Magyar English


Ezeket a játékokat ajánljuk a babáknak!

- Blog

Babakorban különösen fontos, hogy a kicsi a korának megfelelő, jó minőségű játékokkal játsszon, hiszen ilyenkor válnak az érzékszervei kifinomultabbá, ezt a folyamatot pedig egy jól megválasztott készlet könnyedén tudja segíteni. Csokorba szedtük a legjobb babajátékokat, olvasd el, mit érdemes levenned a polcról a picinek!

 

A babáknak készült játékokkal szemben támasztott követelmények csúcsán a biztonság áll, hiszen a kicsik eleinte még nem tudják akaratlagosan mozgatni a végtagjaikat, így könnyedén előfordulhat, hogy egy keményebb játék sérülést okoz nekik. Éppen ezért az is nagyon fontos, hogy a kiválasztott daraboknak olyan kialakításuk legyen, amit nehézség nélkül meg tudnak fogni az apró kezeikkel, az olyan játékokat pedig kerülni kell, amelyek apró, lenyelhető darabokból állnak, hiszen a picik minden érzékszervükkel azon vannak, hogy megismerjék a világot, így a szájukba is mindent bevesznek. 

 

Minél több érzékszervet von magába egy játék, annál izgalmasabb lesz a kicsik számára. Egy jól megválasztott darab segíti a csecsemőt az összehangolt mozgáskoordináció kialakulásában, a fogás erősödésében és a finommotorikus készségek fejlődésében, miközben lebilincselő elfoglaltságot nyújt neki. A legapróbbak számára egy kiságyra akasztható játék biztosítja a tökéletes időtöltést. Az ilyen darabok a tapintást és a megfigyelést hivatottak fejleszteni, mindemellett pedig nemcsak lekötik a babát, de kacagásra is késztetik őket. Kicsit nagyobb társaik már belevethetik magukat a kalandokba, és még közelebbről megismerkedhetnek a formákkal. 

 

Az Első házikóm formakereső bébijáték nemcsak a színeket és formákat tanítja meg, de a szem-kéz koordináció fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet, a szórakozást pedig fényekkel és hangokkal teszi még izgalmasabbá. Az Állatos kockák toronyépítő szintén fejleszti a kézügyességet, de mindemellett néhány édes állattal is megismerkedhet közelebbről csemetéd csakúgy, ahogyan a Dzsungel barátok mesekönyv segítségével is, amely mesével, zenével és fényekkel teszi érdekessé az új ismeretek befogadását. Amennyiben egy nagyon puha plüssbaráttal szeretnéd meglepni babádat, a Tanulj velem elefánt és kutyus lesz a legjobb választás. Nemcsak hűséges társai lesznek a picinek, de a számok és ABC világába is bevezetik őt, játékos, izgalmas és érdekfeszítő módon.

 

1 éves kor körül a kislányok és kisfiúk is imádják a járműveket, legyen szó szárazföldi vagy vízi eszközről! A Bburago Jr. Ferrari formaegyeztő játékszettje például tökéletes választás, ha ebédet kell főznöd, vagy egyéb elfoglaltságod akad, hiszen akár órákra is leköti majd őt, kedvenc versenyautójával játszhat, miközben a különböző alakzatokat is megismerheti közelebbről a móka közben. Egy szórakoztató, kedves arcú pattogó VW mikrobusszal sem lőhetsz mellé, mellyel bárhol, bármikor kocsikázhat egyet, és puha tapintása miatt azért sem kell aggódnod, hogy kárt tesz magában közben. 

 

A pancsizást szeretnéd megkönnyíteni? Egy imádni való kivetítővel felszerelt kis tengeralattjáró

egy buborékoló kishajó vagy egy spricceló kishajó megszépíti a babakádban töltött perceket, és többet biztosan nem jelent majd gondot, mikor a fürdésre kerül a sor! Míg a tengeralattjáróval felfedezheti babád a habok alatt rejlő világot, és fénytáncot láthat a kívetítőnek köszönhetően, a bubis kihajóval hatalmas szappangömbökkel találkozhat, míg a spriccelő kishajóval megnézhet egy mini szökőkutat a játék tetején, így biztosra veheted, hogy a máskor nehézkes fürdetést felváltja a kacagás és szórakozás.

 

A felsorolt játékokat jó szívvel ajánljuk neked abban az esetben is, ha kisbabának keresel ajándékot, de akkor is, ha egy 1-3 éves gyerkőcöt szeretnél meglepni egy új készlettel!

 

Képek forrása: pinterest.com


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!