Magyar English


Téli szünet: így töltsétek tartalmasan a szünidőt

- Blog

Szeretnéd a téli szünetet feldobni valamivel, és minél több tartalommal megtölteni a rendelkezésre álló időt gyerkőcöd és a többi családtag számára? Cikkünkben összeszedtük a legklasszabb játékokat, amikkel majd úgy telik az idő, hogy észre sem veszitek, akár kinti vagy benti játékról legyen szó! Olvass tovább!

 

Irány a szabadba

Ugyan hideg van, de ilyenkor sem szabad elfeledkezni a friss levegőn töltött idő fontosságáról, hiszen fokozza a szellemi élénkséget, de a test is hálás érte! Ha nehezen csalogatod ki gyerkőcödet a meleg szobából, érdemes bevetned egy klassz játékot, amivel bármikor ráveheted egy kis testmozgásra! Egy labdajáték vagy ügyességi megmérettetés versenyre hívja a játékosokat, de a hóemberépítés, egy klassz szánkó vagy hócsúszka is szuper választás egy kis kinti mókához, amennyiben az időjárás engedi.

 

Közös idő a családdal

A téli szünetben nincs is jobb választás, mint egy fantasztikus társas- vagy kártyajáték, amit a család minden tagja kortól függetlenül élvezhet! Egy ilyen készlet nemcsak a tökéletes kikapcsolódást nyújtja a közösen töltött percekre, de a játékosok készségfejlődését is elősegíti, ráadásul a felgyülemlett stressznek is búcsút inthetnek a résztvevők! Mindeközben pedig megtanulják az osztozkodás, türelem, együttműködés és sportszerűség fontosságát is.

 A Go Master Youtubers például egy izgalmas, minden korosztálynak szóló játék, amely során a játékosok videós tartalomgyártóvá válnak, ezáltal pedig megismerkednek a youtuberek életével közelebbről! Ugye, milyen izgalmas?

 

Ha inkább a kommunikációra és asszociációra szeretnél rágyúrni, az Activityvel és Dixittel nem lőhetsz mellé. Előbbi mulatságos feladványokkal aktivizálja a résztvevőket, amiket mutogatni, mondani, vagy rajzolni kell, utóbbi pedig az asszociációra épül, de fontos hozzá a megfelelő emberismeret is.

Amennyiben a nyugodtabb percekre keresel elfoglaltságot, nem kérdés, hogy egy puzzle a tökéletes választás! Az univerzális játék kifejezetten szórakoztató, ráadásul fejleszti a figyelmet, vizuális észlelést, kézügyességet, finommotorikát, kitartást, logikai gondolkodást, térlátást és monotóniatűrést is, miközben csodás képek készülnek a család kedvenc mesehőséről vagy egy csodálatos tájról, nevezetességről! Egy ilyen játék mókával tölti meg a szünet mindennapjait, miközben az élet számos területén fontos készségeket is megdolgoztatja.

Tipp: Ha szeretnél egy új kirakós készletet, segítünk, hogyan válaszd ki a legjobbat a téli szünetre!

Az ebéd és vacsora után pillanatokra pedig érdemes egy diavetítőt előkapni, és közösen megnézni a nagy kedvenceket! A diavetítés szuper hangulatot varázsol otthon, miközben gyermeked testi-lelki fejlődéséért is tesz. Nézd meg a 10 legnépszerűbb diamesét itt! 

 

Szerepjáték a szórakoztató fejlődésért

A szerepjátékok segítségével gyermeked eljátszhatja azt, hogy valaki más bőrébe bújik, miközben tanul és fejlődik! Egy játékkonyhával vagy takarítós játékkal például segíthet neked sütni-főzni, rendet rakni a szünet alatt, így fontosnak érezheti a családban betöltött szerepét, miközben megtanulja a házimunka fontosságát is. Inkább egy szakmával szeretne jobban megismerkedni? Akár boltost, orvost vagy mesterembert játszik el, a szórakozás közben megismerkedhet jobban a szakmához tartozó eszközökkel, ráadásul a játék segíti őt abban is, hogy könnyebben feldolgozza a való életben megtörtént szituációkat, eseményeket.

 

Szilveszteri buli otthon

A szilveszter is közeledik, amikor az óévet búcsúztatjuk, a következő esztendőt pedig üdvözöljük. Ugyan idén a rendhagyó helyzet miatt a legtöbben otthon ünnepelnek, így is feldobhatod az estét pár party kellékkel és egy-két társassal. Összeszedtünk néhány szuper játékötletet, amelyekkel biztosíthatod egész estére a mókát korosztálytól függetlenül, de a díszítésről sem feledkeztünk meg! Olvasd el erről szóló bejegyézünket itt!

 

Képek forrása: 1, 2, 3


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!