Magyar English


6+1 hasznos ajándék babalátogatóba - Mit vigyünk a kicsinek?

- Blog

Babalátogató ajándék után kutatsz, és fogalmad sincs, hogy mit válassz a kisbabának? Ebben az esetben nem szégyen megkérdezni a szülőket, mire van igazán szükségük, azonban ha mégis meglepetést szeretnél okozni és biztosra mennél, olvass tovább, mert a következő babalátogató ajándék ötletek biztosan a segítségedre lesznek! 

Babanézőbe ajándék után kutatni fárasztó tud lenni – egészen addig, amíg meg nem ismered a következő lehetőségeket! Következzenek azok a babalátogató ajándék ötletek, amikkel lehetetlen mellényúlni!

Babaszőnyeg

Egy játszószőnyeg nemcsak édes mintáinak köszönhetően remek ajándék babalátogatóba, de amíg a kicsi kúszva közlekedik, vagy járni tanul, nagyon hasznos is! Hogy miért? 

Ez a kedves babaköszöntő ajándék csökkenti az esélyét annak, hogy a kicsi megsebesüljön. Emellett olyan babaszőnyeg mellett is dönthetsz, amely segítségével járni tanulhat a gyermek, vagy szórakozhat a lelógó, csörgő a játékokkal, melyek még a hangulatát is javítják. 

Csörgő, rágóka

A csörgő az egyik legjobb figyelemelterelő babajáték, hiszen akár órákig is elvan vele a baba! Hangja stimulálja a baba érzékeit, és a figyelem összpontosításában is segíti. A rágókák a fogzás időszakának elhagyhatatlan kellékei, hiszen rágcsálásuk csökkenti a fájdalmat és megnyugtatja a gyermekeket.

Fürdőjáték

Hasznosak lehetnek még a különböző fürdőjáték félék, melyek élvezetessé teszik az oly sokszor kín-keserves pancsi időt! Ráadásul a játékokkal, a víz öntögetésével a csöppség finommotorikája is észrevétlenül fejlődik, de az ok-okozati összefüggéseket is megtanulja. 

A különböző állatkákkal pedig izgalmas történeteket mesélhetnek a szülők, ezáltal a kommunikációs készségük is fejlődik a piciknek, a színes készletek pedig a móka mellett a színek felismerését segítik elő.

Készségfejlesztő játékok 

Nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek készségfejlesztését, éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen játéknak nagyon fog örülni a baba és a mama is. Számos olyan készségfejlesztő babajáték létezik, mely a beszédkészség fejlesztésében nyújt segítséget, állathangokat, betűket és számolást tanít a gyermekeknek. 

Érdemes kihasználni, hogy ebben az időszakban nagyon fogékonyak a kicsik, így például az építőjátékok kihagyhatatlanok, melyek finommotorikus készségeit fejlesztik a kis építőnek. A különböző formaválasztók pedig segítik a szem-kéz koordináció fejlesztését, és elősegítik a logikus gondolkodást is.

Textiljáték

A pihe-puha textiljáték biztosan nagy sikert fog aratni, hiszen a finom tapintású figura melegséget és biztonságérzetet nyújt a baba számára. A különböző állatokból és további formákból könnyen a kicsi kedvenc alvókája válhat!

Azonban ha úgy döntünk, hogy plüss figurát adunk ajándékba, mindenképp győződjünk meg róla, hogy az adott játék csecsemők számára is biztonságos! Kerüljük az olyan alkatrészekkel (pl. gomb, gyöngy) rendelkező termékeket, amelyek könnyen leszakadhatnak és a kicsi lenyelheti őket.

babalátogató ajándék ötletek

Zenélő babajáték

Amikor babának ajándék után kutatunk, mindig gondoljunk a szülőkre is! A zenélő babajáték egy igazán különleges ajándék, azonban fontos, hogy olyan fajtát válasszunk, amelyik nem terheli még jobban a vélhetően amúgy is fáradt szülőket!

A zenélő és tanuló plüssök például biztosan sikert aratnak, hiszem a textiljátékhoz hasonlóan a kicsik szívesen hozzábújnak a puha játékokhoz. Az ilyen játékok hangja fejleszti a baba mentális készségeit, így ez a baba születés ajándék nem csak kedves, de rendkívül hasznos is.

+1 Babaruha

A tökéletes méret megtalálása nem könnyű feladat, éppen ezért érdemes előtte tájékozódnod az anyukától, hogy épp milyen méret kell. Ha viszont inkább meglepetésnek szánod az új ruhadarabot, nagyjából így alakulnak a méretek:

  • 0-3 hónapos korig 50-62 méret
  • 6-9 hónapos korig 68-74-es méret
  • 12-18 hónapos korig 80-86-os méret
  • 2-3 éves korban 92-98-as méret

Az alapanyaga a ruhadarabnak lehetőleg pamut, viszkóz vagy polár legyen. A minta és fazon már teljesen a fantáziádra van bízva.


További baba ajándék ötletek

Ha ezek után úgy érzed, hogy még nem találtad meg az igazit, íme egy-két babalátogató kreatív ajándék!

Egyedi ajándékok

Ha valami igazán személyeset szeretnél adni, válassz valamilyen személyre szabott ajándékot, például egy egyedi étkészletet vagy csináltass egy dekoratív posztert a kicsi születési adataival!

DIY babalátogató ajándék

Ha nem állnak tőled távol a DIY ötletek, házilag is készíthetsz ajándékot a csöppségnek. Például készíts egy hímzett takarót a baba monogramjával vagy varrj saját textiljátékot! Az ilyen kedvességek mindig nagyon személyesek és egy életre szólnak.

Ajándékutalvány

Ha pedig szeretnéd a döntést inkább meghagyni a szülőknek, a legjobb babaváró ötlet egy ajándékutalvány lesz! Így biztos lehetsz benne, hogy olyan dologgal ajándékozod meg a kis családot, ami mindannyiuknak tetszik. Webáruházunkban különböző értékű utalványok közül válogathatsz, amelyeket nyomtatott formában vagy digitálisan is odaadhatod szeretteidnek.

További babalátogató ajándék ötletekre vagy kíváncsi? Látogass el webáruházunkba és válogass óriási kínálatunkból!

 

Képek forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!