Magyar English


Elő a kerti játékokkal!

- Blog

Annyi mindent lehet csinálni a szabadban, és kint olyan izgalmas a tesókkal és a barátokkal a játék, hogy talán már akkor sem tudnánk visszafogni a gyerekeket, ha akarnánk. De miért is akarnánk? Friss levegő, D-vitamin, rengeteg felfedeznivaló és új ingerek tömkelege várja a természetben kicsiket.

Hiányzott már a gyerekeknek az önfeledt fogócska, görkorizás és labdázás, amik a házban nem is ugyanolyan élvezetesek, mert hely hiányában mindig vigyázni kell a törékeny vázára és tévére? Ráadásul a benti próbálkozás a legnagyobb óvatosság ellenére is a berendezés kárára megy? Vagy eleve tilos a lakásban kinti játékokkal múlatni az időt? Most végre a meleg napsugarakkal együtt a szabadság is beköszöntött, nincs más hátra, mint birtokba venni az udvart, ellátogatni a játszóterekre és parkokba, vagy kimenni a közeli rétre!

Irány az udvar!

Szerencsés helyzetben vannak azok, akik kertes házban élnek, vagy legalább a nagyszülők révén kiélvezheti a család a saját udvar előnyeit. A gyerekek esetében ez még több szabadtéri játék lehetőségét jelenti. Például egy saját kerti vagy játszósátra is lehet, ami szupi bunker lehet, amikor átjönnek a kis barátok, vagy a testvérek költöznek be a házikóba. Óriási csúszdázást, hintázást és kötéllétramászást is lehet tartani anélkül, hogy kimennénk a játszótérre. Ez azoknak a szülőknek és nagyszülőknek jelentős pozitívum, akik távolabb laknak a játszótértől, esetleg elfoglaltabbak vagy az egészségi állapotuk nem engedi, hogy hosszabb utat tegyenek meg otthonról, hogy elkísérjék a lurkókat. A kicsiknek hatalmas élmény a trambulin, ami amellett, hogy kellemesen lemozgatja az izgága lurkókat, biztonságos kikapcsolódást nyújt a védőhálónak köszönhetően.

Szabadtéri játékok mindenkinek

Szórakoztató kinti játékok közül választhatunk akkor is, ha nem áll rendelkezésre saját kert. Az ugrálólabdák – vagy más néven kenguru labdák – közül akár a gyerek kedvenc mesehőseit ábrázoló darabot is beszerezhetjük, rendezhetünk teke párbajt, szelesebb időben pedig megtaníthatjuk sárkányt eregetni a kicsit. Utazáskor nem árt figyelembe venni, hogy inkább könnyen szállítható játékokat vigyünk magunkkal, például szélforgót, frizbit, labdát, homokozó készletet vagy tollast. Egy kis városnézéskor, közös séta alkalmával, vagy egyszerűen csak a ház körüli utcában pedig örömmel suhanhat a kisgyerek a legkülönfélébb lábbal hajtós vagy elektromos járgányokkal.

Tudjuk biztonságban a gyereket!

Számtalan előnye van a szabadtéri foglalatoskodásnak a gyerekek egészséges fejlődésére, mégis az elővigyázatosság kedvéért van néhány szabály, amit érdemes betartani, hogy elkerüljük a felesleges kellemetlen élményeket. A napsütés nélkülözhetetlen és fontos D-vitamin-forrás, azonban gondoskodjunk megfelelő fényvédelemről! Bármilyen veszélytelennek is tűnhet a kertünk, a legkisebb zöld területen is élhetnek kullancsok, ezért a nap végén fürkésszük át a teljes bőrfelületüket, különös tekintettel a hajlatokra és a hajas fejbőrre! A móka annyira magával tudja ragadni a gyerekeket, hogy még a szomjúságukat is hajlamosak figyelmen kívül hagyni, viszont a folyadékpótlás – főleg melegebb időben – rendkívül fontos. Ezt a problémát egy apró trükkel kivédhetjük. Készítsük el a limonádét vagy öntsünk a poharakba hűs teát, és a Hangszál nevű szívószállal nem kell kétszer mondani a csibészeknek, hogy igyanak pár kortyot a nagy játék hevében. A szívószál ugyanis használat közben élethű állat- és járműhangokat ad ki, és így máris sokkal viccesebb az ital lehörpintése.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!