Magyar English


Ezekkel a játékokkal lepd meg a 9-12 éves gyermeket!

- Blog

Szeretnéd meglepni egy vagány játékkal a 9-12 éves gyermekedet, rokonodat, esetleg a gyermeked barátját vagy a szomszéd csemetét? Akkor jó helyen jársz, hiszen ebben a bejegyzésben elolvashatod, hogy milyen játékokat ajánlunk ennek a korosztálynak! Olvass tovább!

 

Ezekre a készségekre érdemes hangsúlyt fektetni az 9-12 éves gyermekek esetében:

  • Problémamegoldó képesség: A 9-12 éves gyermekek egyre önállóbak, és gyakorta hoznak saját döntést. Fontos megtanulniuk, hogy amikor egy problémával találkoznak, a körülményekhez képest a lehető legjobban reagáljanak rá, anélkül, hogy az felzaklatná őket. Ehhez a kirakósok, illetve a különböző logikai játékok tökéletes választásnak bizonyulnak.
  • Gondolkodás, logika: A gondolkodást és logikát kortól függetlenül érdemes fejleszteni, hiszen ez a terület gondoskodik arról, hogy az összefüggéseket megfelelően felismerje csemetéd, de a tér és idő összekapcsolódásában is fontos szerepet játszik. Egy jól megválasztott társasjáték kiváló agytornát biztosít a gyerkőcnek. 
  • Ügyesség: A megfelelően összehangolt mozgás gyakorlásával egyre ügyesebbé válhat gyermeked, így érdemes célzottan fejleszteni ezt a területet. A különböző ügyességi társasjátékok, ahol a gondolkodás mellett a reflexre, gyorsaságra és ügyességre is szükség van, segítik csemetédet ebben. 
  • Szociális készség: A társasjátékok nemcsak remek szórakozást nyújtanak akár nagyobb társaságnak is, de megtanítják, hogyan lehet csapatban dolgozni, összedolgozni valakivel, vagy éppen méltósággal veszíteni. Ez hatványozottan fontos a 9-12 éves korosztály számára is, hiszen nemcsak az iskolai projekteket könnyíti meg, de a kapcsolatok teremtésében is segít a játékosnak.

 

A 9-12 éves korosztályt egy igazi vagány játékkal lehet levenni a lábáról! Egy programozható robot például nemcsak leköti a gyerkőc figyelmét akár órákra, de segítségével elsajátítja az informatika alapjait is, amit kamatoztathat a későbbiekben. Az ügyességre szeretnél inkább rágyúrni? Egy távirányítós autó fejleszti az ügyességet és a tájékozódási képességet is. A különböző társasjátékok a logikai gondolkodást, memóriát, szociális készségeket segítik elő, miközben az egész család jól szórakozik, egy Playmobil készlettel pedig a fantáziája is szárnyalhat a gyermeknek. 

 

Programozható játékokkal a mókás fejlődésért

A programozható játékok egészen új és izgalmas játékélményt nyújtanak a gyermeknek. Egy ilyen készlettel fejlődik a gondolkodása, tervezési és problémamegoldó képessége is, így nem kérdés, hogy amennyiben érdeklődik a technológia iránt, és imádja magába szippantani az új tudást, egy ilyen darab a megfelelő választás számára!

Mazzy, a 2in1 programozható robot egyszerű, mókás és kreatív módon vezeti be a játékost a programozás, energetika világába. A lelkes gyermek saját kezűleg építi meg több mint 100 darabból a játékot egy terepjáróvá vagy robottá, majd bele is kezdhet a programozásba, ami egy igazi agytorna lesz számára a mókázás mellett.

 

Xtrem Bots

Spy Bot távirányítóval programozható, és akár 20 másodperces hangot is képes rögzíteni, de a játékos táncolni és csúszkálni is megtaníthatja, ha kedve tartja. Smart Bot reagál a körülötte történő eseményekre, és képes arckifejezések elsajátítására, de mozdulatokat is át tud venni. Trooper Bot pedig bármikor készen áll egy lövöldözésre, de szívesen táncol is a gazdájának.

 

Társasjátékok, az egész család szórakoztatására

A megfelelő készlettel a tökéletes kikapcsolódást biztosítod a gyerkőcnek, ezzel pedig észrevétlenül, mégis intenzíven elősegíted a játékos készségeinek fejlődését, de a felgyülemlett stresszel is leszámol a játékmenet során.

