Magyar English


50 éves a LEGO® DUPLO®!

- Blog

1969. január 29-én mutatta be a LEGO® a pici gyerekek számára kifejlesztett első DUPLO® kockákat, melyek nagyobb méretük miatt már egészen kicsik számára is biztonságossá tette a legózást. A játék milliók gyerekkorának vált fontos szereplőjévé, és a sikere ma is töretlen.

Már a termék elnevezése is utal arra, hogy a kockák mérete minden tekintetben kétszer akkora, mint a hagyományos daraboké. A kialakítás pontos tervezést igényelt, mivel a gyártók szerették volna, ha a LEGO® DUPLO® darabjai nemcsak hajszálpontosan illeszkednének egymáshoz, hanem kombinálhatók is lennének a klasszikus (kisméretű) építőelemekkel. Sok kísérletezést követően a LEGO Csoport tulajdonosa szó szerint megálmodta, hogyan is valósíthatná meg ezt az elképzelést, így született meg a világhírű LEGO® DUPLO®.

Az újszülöttek 4 éves korukig nagyon intenzív neurológai fejlődésen mennek keresztül, ami meghatározza a továbbiakban a képességek kibontakozását. Ezért is tartotta fontosnak a LEGO Csoport, hogy olyan játékkal rukkoljon elő, ami a legkisebbeket is arra készteti, hogy játék közben a kreativitásukat megdolgoztatva, vidáman és élményekben gazdag formában alapozzák meg a fejlődésüket. Egy 2018-as kutatásban a LEGO® játékrendszerről kérdezték a szülőket, mely szintén alátámasztotta, hogy a termék segíti a képzelet, a kreativitás és a tanulás fejlődését, a felfedezés képességét, valamint az élet számos területén szükséges készségek elsajátítását. Ami pedig óriási plusz pont, hogy a LEGO® kockáival az egész család örömmel tölti az idejét, aminek köszönhetően szuper közös családi programmá válhat az építés.

A DUPLO® a színes kockákon kívül sok állat- és emberfigurát is piacra dobott, melyek által a gyermekek életszerű, színes történeteket alkothatnak. Szülőként a játék okozta boldogság gyermekünk arcán felbecsülhetetlen, ahogyan az is, hogy a LEGO® termékek a maximális biztonság érdekében a legszigorúbb előírásoknak is megfelelnek. A tervezők mindenre felkészültek, ami egy gyerekszobában előfordulhat, és ellenállóvá tették a kockákat a harapással, nyáladzással, dobálózással, taposással szemben. Nagy hangsúlyt fektet a gyártó arra is, hogy a gyerkőcök a koruknak megfelelő játékokkal szórakozhassanak, ezért minden egyes termék csomagolásán feltüntetik, hogy a szakemberek melyik életkorban ajánlják az adott játékot. Ez megkönnyíti a választást a széles kínálatból.

Haladás a korral

A LEGO® DUPLO® népszerűsége a folyamatos megújulásban és az igényeknek való megfelelésben rejlik. Így amellett, hogy megtalálod az örök klasszikus darabokat a boltok polcain, például már a legújabb DUPLO® gőzmozdonyt és tehervonatokat is választhatod, amelyek segítik csemetéd mozgását a hagyományos és digitális játékok között, bevezetve őt a kódolás rejtelmeibe, a színek felismerésébe és az alkalmazások használatába. Ezek a képességek, ez az új látásmód a 21. században meghatározó lesz számos helyzetben, és gyermeked későbbi sikerét alapozhatod meg egy tudatos döntéssel és egy felelős gyártó minőségi játékával.

Forrás


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!