Magyar English


Idén 30 éves a Baby born baba

- Blog

Idén ünnepli 30. születésnapját a Zapf Creation Baby born babája! A babagyártó már 25 millió alkalommal értékesítette az imádni való játékot, amit számos funkció és kiegészítő tesz még élethűbbé. Olvass kicsit a klasszikus játékról, és hogy miért is olyan közkedvelt a gyerkőcök körében.

Gondoltad volna? A baba az egyik legősibb és legkortalanabb játék a világon, ami a gyermekek fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hiszen számos szociális és érzelmi készséget fejleszt.

 

Baby born: egy barát, aki gyermeked hű társa

A cuki babák a világ minden gyerekszobájában megtalálhatók 1991 óta. Ekkor még csak egyedi kinézetű, beszélő babák közül lehetett választani, ma már azonban hatalmas repertoárt kínál a márka a számos funkciónak és kiegészítőnek köszönhetően. Gyermeked meg tudja etetni, itatni a picurt, de fel kell készülni a sírásra is, hiszen így jelzik, ha valamire szükségük van, és néha tisztába is kell tenni őket, pont mint egy igazi babát.

Egy Baby born baba tehát nemcsak egy szuper játék a kislányoknak és kisfiúknak, de az igazi barát és állandó társ szerepét is betölti csemetéd gyermekkora során.

 

A babázás részt vesz a gyerkőcök jellemfejlődésében

A babák mindig ott vannak, ha szükség van rájuk, hiszen hű társak csemetéd gyerekkora során. A játékbaba napról-napra gyermeked barátjává válik, akivel titkokat oszt meg, kalandokat él át közösen. Mindemellett a szerepjáték alatt fontos társadalmi és érzelmi fejlődésen megy keresztül a “játékszülő”, hiszen megtanulja a felelősség, kommunikáció és empátia fontosságát, de a szórakozás a történtek feldolgozását is elősegíti, miközben a finommotorikus készségeit is fejleszti. 

Kommunikáció 

A szerepjáték során beszélget gyermeked babájával etetés, hintáztatás közben, de gyakran esti mesével altatja el őt, eközben észrevétlenül aktívan használva, így fejlesztve is szókincsét.

Finommotorika

A finommotorika fejlődéséért is sokat tesz a játék, ezáltal gyermeked jobban megismerheti, kezével megtapinthatja az őt körülvevő környezetet. Mivel a babákat öltöztetni, fésülni, fürdetni, ringatni kell, segíti gyermeked kézügyességének fejlődését, ennek pedig később az írás elsajátításában is szerepe lesz.

Gondoskodás

A Baby born kínálatában számos olyan baba található, amely jelzi, ha éhes, szomjas vagy akár fáradt, ezáltal könnyedén megtanulja gyermeked a gondoskodás fontosságát, így pedig felkészül a felnőtt életre is.

Feldolgozás

A játék során gyermeked újra átéli a nap eseményeit, így fel is tudja dolgozni azokat, és kiengedi a felgyülemlett feszültséget és frusztrációt. Mindez segíti őt abban, hogy megértse az összefüggéseket, de a szülőnek is egy fontos visszajelzés, hiszen beleláthat a gyermekét foglalkoztató gondolatokba.

 

Így kezdődött a Baby born álom

Az alapító házaspár Rosa és Max Zapf 89 évvel ezelőtt alapította meg a Zapf Creationt, amit a kimagasló színvonal és az állandóan megújuló ötletek jellemeztek már akkor is. Ennek hatására 30 évvel ezelőtt megszületett az első Baby born baba, ami óriási siker volt nemcsak a német piacokon, de világszerte is. Nektek is van otthon ilyen babátok?

 


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!