Magyar English


Ezek a legjobb játékok húsvétra gyerekeknek

- Blog

A húsvét az egyik legnagyobb ünnepünk, főleg a kisgyermekesek életében, hiszen tökéletes alkalom arra, hogy végre összejöjjön a család. A finom húsvéti reggeli után nincs is jobb elfoglaltság, mint a közös játék a gyerekekkel. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, melyeket bármikor bevethettek, hogy feldobjátok a közös húsvétolást!


Miért mókásak a húsvéti játékok?

Nem mindenki tudja, hogy a húsvét az újjászületés és a termékenység ünnepe. Ez az oka annak, hogy ilyenkor mindenhol tojásokat és nyuszikat látunk. A régi tradíciók szerint a locsolkodás és a hímes tojás készítés elengedhetetlen velejárója a húsvétnak, ezért ha új játékot szeretnénk kitalálni, akkor se hagyjuk ki belőlük a tojásokat!

A tojás egy igencsak hálás alapanyag, ugyanis rengeteg mindent kezdhetünk vele. A húsvéti kreatív ötletek szinte kifogyhatatlanok, de az egyik legnépszerűbb szokás még most is a tojásdíszítés.

A tojásdíszítés története egészen az ókorig nyúlik vissza, de mai szemmel nézve is kiváló családi program. A hímes tojás dekorálására rengeteg féle módszer létezik: van, aki festékkel, van, aki viasszal és karcolással, míg mások természetes színezéssel (pl. hagymahéj, céklalé) pingálják ki a kerekded tojásokat.

A hímes tojás díszítés során az egész család kiélheti a kreativitását, aminek köszönhetően ez egy olyan elfoglaltság, ami egyaránt könnyen leköti a gyerekek és a felnőttek figyelmét. Minél erősebb a tojás héja, annál könnyebb vele dolgozni, ezért ha a tojásdíszítés mellett döntünk, akkor keressünk vastagabb héjú tojást!


Húsvéti kreatív ötletek a szabadban

Tavasszal egyre jobb és jobb az idő, és kis szerencsével húsvétkor is kisüt a nap. Ilyenkor mindenki örül, hogy végre a kertben is lehet játszani, ezért ha az időjárás engedi, érdemes a húsvéti időszakra kültéri játékokkal is készülni. A következő húsvéti kreatív ötletek segítségével a szabadban is jól szórakozhattok!

Tojásvadászat

A tojáskereső játék egyszerű, mégis ez az egyik legizgalmasabb a klasszikus húsvéti játékok közül. Csupán annyi a dolgunk, hogy elrejtsük a tojásokat, amiket aztán a gyerekeknek meg kell találniuk. Nincs is annál klasszabb, mint amikor meglesz az összes húsvéti tojás!

Tojásgurítás

A tojásgurítás is egy azok közül a húsvéti játékok közül, amelyek középpontjában a hímes tojás áll. Ehhez a játékhoz a húsvéti tojás mellett szükségünk lesz egy „verseny pályára” és néhány kanálra. A cél az, hogy a tojásokat, egy kanál segítségével mozgatva, előbb juttassuk el a pálya végére, mint a többiek.

Tojásdobálás

Nem, ebben a játékban nem egymást kell megdobálni tojásokkal! A játék során az a feladat, hogy a tojásokat úgy dobjuk el, hogy azok ne törjenek össze. Többféleképpen is játszhatjuk: dobálhatjuk egymásnak vagy egy kijelölt célba is. Mivel egészen biztosan lesz olyan dobás, ami nem sikerül, ezt a játékot mindenképp érdemes kint, az udvaron játszani.

tojáskereső játék


Játékok húsvétra gyerekeknek - Társasjátékozás

Ha a kültéri húsvéti játékok kellőképpen lefárasztottak mindenkit, akkor jöhet egy lazító társasjátékozás! A húsvéti összejöveteleken végre együtt van az egész család, ezért a lehetőség adott arra, hogy mindenkit bevonjunk a közös társasozásba. A következő családi társasjátékok akkor is jó hangulatot teremtenek, ha kint elromlik az idő: 

Monopoly

A Monopoly egy ezeréves társasjáték klasszikus, amely egyaránt szórakoztató a felnőttek és a gyerekek számára is. Amellett, hogy vidám időtöltés, segít megtanítani a kicsiket arra, hogy hogyan bánjanak a pénzzel.

Lotti Karotti

A Lotti Karotti tökéletesen illik a húsvéthoz, ugyanis ebben a játékban a játékosoknak nyuszikkal kell végig menniük egy veszélyes pályán. A pálya legvégén egy répa található, amit kártyák alapján kell tekergetni. 

Minden alkalommal, amikor megforgatjuk, akkor megjelenik egy lyuk a pályán. Ha beleesik az egyik lyukba az összes nyuszink, akkor vesztettünk. A nyuszis mozgásos játékok óvodában is népszerűek már, ezért a legkisebbek is beszállhatnak ebbe az egyszerű játékba.

Activity

Ha a kinti húsvéti játékok után maradt még egy kis energiátok, akkor az Activity tökéletes választás. Ebben a népszerű játékban mutogatni és rajzolni kell, valamint szóban kell körülírni dolgokat, miközben a többiek megpróbálják kitalálni a helyes választ. Szórakoztató csapatjáték, ami segít összekovácsolódni a családtagoknak.

Puzzle

A Puzzle egy olyan, erősen meditatív hatású kirakós játék, amelyet egyszerre többen is játszhatnak. Kiválóan képes lekötni a gyerekeket és a felnőtteket is, ezért tökéletes délutáni vagy esti időtöltés egy hosszú, kimerítő nap után.

Ha érdekelnek ezek a családi társasjátékok vagy hasonlóan szórakoztató játékokat keresel, látogass el a webáruházunkba!

 

Képek forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!