Magyar English


Szívből, kézzel: karácsonyi ajándék ötletek gyerekekkel

- Blog

A kézzel készített ajándék igazi öröm, főleg, ha gyermekeddel közösen alkottok valami szépet. Készíts DIY karácsonyi meglepetést csemetéddel, amivel könnyedén ráhangolódtok az ünnepre, miközben jól szórakoztok, ráadásul az ajándékvásárlás egy részét is kiváltjátok, de a közös karácsonyi program fontosságáról is olvashatsz néhány sort Bojti Andrea gyermekpszichológus tollából. 

 

DIY karácsonyi ajándék ötletek

Közeleg a karácsony, amikor mindenki ünnepi lázban ég, és a teendők listája is megnövekszik, azonban fontos szem előtt tartani, hogy ez az időszak a családról és szeretetről szól. Éppen ezért készültünk egy klassz ötlettel: váltsatok fel néhány meglepetést kézműves karácsonyi ajándékra! Egyrészt könnyedén alkothattok egyedi, kreatív és praktikus darabokat, aminek garantáltan nagyon fog örülni a megajándékozott is, másrészt ez egy fantasztikus közös program, ami megerősíti a családi köteléket, és kevesebbet kell majd sorban állni.

A kézzel készített karácsonyi ajándékok ráadásul nemcsak személyesek, pénztárcakímélők és környezettudatosak, de ugyanakkor segítenek ráhangolódni a karácsonyra is. A lehetőségek tárháza pedig végtelen, akár egy szép karácsonyi dekorációt szántok ajándéknak, akár ékszereket, üvegmatricát vagy egyedi pólót kreáltok, biztosan tökéletes lesz a karácsonyfa alá.

 

Kreatív ajándékok házilag karácsonyra

A család által közösen megalkotott ajándékok olyan értékek lesznek gyermeked életében, amikre később is jó visszaemlékezni a közös családi hagyományok részeként, hiszen az ünneplésnek ez egy nagyon fontos esszenciája. Talán nem túlzás azt állítani, hogy az ünnepek, a családi szokások magát a gyermekkort jelentik gyermeked számára. Az, ahogyan megszervezed, megtöltöd tartalommal a családi hagyományokat, egy generációkon átívelő történelem.

A különböző játékok és közös kézműves programok pedig még inkább összehozzák ilyenkor a családot, akár süteményt készítetek együtt, mesés és kreatív ajándékokat alkottok a rokonoknak, szeretteiteknek vagy nagy családi társasozást, kirakózást tartotok. Emlékszem rá, gyermekkoromban minden évben vettünk egy nagy családi puzzle-t, és azt napokig együtt raktuk, miközben beszélgettünk. Ezekre a sokszor hajnalig nyúló karácsonyi estékre mai napig jó szívvel emlékezünk vissza a testvéreimmel.

Szülőként egy igazi kihívás az ünnepi hangulat és a szokások megteremtése, hiszen sokszor már azt is nehéz egyeztetni, melyik családból milyen hagyományokat tartsunk meg vagy engedjünk el. A lényeg minden esetben az, hogy a gyermek számára az lesz a karácsony, ahogyan te megszervezed, ezért ezen mindenképpen érdemes dolgozni - mondta Bojti Andrea gyermekpszichológus.

 

Személyre szóló ajándék: Hogyan kezdj neki?

Első lépésben gondold át, hogy kiket szeretnél kézzel készített ajándékkal meglepni, és hogy kinek, mivel készülsz, ezáltal kalkulálhatsz az anyagmennyiséggel. A nagyik biztosan oda lesznek egy édes képeslapért, személyes hűtőmágnesért, ékszerért, az apukákat pedig garantáltan le lehet venni a lábukról egy vagány, egyedi pólóval

 

Így készíts kreatív karácsonyi ajándékokat

Forrócsoki befőttesüvegben

Nincs olyan ember, aki ne örülne egy fincsi forró csoki egyvelegnek, arról nem is beszélve, hogy a befőttes üveg bárhogyan dekorálható. Rajzoljatok rá üvegfestékkel egy édes figurát, hópelyheket vagy valami szívhez szólót, és már kész is az édes ajándék! Bele pedig rétegenként mehet a tejpor, édesítetlen kakaópor, cukor, csokipasztilla.

Ezekre lesz szükséged hozzá:

  • Üvegfesték,
  • befőttesüveg,
  • tejpor, 
  • édesítetlen kakaópor, 
  • cukor, 
  • csokipasztilla.

Fotó: Pinterest
 

DIY tányér

Inkább egy tányért varázsolnátok egyedivé néhány cuki rajzzal vagy pár kedves sorral? Az üvegfesték ebben is segítségetek lesz, ráadásul ez egy szuper csináld magad program az év bármely másik szakaszában is. Készíts belőle több méretben!

Ezekre lesz szükséged hozzá:

 

Egyedi póló

Egy igazán menő alkotást szeretnél ajándékozni? Mit szólsz egy általatok kipingált pólóhoz? Nemcsak tökéletes meglepetés, de az évek során egy csodálatos emlék is lesz, amit biztosan szívesen hord majd a megajándékozott.

Ezekre lesz szükséged hozzá:

Fotó: Pinterest

 

Gyöngyvasalás

Alkossatok gyöngyökből figurákat! Akár egy állatkát, egy virágot vagy karácsonyfát szeretnétek elkészíteni, a végeredmény biztosan szuper lesz, ráadásul a gyöngyvasalás közben fejlődik finommotorikus készségetek is. Ehhez csak egy Vasalható gyöngy készletre lesz szükséged.

Szeretnél valamilyen keretet adni az elfoglaltságnak? Számos készlet sablonok alapján segít elkészíteni gyermekednek saját kis ékszereit vagy divattervezővé válhat, megalkothatja a Naprendszert egy füzérre, de köthet is úgy, ahogyan megálmodja. Ha pedig kész ajándékra is keresel ötletet, itt biztosan megtalálod számításod!

 

Kellemes ünnepi készülődést, és boldog, békés, szeretetben gazdag karácsonyt kívánunk!

 

Címlapkép forrása: Pinterest


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!