Magyar English


Gyereknapi ötletek - kreatív otthoni és tuti szabadtéri programok

- Blog

Teljen emlékezetesen május utolsó vasárnapja az egész család számára! Izgalmas gyermeknapi ötletek és tippek, ha még nem tudjátok mi legyen a program.

 

Gyereknapi ötletek - kreatív otthoni és tuti szabadtéri programok

Idén 2022. május 29-én ünnepeljük a gyereknapot, amikor minden csak a gyerkőcökről szól! A közös időtöltéshez pedig minden adott, fantasztikus gyereknapi programokkal tehetitek önfeledté ezt a jeles alkalmat az egész család számára.

 

Így lesz izgalmas a gyereknap otthon!

  1. Gyereknap alkalmából kezdődjön a móka már a reggeli ébresztővel! Lepd meg gyermekedet egy fincsi reggelivel, és ébreszd őt kedvenc mesekarakterének maszkjába bújva, hidd el, imádni fogja!
  2. Főzőcskézzetek közösen! Készítsétek el együtt gyermeked kedvenc ételét, és fogyasszátok el egy piknik keretein belül a kertben. Ugye, milyen jó ötlet?
  3. Játékra fel! Bármi szóba jöhet, legyetek kreatívak, akár bújócskáról, fogócskáról, számháborúról vagy kincskeresésről legyen szó! Ezek a játékok ráadásul könnyedén kivitelezhetők, akár plusz felszerelés nélkül is.
  4. Bulizzatok! Énekeljetek, táncoljatok, tartsatok egy menő utcabált, majd ha már elfáradtatok, pihenésképp nézzetek meg egy klassz diamesét.

gyereknap otthon

Forrás: Freepik

 

Legyetek kreatívak - gyereknapi barkácsolás

Izgalmas gyereknapi kreatív ötletekkel nemcsak kellemesen telik a nap, de a végeredmény is megmarad, így évekkel később is egy szép emlék lesz.

 

Elő a lufikkal!

A lufik kidekorálása menő kézműves foglalkozás, amiből igazi csodák születnek! Akár csak arcot rajzoltok, akár több minifigurával, kedvenc mesekaraktereitekkel ékesítitek a léggömböket, tuti nagyon vagány lesz a végeredmény! 

 

Jelmezkészítés

Szeretnétek egy napra valaki más bőrébe belebújni? Ennek semmi akadálya! Viszonylag rövid idő alatt, kevés anyagból is lehet egyszerű, de annál kreatívabb jelmezeket készíteni. Használjatok például kartondobozt: ez jó alapanyag például egy tejesdoboz, okostelefon, kémény, de akár egy menő Minecraft jelmezhez is.

 

Kartondoboz házikó készítés

Ha inkább másra használnátok a kartondobozt, építseket belőle házikót! Vágjatok ki rá ablakokat, ajtót, fessétek ki, készítsetek hozzá tetőt, és már mehet is bent a játék! Fantasztikus program azoknak, akik szeretik a barkácsolást

 

Díszítsétek ki a házat! 

Az elkészített lufikat aggassátok fel a szobában, vagy vegyetek elő egy kreatív készletet, amivel könnyedén tudtok például ablakmatricát vagy lámpafüzért alkotni, de a már kész party kellékekkel sem lőhetsz mellé.

gyereknapi kreatív ötletek

Forrás: 123RF

 

Szabadtéri gyereknapi programok

Idén kimozdulnátok otthonról a gyermeknap alkalmából? Akkor irány egy mozi, kiránduljatok egyet, vagy pattanjatok fel a kisvasútra! 

 

Tipp: Országszerte fantasztikus programok várják ilyenkor a családokat! A legtöbb város tűzoltósága például szervez programot, de az esztergomi repülőnap is számos izgalmas programmal készül, és a Hortobágyi Nemzeti Parkban, vagy egy lakóhelyetekhez közel eső eseményen is megünnepelhetitek gyermekedet. 

 

Szabadtéri játékötletek gyereknapra

Gyereknapi játékötleteket keresel, amit az udvaron tudtok játszani? Korábbi cikkünkben biztosan találsz olyat, ami kedvedre való, és a család is imádni fogja: https://www.regiojatek.hu/blog/kulteri-jatekok-az-egesz-csaladnak  

 

Címlapkép forrása: Depositphotos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!