Magyar English


Boldog szülinapot, Miki egér!

- Blog

Több nemzedéknyi gyerek nőtt fel a népszerű Disney karakteren, aki november 18-án tölti be a kerek 90. életévét. A különleges egér izgalmas utat járt be hosszú története során, és ma is milliók kedvence, erről árulkodik, hogy Miki egér (vagy Mickey egér) nevével fémjelzett termékek, legyenek azok játékok, ruhák, írószerek vagy lakberendezési eszközök, ma is keresett árucikkek. Lássuk, milyen érdekességeket ismerhetünk Miki egérről.

Mickey egér 90 éves pályafutásának következménye, hogy a legkisebb gyerekektől az idősebb generációkig minden korosztályhoz közel áll, sikerének titka pedig a folyamatos megújulás, hiszen 1928-as születése óta rengeteget változott nemcsak a gyártáshoz szükséges technológia, de a mindenkori igények szerint maga a figura is, akit a híres Walt Disney álmodott és alkotott meg. Ma már például nehéz lenne Mickey-t fehér kesztyűk nélkül elképzelni, pedig eleinte nem volt ilyen kiegészítője, és hatalmas újításnak számított, amikor 1935-ben először vetítették színesben a mesét. Mickey komoly jellemfejlődésen is átesett: az eredetileg még pimasz, csintalan egér, aki szeretett borsot törni mások orra alá, mára kedves, jószívű karakterré szelídült. Már a kezdetekkor meghódította a nézőket a rajzfilm, 1942-ben Oscar-díjat is kapott az alkotás, 1978-ban pedig az első rajzfilmfiguraként a hollywoodi Hírességek sétányán csillagot is kapott. Ezek után nem meglepő, hogy egerünknek az 1955-ben megnyíló Disneylandben is fontos szerepe van, azóta is tárt karokkal várja az érkező vendégeket.

 

Tudtad?

Mickey egér nem csupán egy pár Minnie egérrel, hanem boldog házasságban él vele. Na, és el tudnád képzelni a kedves Mickey-t Mortimer névvel? Walt Disney ugyanis majdnem így nevezte a karaktert, ám a felesége rávilágított, hogy ez a név túlságosan nagyképűnek hangzik, és ekkor javasolta helyette a Mickey elnevezést. A mesehős családjáról keveset tudunk, de van egy nővére, akit Amelia Fieldmouse-nak kereszteltek, és lett két unokaöccse is, név szerint Morty és Ferdy, akik csak egy epizódban kaptak szerepet.

Gondolkodtál már azon, hogy miért csak négy ujj van a kezén? Tudatos döntés szólt a négy ujj mellett, ezzel ugyanis időt és pénzt is spóroltak, hogy nem kellett plusz egy ujjat minden képkockához megrajzolni, valamint Disney saját bevallása szerint öt ujjal úgy nézne ki Mickey keze, mint egy adag banán.

Walt Disney nagyon kedvelte Mickey-t, mindig szívesen emlékezett arra, hogy minden egy kisegérrel kezdődött, utalva arra, hogy a legkisebb dolgokból is nagyot lehet teremteni.

Mindenki Mickey egere!

A páratlan életutat bejáró egér az egész világot meghódította. Ha szeretnéd meglepni gyermekedet a történelem egyik legnépszerűbb mesehősével, számtalan játék közül válogathatsz. A Disney termékek között Mickey és Minnie egeres plüssök, puzzle-k, karácsonyi képeslapkészítő készlet, Carrera First Mickey Roadster elektromos autópálya, és sok más izgalmas ajándék vár, melyek akár karácsonyra is tökéletes meglepetések lehetnek a gyerkőcnek.

 

Források: 1, 2, 3, 4


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!