Magyar English


Ajándékötletek 6-9 éves korig

- Blog

6-9 éves gyermeknek keresed a legmenőbb ajándékot? Összeválogattuk a legjobb készleteket, amikkel biztosan óriási örömet fogsz szerezni! Olvass tovább, és találd meg a tökéletes készletet játékajánlónkban.

 

Ezekre a készségekre érdemes hangsúlyt fektetni az 6-9 éves gyermekek esetében:

  • Finommotorikus készségek: Érdemes az ebbe a korosztályba tartozó gyermekeket olyan játékokkal támogatni, amelyek segítik őket a kisebb izomcsoportok összehangolásában, hiszen ebben az időszakban fejlődik legintenzívebben a finommotorika. A különböző építőjátékok és kirakósok nagy segítségére lesznek ebben, ráadásul önfeledt szórakozást is biztosítanak neki.
  • Kommunikáció: Egy 6-9 éves gyermek számára egyre fontosabbá válik, hogy megfelelően tudja kifejezni magát, és pontosan tudjon beszélni szükségleteiről, vágyairól, problémáiról. Ebben a meseolvasás és a diavetítés nemcsak azért lesz segítségére, mert fejleszti szókincsét, de a belső feszültségével is leszámol, miközben a főszereplő helyébe képzeli magát. 
  • Koncentráció: Ahhoz, hogy gyermeked megfelelően tudjon koncentrálni a feladataira, meg kell tanulnia a figyelmét összpontosítani, és szelektíven kezelni az őt érő ingereket. Ehhez a tuti választás egy társasjáték vagy kirakós, amikkel könnyedén kizárja a számára nem fontos tényezőket. 
  • Kreativitás és képzelőerő: A személyiségfejlődés szempontjából fontos, hogy gyermeked képzelőerejét, kreativitását használja, hiszen ez segíti a reális gondolkodást, előkészíti a cselekvéseket, de szerepe van a térbeli tájékozódásban és a gyermekkori trauma feldolgozásában is. A különböző kreatív játékokkal mindez könnyedén fog neki menni!
  • Memória: Az emlékezés feladata az információk tárolása, elraktározása, majd a megfelelő időben az előhívása, röviden a tanulás alapja. Ha szeretnéd, hogy minél több sikerélménnyel térjen haza gyermeked az iskolából, játsszatok memóriajátékokat, amik a móka mellett észrevétlenül gyermeked segítségére is lesznek. 
  • Szociális készség: Az iskolások életében fontos, hogy megfelelően tudjanak kapcsolatot teremteni, illetve megtanulják, hogyan működjenek együtt másokkal, hiszen számos csoportos tevékenységben lesz részük tanulmányaik során. A szerepjátékok és társasjátékok megtanítják nekik, hogyan kell viselkedni akkor, mikor többen vesznek részt egy-egy játékmenet során. 

 

A 6-9 évesek lekötésére az egyik legjobb módszer egy szórakoztató tudományos készlet, ami kihívásokkal, felfedeznivalókkal és újdonságokkal van tele, hiszen ez a korosztály szomjazza a tudást, és szívesen tesz szert minél több új ismeretre. A kreatív csemetéknek ebben a korban remek választás egy olyan készlet, amiben kiteljesednek, és kiélik szépérzéküket, de az örökmozgó, virgonc gyerkőcöknek is hoztunk ajándékötletet! A NERF szivacslövőkkel például biztonságos módon vezeti le a játékos a felesleges energiát. A listáról nem maradt le a LEGO® sem, hiszen az örök klasszikus játék igazi móka és fejlődés egyben, mely során finommotorikus készségeik is előtérbe kerülnek, de a diafilmek is fontos tanulságokkal szolgálnak a korcsoport számára.

 

Izgalom és szórakozás egyszerre a 4M játékokkal

Egy tudományos készlettel játékos módon fedezik fel a gyermekek a világot, így pillanatok alatt megtanulják, mi hogyan működik az élet különböző területein, és szórakozás közben saját kérdéseikre is megtalálják a válaszokat.

Válassz például egy régész készletet! Egy ilyen játék elkalauzolja a gyerkőcöt a Föld történetének elejére, miközben egy Stegosaurus vagy Velociraptor csontjainak maradványait ássa ki, de akár egy mamutcsontvázat is összeállíthat, és megvizsgálhatja egy nagy bestia, a Tyrannosaurus Rex DNS-eit is.

