Magyar English


Grimasszal az egészséges fejlődésért

- Blog

Sokan hajlamosak a gyerkőcök grimaszolását egyszerű bolondozásnak tekinteni. Azonban a mozgásterapeuták és a logopédusok is megegyeznek abban, hogy kifejezetten hasznos a gyerekek fejlődésének szempontjából. Vagyis ne álljunk a móka útjába, sőt, inkább motiváljuk mi magunk a kicsik vidámhangulatú tréningjét!

Grimaszolni ajánlott!

A gurgulázó nevetésnek is számos pozitív hozadéka van, de a grimaszolás igazán különleges hatása másban keresendő. A finommozgások, mint például az arc-, szem-, ajak- és nyelvizmok mozgatásának fejlődése óvodás és kisiskolás korban kulcsfontosságú, hiszen mindez nélkülözhetetlen a helyes hangképzés kialakulásához és a tanulási képességek kibontakoztatásához. Egy kis pöszeséget és raccsolást talán még cukinak tartunk eleinte, de minél jobban rögzül a beszédkészség hiányossága, később annál nehezebb dolga lesz a probléma kiküszöbölésével a gyereknek és a logopédusnak egyaránt. Azonban a megelőzésnek van egy vicces, szórakoztató, kisgyerekekre szabott módja, amit minden csöppség imádni fog: grimaszoljatok együtt a MimiQ társasjáték segítségével!

Grimaszpárbaj otthon

A gyerekek mindig élvezik, ha végre nyelvnyújtogatóst játszhatnak, vagy különböző arckifejezéseket ölthetnek magukra. Csináljunk versenyt abból, hogy ki tud jobban homlokot ráncolni, kacsintani, csücsöríteni, arcot felfújni, morcosan nézni, szemöldököt mozgatni és pillát rezegtetni! A feladatok sokszínűségének csak a fantázia szabhat határt.

A Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége is a MimiQ kártyajátékot ajánlja a négy éves vagy idősebb gyerekek mókás tréningezésére megelőzés vagy terápia céljából. A játék az arc-, száj- és nyelvizmok fejlesztése mellett pozitív hatással van a figyelemre, az emlékezetre, a reakciókészségre, a formafelismerésre, valamint az azonosságok és különbségek felismerésére is. Segítséget nyújthat továbbá a hangképzési zavarok és beszédhanghiba javításában, a nyelvlökéses nyelés terápiájában és a dadogás kezelésében.

Gyerünk hát, grimaszolj, gyűjtsd össze a legtöbb kártyát, és nevess rengeteget a MimiQ társasjátékkal!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!