Magyar English


TOP 5 társasjáték 6-10 éveseknek

- Blog

A társasjátékok elrepítenek egy új és izgalmas világba, játék közben pedig nemcsak a családi kötelék válik még szorosabbá, de a résztvevők készségei is észrevétlenül fejlődnek. Arról nem is beszélve, hogy egy jól megválasztott készlet örök darab lesz, amit évek múltán is szívesen előveszel, amikor egy kalandos program után kutatsz. Egy klassz társasjátékkal mesebeli világgá varázsolhatod otthonodat, és felfedező körútra indulhattok gyermekeddel anélkül, hogy kilépnétek az ajtón! 

 

Felfedezés!

A 6-10 évesek lekötésére nincs jobb megoldás, mint egy szórakoztató társas készlet, ami kihívásokkal, felfedeznivalókkal és újdonságokkal van teli. A virgonc csemeték ebben a korban szomjazzák a tudást, és érdeklődve tesznek szert új ismeretekre. A Naprendszer feltárása minden nebuló számára sejtelmes és izgalmakkal teli! A Játékos univerzum bemutatja a játékosoknak a világegyetem csodáit, és kreatív feladványokon keresztül osztja meg a felfedezőkkel annak titkait. 

Gyermeked rajong az állatvilágért? Egy gyorsasági kártyajáték csodásan megfestett állatok képével garantáltan lenyűgözi majd! A Faunatasticban minél fürgébben meg kell találni a párokat, de játék után szakíthattok egy kis időt arra is, hogy jobban megismerjétek az ábrázolt állatokat.

 

Testmozgás!

A társasjátékok nemcsak arra jók, hogy az agyat megmozgássak, hanem olykor a testmozgást is elősegítik. Ha sokat vagytok otthon, vegyetek elő egy olyan készletet, amivel élvezet lesz a sportolás minden pillanata. A Yoga Spinner például egy ügyességi játék, ami bevezet a testmozgás és egészséges életmód rejtelmeibe, ugyanakkor kitartásra is ösztönöz. A kipörgetett kártyákon egy-egy jógapóz található, amiket legalább 10 másodpercig meg kell tartani ahhoz, hogy a játékos birtokába kerüljön a pontot érő kártyalap. 

Ha pedig szeretnétek kicsit mókásabbra venni a formát, a MimiQ pózpárbaj társasa lesz az aduász számotokra! A játékmenet hasonló, le kell utánozni a pózokat, azonban itt sokszor viccesre sikeredik a végeredmény. 

A mozgáskoordináció, egyensúlyérzék elhanyagolhatatlan a gyermekek számára, hiszen ez az alapja az izomműködés és a mozgás optimális összehangolásának, továbbá az értelmi fejlődésnek is, pótolni pedig semmi mással nem lehet! 

 

Gondolkodás!

A gondolkodás fejlesztésével segíthetjük gyermekünket, hogy minél könnyebben vonjon le következtetéseket, tárjon fel megoldásokat vagy vonatkoztasson el fogalmakat, ez pedig szorosan összefügg a beszédkészség fejlettségével is. A Betűkocka tökéletes társ lesz abban, hogy bővítse a kis játékos szókincsét, és megfelelően ki tudja fejezni magát.

 

Nem kérdés, hogy a társasjátékok jó hatással vannak az emberi kapcsolatok mellett a készségekre is, miközben felejthetetlen élménnyel gazdagítanak, így érdemes néhány érdekes készletet mielőbb beszerezni és érdekessé varázsolni az új ismeretek elsajátítását.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!