A kísérletezés gyakorlatorientált móka a 4M játékaival, így könnyedén megtanítja a kis felfedezőnek, hogy mi, hogyan és miért működik. A konyhai kísérletek tudományos készlettel például néhány, a konyhában megtalálható eszköz segítségével ismeri meg a játékos közelebbről a kémiát, a csillogás szerelmeseinek foszforeszkáló kristálynövesztő készletet ajánljuk, az igazi kíváncsi lelkeknek pedig a 4M citrom óra készletet, mellyel egy működő órát tud készíteni a savanyú gyümölcsből. 

 

Kreatív foglalkozás a kis alkotóknak

A SES színes, alkotásra ösztönző játékai könnyedén összeszerelhetőek, kifesthetőek és formázhatóak, így számtalan pozitív élménnyel gazdagítják a gyerkőcöket. A Lovak 3D gipszkiöntő készletével például mesés patásokat alkot meg a kis lórajongó modellgipszből, ráadásul ő maga dönti el, milyen színben, a Bolyhos állatka készítővel egy cuki kutyust és nyuszit formáz meg filcből és hungarocellből, de ha inkább valami másra vágyna, lepd meg egy fürdőgolyó készítő készlettel, amellyel illatos és habos lesz a pancsi. 

Imádja a gyerkőc a Disney mesehősöket? A Jégvarázs II. alkotó készletében nyomdákat talál, amelyeken kedvenc szereplői vannak, karkötőket alkot saját ízlése szerint, és csilli-villi képeket hoz létre ékkövekkel, de ha szívesebben kelti életre a rajzfilmfigurákat színekkel, a Crayola Disney hercegnős vagy Verdás színezőfüzete a lehető legjobb ajándék számára.

 

Az örök klasszikus: LEGO®

Kicsik, nagyok, sőt a felnőttek is szívesen ülnek le játszani a világhírű LEGO® kockákkal, ami egyedül vagy társaságban is szórakoztató, ráadásul közben fejlődik a játékos képzelete, térlátása, valamint kézügyessége is. Biztosan megtalálod a család fiatal tagjának kedvenc mese- és filmhősét, de a LEGO® Friends vagy City készletek, és a Ninjago is tökéletes választás. Ha egy egy fantasztikus újdonsággal lepnéd meg, válaszd a Super Mariós készleteket, melyekben életre kel az édes, piros sapkás szuperhős. Akárhogyan döntesz, biztos imádni fogja!

 

NERF szivacslövők az örökmozgóknak

Szórakoztató, de egyben biztonságos játékkal szeretnéd meglepni a kis izgő-mozgót, ami remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak? Válassz egy NERF szivacslövőt, amivel minden felesleges energiát le tud vezetni, és a jókedv és kacagás is garantált! Az eszközt ártalmatlan szivacslövedékekkel lehet csak megtölteni, így nem kell aggódnod amiatt sem, hogy a megajándékozott megsérül játék közben.

 

Amivel nem lőhetsz mellé: Diavetítő 

A Diavetítőn kivetített mesék nemcsak a csodás mesevilágot tárják a nézők elé, de a történetek fontos szerepet töltenek be a gyermekek szellemi fejlődésének szempontjából is, hiszen számos erkölcsi leckét tanítanak meg nekik. A diafilmek segítségével könnyebben feldolgozzák a kisebbek és nagyobbak a mindennapok eseményeit, ezáltal szorongásaikat is leküzdik. Az eszköz egy igazi jolly joker, ami számos boldog percet hoz majd el a megajándékozott gyermek életébe, ráadásul olyan népszerű mesék közül választhatod ki a legjobbat, mint az Öreg néne őzikéje, Vuk, Bogyó és Babóca, A három kismalac vagy a Süsü

Tipp: Itt elolvashatod azt is, hogy miért olyan fontos a közös meseolvasás!

 

Reméljük, hogy  ajánlónkkal segítettünk a legmegfelelőbb játékot megtalálni a gyerkőcnek. Amennyiben tovább nézegetnél, látogasd meg webáruházunkat, ahol több mint 3000 6-9 éveseknek szóló játék közül választhatsz!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!