A Monopoly a világ egyik legnépszerűbb társasjátéka, melyben megnyílnak a határok a játékosok előtt. Egyszerű a feladat, minél több vagyont és ingatlant kell megszerezni. Személyreszabott készletet keresel? A játék számos kiadással teszi még izgalmasabbá a társas mókát, így akár Jóbarátok, Trónok harca vagy Fortnite kiadásban is beszerezheted a csemetének.

A Dixit egy varázslatosan illusztrált asszociációs társasjáték, amiben figyelemre, kreativitásra, ön- és emberismeretre, és egy csipetnyi szerencsére is szükség van. Az alapcsomag meséses megrajzolt kártyalapokat tartalmaz, azonban számos kiegészítővel is felfrissíthető a későbbiekben a játékmenet. 

Az Activity sem maradhat le a listáról, hiszen napjaink egyik legismertebb kreatív kommunikációs party társasjátéka. A játékmenet szórakoztató és csapatformáló, ami baráti és családi körben is megállja a helyét. A mutogatások, firkák és heves körülírások mókás jeleneteket eredményeznek, ezáltal pedig biztosan mindenki jól érzi majd magát. 

A gyermekben egy igazi Sherlock veszett el? Ha imád nyomozni, és mindene az ügyek felgöngyölítése, akkor az ő számára egyértelműen a Cluedo lesz a legjobb választás, amiben meg kell oldani a rejtélyt, és fel kell fedni a gyilkost! Vajon kiderül a végén?

Egy kis rejtély a Roxfortban? Ha egy Harry Potter rajongóval van dolgod, válaszd neki a Cluedo Harry Potter kiadását, ami a varázsiskolában játszódik Harryvel, Ronnal, Hermionéval és a többiekkel! 

A ThinkFun® készletekkel sem lőhetsz mellé, ha egy igazán klassz ajándékot keresel! A Gravity Maze például egy fantasztikus logikai játék, amiben az a feladat, hogy a játékos a golyót a toronyból a célállomásra jutassa, mindezt változatos feladványokon keresztül. A játék 60 feladattal készült, de akár saját kombinációk is kitalálhatók benne.

Jöjjön egy igazi klasszikus! Az UNO a baráti összejövetelek alapvető kelléke, hiszen a kártyajátékok minden rajongóját megnyeri! A cél minél előbb megszabadulni az összes kártyától. A pakli tökéletes party játék, de a családi délutánokat is feldobja.

 

Távirányítós autók a járműrajongóknak

A távirányítós kisautók erősítik a családi köteléket, hiszen tökéletes közös programot kínálnak akár az udvaron, akár a lakásban, és testmozgásra ösztökélik a résztvevőket. Mindemellett készségfejlesztő játéknak is megállja a helyét, hiszen a szem-kéz koordináció, finommotorikus készség, motoros és kognitív képesség is javítható segítségével.

Manapság már számos távirányítós kisautó közül választhatod ki a legmenőbb darabot az autórajongónak. Az extrém helyzetek kedvelőinek például egy átfordulós autó a biztos választás, de a környezettudatos életmód elsajátítását is elősegíted egy konténerszállító teherautóval. A gyerkőc a robotokat is szereti? Akkor a vagány Transformer robot és autó játékot imádni fogja! Inkább a luxusautókért van oda? Egy Ferrari vagy egy Porsche lesz a megfelelő választás. Ha pedig inkább a vadabb terepeket fedezné fel, a Rock Crawler terepjáró a neki való játék.

 

Szerepjátékok a Playmobil figurákkal!

A Playmobil készleteket remek móka összerakni, de megannyi öröm aztán kicsiben szerepjátékokat játszani a részletgazdag figurákkal! A számos kiegészítővel ellátott játékok igazi örök darabok, amelyeket évek múltán is ugyanolyan élmény lesz elővenni, mint az első alkalommal. Ha a gyermek szereti megalkotni saját kis világát, és elhelyezni a szerepjátékot egy farmon, lovardában, iskolában vagy az élet bármely másik területén, a Playmobil neki való játékokat kínál!

 

Reméljük, ajánlónkkal segítettünk a legmegfelelőbb játékot megtalálni a gyermekednek, rokonodnak vagy ismerősödnek. Amennyiben tovább nézegetnél, látogasd meg webáruházunkat, ahol több mint 3000 9-12 éveseknek szóló játék közül választhatsz!

 

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!