Magyar English


Így készülj fel a karácsonyi szünetre!

- Blog

Közeleg az idén közel háromhetes karácsonyi szünet, ami sok szülőt kihívás elé állíthat. Olvasd el tippjeinket, hogy tartalmasan, és mindenki számára szórakoztatóan teljen a téli vakáció!

 

Így készülj fel a karácsonyi szünet idejére!

A karácsonyi hangulatot mindenki imádja, ilyenkor együtt van a család, mindenki a jól megérdemelt év végi szabadságát tölti, ráadásul szuper programokkal lehet feldobni az iskolai téli szünetet! Segítünk, hogy hogyan tudjátok a lehető legtöbbet kihozni ebből az időszakból!

 

Karácsonyi készülődés gyerekekkel

A csilli-villi, díszekben pompázó ünnepi otthon számos előkészületet igényel, azonban nem kell, hogy minden egyedül a te feladatod legyen! A takarításban és díszítésben az egész család részt tud venni, ezáltal mindenki fontos része lesz a folyamatnak, ráadásul a közös munkának lényeges személyiségfejlesztő hatása is van, hiszen:

  • türelmet igényel,
  • megtanítja gyermekedet arra, hogy hibázhat,
  • önbizalomra és kreativitásra neveli csemetédet, 
  • erősíti a testvéri köteléket,
  • a közös készülődés összehozza a családot.

 

Kreatív ötletek karácsonyra

A kézzel készített alkotások egyediek, utánozhatatlanok, és akár közösen is elkészítheted őket gyermekeddel, hiszen az együtt töltött idő mindennél fontosabb és hasznosabb! Íme néhány diy ötlet karácsonyra, amik otthonra is és ajándékként is megállják a helyüket!

DIY ötletek karácsonyra

 

Kézzel készített kalendárium 

Ki mondta, hogy az egy hónapos kalendárium napjait csak decemberben jó móka nyitogatni? Ez egy szuper ajándék, ami az év bármely szakához igazítható, és bármikor megszínesíti a szürke hétköznapokat. Mindennek tetejébe még szuper egyedivé is varázsolhatjátok nemcsak a kinézetét, de azt is, hogy milyen ajándékokat rejtetek a kis ablakok mögé. Lepjétek meg vele egymást vagy barátaitokat!

 

Koszorú

Egy szép koszorú fontos eleme az adventi időszaknak, ami nemcsak meghittebbé varázsolja az otthonotokat, de remek móka is közösen megalkotni egy igényes és egyedi díszt. Sőt, nem is kell túlgondolni a dekort, hiszen ha az asztalra készül, akkor elég pár szép gyertyával, masnival és különböző apró díszekkel feldobni.

 

Karácsonyfa díszek

A karácsonyfa díszek sosem mennek ki a divatból! Ezt az egyedi karácsonyfa dekorációt szintén nem nagy ördöngősség elkészíteni, viszont annál nagyobb móka, aminek csak a képzeletetek szabhat határt. Idén legyen belőle minél több a fán!

 

Süssünk közösen!

A mézeskalácsot mindenki szereti, hiszen nemcsak finom, de akár lehet névre szóló is, ami tökéletes ajándék a családtagoknak, barátoknak, de az otthoni menühöz is elhagyhatatlan! Arról nem is beszélve, hogy az alkotás öröme az egész család számára egy fantasztikus élményt nyújt.

süssünk közösen

Tartalmas programok két ünnep között és az azt megelőző időszakban

A meghosszabbított téli szünet sok időt és lehetőséget tartogat mindenki számára, ráadásul a téli programok tárháza végtelen! 

 

Karácsonyi vásárok

Karácsony előtt a legkedveltebb programok egyike egy mesebeli karácsonyi vásár, amit akár egy szuper kirándulással is egybe lehet kötni! Arról nem is beszélve, hogy szinte minden település készül néhány karácsonyi programmal, ráadásul vásárolni sem kötelező, elég, ha magatokba szippantjátok az ünnepi hangulatot!

 

Szánkózás, korcsolyázás

A testmozgás télen is nagyon fontos, nem kérdés, hogy ilyenkor sem szabad elhanyagolni! A korcsolyázás és szánkózás hangulatos és mókás program, ami az egész családnak élvezetes elfoglaltságot nyújt!

programok gyerekeknek karácsonyra

 

Tipp: Öltözzetek rétegesen, így nem fogtok fázni, és a betegségek is nagyobb eséllyel kerülnek el!

 

Ezeket látogassátok meg, ha havas tájra szeretnétek elmenni:

  • Királydomb, Városliget
  • Normafa
  • Visegrád
  • Zebegény

 

Kirándulás

Az erdőjárás hangulata télen is mesebeli, tervezzetek meg egy kirándulást, és induljatok el, nem fogjátok megbánni! Ezeket a helyeket érdemes meglátogatni:

  • Nagy-Hideg-hegy, Börzsöny
  • Ilona-völgyi vízesés, Parádfürdő
  • Magas-hegyi kilátó, Zemplén
  • Dömörkapu és a Lajos-forrás, Pilis

 

A karácsonyi időszak rengeteg szívmelengető pillanatot tartogat az egész család számára, használjátok ki, és teljen együtt, kacagva és játszva a téli szünet!

 

Képek forrása: Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!