Magyar English


Ajándékötletek kisgyermekeknek a közelgő ünnepekre

- Blog

A kisgyermekek számára legizgalmasabb időszak kopogtat az ajtókon, hiszen hamarosan jön a Mikulás, de a karácsonyra sem kell már sokat várni. Ilyenkor a szülők minden erejükkel azon vannak, hogy minél meghittebbé varázsolják a közeledő ünnepeket, és megtalálják gyermeküknek a legjobb ajándékokat. Csokorba szedtük az idei év slágerjátékait a 10 éven aluli korosztálynak!

 

A legfontosabb kritérium, aminek egy játéknak meg kell felelnie, az a biztonság. Még mielőtt belevetnéd magad a válogatásba, érdemes áttanulmányoznod, hogy melyik szimbólum, jelölés mit takar a dobozon, és hogy azon túl mit érdemes figyelembe venni. Ehhez korábban írtunk egy útmutatót, amit itt tudsz elolvasni. Amennyiben ezen túl vagy, kezdődhet a nézelődés!

 

Puha tapintású kis kedvencek

A plüssjátékok igazi jolly jokerek, hiszen nincs kisgyermek, aki ne örülne egy puha tapintású, édes kis játéknak, amit bármikor magához ölelhet, alvótársként használhat. Mimi cica és Fluffy kutyus pedig mindezek mellett még a séták során is hű társai lesznek csemetédnek, így a napi testmozgás sem marad el. A bájos kisállatokhoz nyakörv és póráz is tartozik, így bármikor útra készek a szőrgombócok!

Újdonságot keresel? A Baby Gemmy Unikornisok és Sárkányok egy fantasztikus világ kapuit nyitják meg a gyerekek számára, hiszen egy mágikus tojásban találják meg új, varázserővel rendelkező kisbarátaikat. Ezekkel a játékokkal igazán mesés kalandokban lesz része csemetédnek! 

Gyerkőcöd rajong a cicákért? A csillogó szemű, illatos és imádni való Fagyi cica a hideg finomságból formázható meg, és tökéletes társ bármelyik program során. Gyűjtsétek össze közösen mind a 12 cukiságot! Egy kis rejtélyt csempésznél az ajándékozásba? A Csillogó óriás Zsákbamacska csak akkor fedi fel magát, amikor kibontja gyermeked a csomagolást, mindaddig csak a szeme árulkodik arról, hogy melyik tappancsos rejtőzködik a dobozban. 6 nyávogó jóbarát várja, hogy új gazdijuk legyen!

 

Szerepjátékok, amikkel szárnyalhat gyermeked fantáziája

A szerepjáték során bárkivé és bármivé változhat gyermeked a játékidő alatt, ami nemcsak azért jó, mert közben kikapcsolódik, de azért is, mert ez a fajta játék egy hatványozottan fontos fejlesztőeszköz a 10 éven aluli korosztálynak. Segítségével betekintést nyer csemetéd bizonyos szakmákba, hiszen orvossá, pénztárossá, ezermesterré vagy akár szakáccsá válhat, de a házi munkával kapcsolatos tevékenységeket is játékos módon ismeri meg, miközben szókincse, képzelőereje és szociális készsége is fejlődik.

Tipp: Olvasd el itt, mennyi mindenre jó egy klassz szerepjáték!

 

Babák

Ha kislányod szeret babázni, nem kérdés, milyen játék kerüljön idén a Mikulás puttonyába vagy a fa alá! A többfunkciós Baby Born játékbabákkal eljátszhatja, hogy tökéletes anyuka, miközben elsajátítja a gondoskodás fontosságát, és könnyebben feldolgozza a napi eseményeket.

Charlotte, a magyarul beszélő és éneklő baba pedig a szerepjáték mellett gyermeked nyelvi készségeit is fejleszti, hiszen együtt dalolászik, mondókázik vele, így jó választás beszédes, de kevésbé beszédes lurkóknak is. 

Tipp: Olvass részletesebben a babázás pozitív hatásairól itt

 

Társasjátékok a családi mókához

A közösen töltött idő igazi feltöltődés az egész család számára, ha pedig társasjátékokkal telnek ezek a percek, a fantasztikus élmény mellett készségeitek is fejlődnek! Ezzel eléred, hogy szórakozás közben felkészüljön gyermeked az ovira vagy iskolára, de kommunikációját, logikáját és memóriáját is alaposan megdolgoztatod.

A Ravensburger ismét egy édes játékkal rukkolt elő, ami izgalmas elfoglaltságot nyújt minden fiatal számára! Az Első Csótánykám készletben a játékosoknak meg kell etetniük a bababogarakat, ráadásul minél gyorsabban, hogy megmaradjon a béke a csótánycsaládban. A játék fejleszti a logikai készségeket és az ügyességet is, így egy igazi aduász az ünnepekre!

A Kalóz kalandban a játékosoknak fel kell venni a harcot a rivális kalózokkal, hogy saját magukénak tudhassák a legtöbb aranyt, ehhez pedig elengedhetetlen a tökéletes reflex! A szórakozás közben így az izgalmas percek mellett hasznosan is töltitek az időt.

A ThinkFun® is gondolt a kissebbekre, az Első Rush Hour társasjáték egy olyan logikai készlet, ahol egy cél van, a kijutás! A világszerte ismert tologatós játék próbára teszi a logikát és problémamegoldó képességet, miközben lebilincselő kalandot nyújt a kis járműrajongóknak.

Az 5 éves kortól ajánlott Gyémánt erdő társasjáték szintén fejleszti a logikus gondolkodást, miközben egy igazi rejtélyes, varázslatos erdőben barangolnak a résztvevők, és izgalmas kihívásokkal közdenek meg. Tökéletes ajándék az ünnepekre, melyben az egész család örömét fogja lelni.

A Hedz Up Junior a klasszikus ki, kicsoda játékszerkezet alapján készült, és fergeteges egész estés programot nyújt a családnak! A gondolkodás és találgatás azonban nemcsak mókás, de fejleszti a gondolkodást, kommunikációs készséget és logikát is. 

 

Reméljük, hogy összefoglalónkkal tudtunk segíteni az ajándékvásárlásban! További kellemes készülődést kívánunk!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!