Magyar English


Valentin-napi ajándék ötletek házilag - Szív küldi szívnek

- Blog

Szívből ajándékozni igazán felemelő érzés! Többen a boltokban keresik a drága meglepetéseket, pedig az igazán szép és értékes Valentin-napi ajándék ötletek kézzel készülnek. Íme néhány személyre szóló ötlet Valentin-napra!

 

Közeleg a Valentin-nap, ami nemcsak a szerelmesek ünnepe, hanem a barátságé, szereteté is. Felmerült benned, hogy idén kézzel készített Valentin-napi kreatív ajándék ötletekkel készülj a napra? Ajándék tippjeinket alább találod!

 

Valentin-napi ajándék a szerelmednek és a szeretteidnek

Rövid történet: Az ünnep pontos eredetének kapcsán megoszlanak a vélemények, időben Szent Valentinhoz kell visszanyúlni, aki a legenda szerint a börtönből küldött levelet barátainak, hogy tudják, szereti őket. Más teória szerint eleve azért került börtönbe, mert a császár akarata ellenére kötött házasságot, a szerelem mellé állva. Akárhogyan is, mára a Valentin- (vagy Bálint-) napot a szerelem és szeretet ünnepeként tartják számon.

 

Tehát nemcsak a szerelmesek lephetik meg egymást ezen a napon, de a barátok, rokonok is. És hogy miért fontos ajándékozni? Azért, mert érdemes minden lehetőséget megragadni arra, hogy kimutasd érzelmeidet szeretteid iránt, ráadásul gyermeked szocializációjában is lényeges, hogy jó példát mutass, és készülj az ilyen alkalmakra.

 

Miért készíts Valentin-napi ajándékot házilag?

A Valentin-napi ajándékkészítés ugyan időigényesebb, de sokkal személyesebb is, ezáltal éreztetni tudod a másikkal, hogy milyen fontos számodra. Arról nem is beszélve, hogy kreativitásodat is kiélheted, és előbújhat a művész éned.

valentin napi ajándék ötletek házilag

Kép forrása: Pinterest

 

Romantikus Valentin-napi ajándék

A szerelmes ajándékok természetesen az év bármely másik napján is jól jönnek, de ha sokszor nem adódik rá alkalom, legyél ezen a napon extra figyelmes, és találd meg a legjobb Valentin-napi ajándékot.

 

Ötletek Valentin-napi ajándékra a szerelmednek:

Az első találkozásotok helyszíne bekeretezve:

Ugye, milyen egyszerű, mégis figyelmes ötlet? Nem lesz másra szükséged hozzá, csak egy fényképkeretre, benne egy szívecske-formára kivágott térkép-részletre. Ha más helyszín nagyobb jelentőséggel bír a kapcsolatotokban, akkor természetesen az kerüljön a kép helyére.

 

Szívdoboz:

Egy díszes dobozka, benne szív alakú cetlikkel, amelyekre rá van írva, hogy miért is szereted őt annyira. Ugye, milyen édes ötlet?

ötletek valentin napi ajándék

Kép forrása: Pinterest

 

Bakancslista:

Mivel még év elején járunk, egyedi Valentin-napi ajándéknak tervezd meg a közös programokat. Akár egy díszes naplóban, akár egy dobozban is összeszedheted, hogy milyen helyszíneket szeretnétek 2022-ben meglátogatni. 

 

Ha idő szűkében vagy, ezekkel sem lőhetsz mellé:

 

A szívhez vezető biztos út

Mindenkinek van kedvenc étele és itala! Ahhoz, hogy meglepd szeretteidet valami finomsággal, mesterszakácsnak sem kell lenned, törekedhetsz az egyszerűségre:

 

Teafilter fül

  • Vedd meg szeretted kedvenc doboz teáját.
  • Vágj ki szív formákat.
  • Cseréld le a filterek végén található kis papírdarabokat az általad készítettekre.
  • Írj rájuk kis személyes üzeneteket.

 

Muffin

  • Süss ki egy adag muffint.
  • Ha kész, a közepébe vágj szívecske formákat.
  • Töltsd meg lekvárral.

egyedi valentin napi ajándék

Kép forrása: Detsoteliv

 

Egyedi csomagolás

  • Vásárolj egy tábla jobb minőségű csokit.
  • Húzd le a külső csomagolást.
  • Készíts egy sajátot, melynek a belseje egy szerelmes levél.

 

Romantikus reggeli

Készíts szívecske formájú rántottát vagy tükörtojást, esetleg szívecskés gofrit vagy minipalacsintákat.

 

Valentin-napi ajándék ötletek házilag, közösen

Vond be gyermekedet is az ajándékkészítésbe, és lepjétek meg közösen a tesókat, sulis/ovis társakat, nagyit! A közös ajándék mindkettőtök fantáziáját előhívja, fejlesztve a kreativitást, arról nem is beszélve, hogy egy klassz közös családi program, ami még szorosabbra fűzi a kapcsolatotokat.

Tipp: Érdemes nem túl bonyolult ajándékot készíteni, mert az könnyen elveheti gyermeked kedvét az alkotástól. 

 

Rajzolás:

Akár ceruzával/filccel/festékkel készíthettek édes rajzokat, amiket aztán a nagyi ki tud rakni például a hűtőre.

 

Cuki gipszfigura: 

Ez ugyan egy kicsit több időt igényel, de tartósabb, mint egy rajz, ráadásul számos sablon a segítségetekre lesz az alkotásban.

 

Karkötő:

Készítsetek menő ékszereket! A nagyi is biztosan örömmel viselne egy kézzel alkotott darabot, de a barátság karkötőkért is nagyon odalesznek csemetéd kis barátai!

 

Tipp: További ötleteket itt találsz!

 

Címlapkép forrása: 123RF


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!