Magyar English


Szórakoztató fejlődés – ügyességi játék mindenek felett

- Blog

A szabadtéri szórakozáshoz számtalan ügyességi játék áll rendelkezésre. Jó, ha mindig vannak olyan ügyességi játékok otthon, amivel az egész család játszhat, így a hétvégi program is jókedvűen telik. A legtöbb ilyen gyerek ügyességi játék nemcsak jó móka, de pozitív hatással is van a kicsik fejlődésére.

 

Ügyességi játék 2 éveseknek, ami garantálja az összetett fejlődést

Az ügyességi játékok, sőt, általánosságban a játékok közt is az egyik legrégebbi a labda. Egy gömb, rengeteg lehetőséggel: lehet rúgni, dobni, csapni, pattintani vagy gurítani és kortól függetlenül bárki játszhat vele. A játékosok számában sincs megkötés, de minél többen vannak, annál izgalmasabb a játék. A nagy létszám ráadásul növeli a csapatösszhangot és a csapatszellemet is.

Ez az ügyességi játék 3 évesnek, sőt, még kisebbeknek is erősen ajánlott. Jó hatással van többek közt a mozgáskoordinációra, az erőnlétre, a vizuális észlelésre, a szem-kéz koordinációra és az egyensúlyérzék fejlesztése szempontjából is fontos szerepet játszik.

A homokozó készlet, és a többi ügyességi játék gyerekeknek, mind valamilyen funkciót töltenek be az oviban. Például fejlesztik az íráshoz és az olvasáshoz szükséges készségeket és a figyelmet, de jó hatással vannak a kreativitásra is. Az olyan labdajátékok, mint a catch ball, új dimenziót nyitnak a labdázásban. A tépőzáras golyók és a kézre húzható korongok egy izgalmas játékot hoznak létre, amit már 3 éves kortól élvezhetnek a gyerekek.

 

Ügyességi játék 4 évesekenek - szeld a szelet!

Bár a labdázásból nem lehet kinőni, azért akad néhány ügyességi játék ovisoknak és kisiskolásoknak, amelyek így vagy úgy, komolyabb fejlettséget igényelnek.

A szélsárkány egy szuper játék utazáshoz, hiszen bárhol elő lehet venni, ahol nagy, nyílt tér áll rendelkezésre. 

Ez az ügyességi játék 10 éves kor körüli gyerekeknek való a leginkább, mivel komplexebb képességeket és nagyobb türelmet igényel. Kis helyen is elfér, így vízparti nyaralásra vagy családi piknikre is magunkkal vihetjük.

Hasonlóan szuper ügyességi gyerek játék és útitárs a frizbi, amit akár csak ketten vagy akár nagyobb csapatban is jó kikapcsolódás dobálni. Vízben vagy vízparton, mezőn vagy focipályán, mindegy - a lényeg, hogy mindig legyen, aki elkapja!

Szintén egy klassz vizes ügyességi játék a strandtenisz. Egy strandtenisz ütő készlet nagyon hasonlít a pingpong készlethez, azonban ezek a kellékek úgy lettek kitalálva, hogy fent maradjanak a vízen.

TIPP: Jó, ha két készletünk van, így lehet akár négyen is játszani egyszerre.

Frizbi gyerekeknek

Forrás: Canva

 

Tipp: A kültéri játékokról bővebben ebben a cikkben írtunk.

 

Ügyességi játékok házilag gyerekeknek

A közös alkotás egy csodálatos folyamat, fantasztikus kohéziót teremt a családban. A házilag gyártott szabadtéri ügyességi játékok esetében nemcsak a végeredmény szórakoztató, hanem az odáig vezető út is.

A csúzli, mint fa ügyességi játék nem igényel mást, csak egy masszív faágat, aminek elágazik a vége, egy erős gumit és egy darabka textilt vagy bőrt. A fa farigcsálása önmagában is remek program, hát még amikor kipróbáljuk, mennyire pontosan lehet célozni vele!

Számos célbadobós ügyességi játék létezik, más és más játékszabályokkal. Szinte bármilyen alapanyagból dolgozhatunk: készülhet egyszerű konzervek, palackok vagy vödrök felhasználásával, de akár barkácsolhatunk fából is céltáblát.

Ügyességi játék csúzli

Forrás: Canva

 

Címlapkép forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!