menüt, vendégséget, utazást szervezni, és még az év végi munka is tornyosul. De néhány alapszabály betartásával az advent lényege is egészen más lesz!

Kezdd el időben a készülődést! Gondoskodj róla, hogy semmi ne maradjon az utolsó pillanatra, főleg a saját készítésű díszek és ajándékok. Így lesz idő arra, hogy átjárjon a meghitt karácsonyi hangulat.

Írj listát! Nem is gondolnád, de egy bevásárló-, ajándék- és kívánságlista óriási segítség lehet az ünnepi fennforgásban. Így biztosan nem felejtesz el semmit, előre átgondolt ütemterv szerint haladsz, és van időd a karácsonyi készülődésre. 

Ne a tökéletességre törekedj! Te is hajlamos vagy az ünnepi időszakban túl nagyot álmodni? Próbáld meg inkább reálisan megközelíteni a decemberi céljaidat! Így biztosan nem fog csalódás érni, és a saját magadra helyezett nyomás is kisebb lesz.

Karácsonyi készülődés gyerekekkel – Vond be őket is!

Lépj ki egy kicsit a felnőttek világából, és engedd, hogy a benned élő gyermek magával ragadjon. Így egy igazi csoda lesz ez az időszak, hiszen a közös karácsonyi pillanatokat sokkal intenzívebben fogod megélni. 

Vond be gyermekedet a készülődésbe is! A karácsonyi készülődés a gyerekeknek is jó móka, íme néhány tipp a közösen töltött pillanatokhoz!

Süssetek közösen mézeskalácsot! A karácsonyi illatok biztosan megalapozzák a hangulatot, arról nem is beszélve, hogy a közös alkotás öröme mindenkit melegséggel és boldogsággal fog eltölteni. Miközben készülnek a finomságok, el is mesélheted gyermekednek, hogy miről is szól pontosan a karácsony, és hogy mi az advent lényege.

Készítsetek karácsonyi dekorációt, karácsonyfadíszeket! Ez egy igazi kreatív program, ami előhozza a bennetek élő művészt, ráadásul fejleszti a kreativitást is. A kicsik imádni fogják, ha a saját alkotásukat is viszontlátják a karácsonyfán.

Tipp: Énekeljetek karácsonyi dalokat a programok közben, ez biztosan megalapozza a hangulatot!

Karácsonyi készülődés gyerekeknek: betlehem kreatívan! Készíts gyermekeddel bábokból, papírfigurákból vagy akár agyagból/gyurmából betlehemet! Ezzel a díszlettel máris eljátszhatjátok a betlehemi történetet! 

Tipp: A mesélésnek ez a játékos módja fejleszti a szókincset és az önálló szövegalkotást!


meghitt karácsony gyerekekkel


Így lesz teljes a karácsonyi meghitt készülődés

Az advent lényege, hogy felkészítse a lelkedet a karácsonyi időszakra. De hogyan is lehet megteremteni a belső nyugalmat és a meghittséget, ha minden olyan zajos ilyenkor? A következő tippekkel biztosan sikerül a meghitt karácsony gyerekekkel!

Legyen szertartás az adventi időszakban! Vegyél vagy készíts saját kezűleg adventi naptárat, és gyújtsátok meg együtt az adventi koszorút vasárnaponként!

Készülődjetek közösen! Vond be az egész családot a készülődési folyamatba, ez jobban össze is kovácsol benneteket, de a ráhangolódásban is segítségetekre lesz.

Legyen tele mesével ez az időszak! Korán sötétedik, ez remek alkalom a közös mesélésre! Számos karácsonyi, adventi témájú mese közül válogathatsz, de a jól bevált kedvencek is előkerülhetnek!

Legyen bensőséges! Töltsetek együtt minél több időt, nézegessetek régi fotókat, meséljetek családi történeteket. Ugye, milyen jó ötlet?

Legyen vidám! A karácsonyi készülődés nemcsak a csendről és a nyugalomról szól, legyen benne sok játék is! Íme néhány készlet, amivel biztosan vidám lesz az ünnepi készülődés:

  • SES és Totum készletek: A közös alkotás csodákra képes!
  • 60 mp társasjáték: Egy társas igazi minőségi családi időt ad nektek! 
  • Bibis maci: Két karácsonyi program között ne felejtsetek el Teddyről sem gondoskodni!

 

Ha pedig karácsonyi ajándékot keresel, de még nem találtad meg az igazit, próbáld ki webáruházunkban a karácsonyi ajándékválasztó funkciót! Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!

 

Képek forrása: 123RF, Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!