Magyar English


Téli szünet programok, amikkel feltöltődhet a család

- Blog

A téli szünet a jól megérdemelt év végi pihenés ideje, az iskolai szünetek közül az egyik leghosszabb. Az ünnepek előtt és után érdemes kihasználni az alkalmat, hogy együtt legyél a családoddal, és téli programokon vegyél részt. Hogyan segítheted a kicsiket a feltöltődésben ilyenkor, és milyen téli szünet programok közül válogathatsz? Olvass tovább!

 

Téli szünet 2023 – Mikor kezdődik, meddig tart?

Mindenki várja a téli szünetet, de meddig is tart idén? A téli szünet 2023/24-ben hosszabb, mint a korábbi években, december 22-től egészen január 7-éig a pihenésé és feltöltődésé a főszerep.

 

Utolsó tanítási nap: 2023. december 21. (csütörtök)

Szünet utáni első tanítási nap: 2024. január 8. (hétfő)

 

Beltéri téli programok gyerekkel az iskolai szünetre

Az iskolai szünetek közül a téli szünetben a legtöbb idő a négy fal között zajlik, hiszen sokszor alkalmatlan az időjárás a kinti játékra, a hidegről nem is beszélve. Ilyenkor jól esnek a lélekmelengető programok a kicsiknek és nagyoknak is.

 

A következő beltéri programok gyerekkel igazi kikapcsolódást nyújtanak:

Élményfürdő

  • Termálvíz a felnőtteknek, ami igazi forró feltöltődés a fagyos napokon.
  • Élménycsúszda a kicsiknek, amikkel garantáltan egész nap jót szórakoznak.

Fedett koripálya

  • Egy igazi téli program, ami nélkül nincs tél!
  • A fedett pályán a rossz idő nem akadály, így akár esős, borús időben is nyugodtan mehetsz a családoddal.
  • Átmozgatja minden porcikátokat, ami télen kifejezetten fontos, hiszen ilyenkor hajlamosabb az ember a kevesebb mozgásra.

Családi wellness

  • A téli wellness gyerekkel is remek időtöltés, feltöltődés.
  • Sok gyerekbarát szállás van, ahol télen is várják a családokat.
  • A szilveszter, újév itt biztosan feltöltődéssel telik.

 

Irány a természet! – Téli kirándulás gyerekkel

A hófödte táj semmihez sem fogható, éppen ezért a téli kirándulás gyerekkel emlékezetes élmény lesz mindenki számára. Szuper téli kirándulóhelyek vannak az országban, ahol garantáltan hó is található. Gyerekbarát téli kirándulóhelyek:

  • Dobogókő
  • Normafa
  • Zempléni hegyek
  • Kékestető

 

Fontos! Egy téli kirándulásra jobban fel kell készülni, mint egy tavaszi vagy őszi sétára. 

  • Ügyelj a megfelelő, réteges öltözetre, hogy senkinek ne szegje kedvét a hideg.
  • Pakolj be váltás ruhát is, ha esetleg valaki a nagy havas mókában átázna.
  • Készülj termoszban meleg itallal, ami biztosan jól fog esni néhány hidegben töltött óra után.

 

Téli játékok gyerekeknek otthonra

Sokszor a legjobb kikapcsolódás otthon bevackolni, azonban ilyenkor a gyerekeket is le kell valamivel foglalni. A közös játéknak ráadásul számos pozitív hatása van, hiszen feltölt, összehozza a családot, mindemellett szórakoztatja az összes résztvevőt is.

 

A legjobb téli játékok gyerekeknek beltérre:

  • A Ravensburger társasok és Dino társasok között számos izgalmas készletet találsz kortól függetlenül. Egy ilyen játékkal fejlesztheted az önállóságot, az időérzéket és a koncentrációt is. Ugye, milyen jó választás?
  • A puzzle igazi jolly joker, minden korosztály megtalálhatja benne a kihívást és az izgalmat. Fejleszti a logikai gondolkodást, monotonitástűrést, finommotorikát, koncentrációt, vizualitást, észlelést és kitartást is.
  • A Gravitrax segítségével gyermeked megalkothat egy hatalmas golyópályát rengeteg akadállyal és kiegészítővel. Ezt a pályát számos módon lehet összeszerelni, gyermeked fantáziája szab csak határt a kivitelezésnek, így a kreativitást is fejleszti a móka.  
  • A Mirogolo társasjáték egy rajzolós, szemkápráztató játék, amiben az egész család biztosan jól fogja érezni magát! Tuti tipp szilveszteri bulira is!

 

A legjobb téli szabadtéri játékok kicsiknek és nagyoknak

Télen is ki lehet fogni szép időt, sőt havas tájra is van esély. Ilyenkor ragadd meg az alkalmat, és irány a szabadba!

 

Téli szabadtéri játékok kicsiknek és nagyoknak, ha leesik a hó:

Hógolyozásra fel! Két csapat vagy mindenki a másik ellen? Csak a képzelet szab határt a szabályoknak, de akár célba is dobálhattok. És ami a legjobb, hogy mindenki kellemesen el fog fáradni a végére. 

 

Építsetek hóembert! Klasszikus havas játék, amivel szárnyalhat a fantázia. Használjatok homokozó eszközöket, közben pedig tanuljatok téli versikéket.

 

Szánkózás, csúszkálás a hóban! A legmókásabb téli játék egyértelműen a csúszkálás, amihez érdemes keresni egy kisebb-nagyobb lejtőt. Ti is imádjátok?

 

Élvezzétek ki a téli szünet minden apró percét, éljétek meg közösen az ünnepekkel járó csodát, és ne legyetek restek telitűzdelni ezt az időszakot programokkal! Kellemes időtöltést kívánunk!

 

Képek forrása: Dreamstime


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!