Magyar English


Hasznos ajándékötletek babalátogatóba

- Blog

Hamarosan babalátogatóba mész, és fogalmad sincs, hogy milyen ajándékot vigyél magaddal? Ebben az esetben nem szégyen megkérdezni a szülőket, mire van igazán szükségük, azonban ha mégis meglepetést szeretnél okozni és biztosra mennél, olvasd el hasznos ötleteinket, mivel lepheted meg az újszülöttet!

  

Babaszőnyeg

A játszószőnyegek nemcsak édes mintáikkal fogják megnyerni a baba szívét, de amíg kúszva közlekedik, vagy járni tanul, nagyon hasznos is, hiszen csökkenti az esélyét annak, hogy megsebesüljön. Emellett olyan babaszőnyeget is választhatsz, mely segítségével járni tanulhat a gyermek, vagy szórakozhat a lelógó, csörgő a játékokkal, melyek még a hangulatát is javítják.

 

Csörgő, rágóka

A csörgők remek figyelemelterelők, hiszen akár órákig is elvan vele a baba, továbbá a kiadott hangokkal stimulálják használója érzékeit, és a figyelmét is összpontosítja.

A rágókák a fogzás időszakának elhagyhatatlan kellékei, hiszen rágcsálásuk csökkenti a fájdalmat és megnyugtatja a gyermekeket.

 

Fürdőjáték

Hasznosak lehetnek még a fürdőjátékok, melyek élvezetessé teszik az oly sokszor kín-keserves pancsi időt! Ráadásul a játékokkal, a víz öntögetésével a csöppség finommotorikája is észrevétlenül fejlődik, de az ok-okozati összefüggéseket is megtanulja. A különböző állatkákkal pedig izgalmas történeteket mesélhetnek a szülők, ezáltal a kommunikációs készségük is fejlődik, a színes készletek pedig a móka mellett a színek felismerését segítik elő.

 

Készségfejlesztő játékok 

Nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek készségfejlesztését, éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen játéknak nagyon fog örülni a baba és a mama is. Számos olyan játékot találhatsz, mely a beszédkészséget segíti elő, állathangokat, betűket és számolást tanít a gyermekeknek. Érdemes kihasználni, hogy ebben az időszakban nagyon fogékonyak a kicsik, így például az építőjátékok kihagyhatatlanok, melyek finommotorikus készségeit fejlesztik a kis építőnek. A különböző formaválasztók pedig segítik a szem-kéz koordináció jobbá tételét, és elősegítik a logikus gondolkodást is.

 

Babaruha

A tökéletes méret megtalálása nem könnyű feladat, éppen ezért érdemes előtte tájékozódnod az anyukától, hogy milyen méret kell. Ha viszont inkább meglepetésnek szánod az új ruhadarabot, nagyjából így alakulnak a méretek:

  •         0-3 hónapos korig 50-62 méret
  •         6-9 hónapos korig 68-74-es méret
  •         12-18 hónapos korig 80-86-os méret
  •         2-3 éves korban 92-98-as méret

Az alapanyaga a ruhadarabnak lehetőleg pamut, viszkóz vagy polár legyen. A minta és fazon már teljesen a fantáziádra van bízva. 

 

Amennyiben nem körvonalazódott még az ajándék, vagy nagyon kevés idő van hátra a nagy találkozásig, akkor van egy bónuszötletünk, mégpedig az ajándékutalvány, mellyel garantáltan nem lőhetsz mellé! Továbbá még egy apró tanács, ebben az időszakban ne feledkezz meg a szülőkről sem!

 

Képek forrása: 1, 2


Népszerű bejegyzések


Ne maradj le exkluzív tartalmainkról, ajánlatainkról!
Iratkozz fel a hírlevelünkre:
Kövess Facebookon!