Magyar English


Szilveszter a gyerekekkel otthon – egy különleges évzárás

- Blog

Közeledik az év utolsó napja, amikor a karácsonyi sürgés-forgás után kicsit megpihenhetünk a családdal, átgondolhatjuk és lezárhatjuk az évet. Idén sokan döntenek amellett, hogy otthon búcsúztatják az óévet, ami a gyerekeknek hatalmas élmény lesz, a szülők részéről viszont igényel némi felkészülést. Ehhez adunk most hasznos tippeket!

 

Mindenhol jó, de a szilveszter otthon a legjobb?

Ahány ember, annyi szokás – igaz ez arra is, hogy hol töltjük legszívesebben a szilvesztert. Hogy kettesben, nagyobb társaságban, utazással, vacsoraesten vagy egy éjszakai fürdőzésen ünnepeljük az új évet, nagyban függ a mindenkori élethelyzetünktől: mekkorák a gyerekek, be tudnak-e segíteni a nagyszülők. Ha idén úgy alakul, hogy otthon szilvesztereztek, a gyerekeknek biztosan ez a nap lesz a téli szünet csúcspontja! Nézzük, hogyan készüljetek fel az év legnagyobb bulijára!

 

Szilveszteri házibuli ötletek – hogyan kezdjünk neki?

Díszíts! Készíthettek saját kézzel is szilveszteri dekorációt, ezzel fenntarthatóságra és környezettudatosságra is neveled gyermekedet. A házi konfettihez például csak egy lyukasztógépre és színes papírokra lesz szükségetek, de lufiszörnyekkel is feldobhatjátok a hangulatot!

Süss! Egy szilveszteri vacsorának bőven megfelelnek az aprósütemények és a sós rágcsálnivalók. Válassz egyszerűbb nasikat, amik nem vesznek el túl sok időt a családtól, és akár a gyerekekkel együtt meg tudjátok csinálni!

Ragyogj! Ha már a házat ünnepi hangulatba öltöztetitek, ne feledkezzetek meg a csillogó ruhákról, kiegészítőkről se! A gyerekek odavannak az arcfestésért és a csillámtetkóért, ezek ilyenkor is nyugodtan bevethetők egyéb party kellékekkel együtt.

szilveszteri házibuli ötletek

 

Szilveszteri program ötletek a közös szórakozásért

Különféle játékokkal folyamatosan fenntartható a szuper szilveszteri hangulat, ráadásul most olyan ötleteket mutatunk, melyekkel a gyerekek és a felnőttek is ugyanolyan jól fognak szórakozni!

Családi társasjátékok: Rengeteg társas közül választhatsz, ha szórakozásról van szó: garantált a nevetés a Hedz up! ki-kicsoda játékkal, a Yoga Spinner vagy a Dobble ügyességi játékokkal, de előkerülhetnek az örök klasszikusok is, mint az Activity vagy a Gazdálkodj okosan!

Karaoke: Ha már klasszikusok, minden házibuli meghatározó pontja a közös éneklés. Ha még mini koreográfiákat is összehoztok kedvenc zenéitekre, biztosított a jókedv egész estére!

Székfoglaló: A gyerekek egyik kedvenc játéka, amit a szülők, nagyszülők bevonásával új szintre lehet emelni!

Időkapszula: Írjátok össze, hogy mi mindenért voltatok hálásak ebben az évben, milyen jó emlékeitek vannak! Gyűjtsétek össze egy befőttes üvegbe, díszítsétek szalaggal, írjátok rá az évszámot. Meglátod, néhány év múlva milyen jó érzés lesz visszagondolni majd ezekre az emlékek.

Diavetítő: nosztalgikus lezárása az évnek az idei családi fotók átnézése, de a szilveszteri buli végén egy kis diavetítőzés is remek közös családi program lehet elalvás előtt.

Dobble társasjáték     hedz up társasjáték

  
Szilveszter otthon vendégek társaságában

Idén bevállalnátok egy nagyobb bulit? Hívjátok át a gyerekek barátait vagy ismerős családokat, és készüljetek fel egy nyüzsgő szilveszterre! Ennek az az előnye, hogy mindenki meg tudja találni a saját társaságát, míg a gyerekek együtt mókáznak, addig a szülők is tudnak egymással beszélgetni, önfeledtebben szórakozni.

Kreatív időtöltésként készíthettek saját kezűleg meghívót, vagy akár vicces ültetőkártyákat is. Érdemes előre megbeszélni, hogy ki milyen étellel és italokkal készül, hogy semmiből ne legyen kevés vagy éppen túl sok.

Az idei szilveszter a gyerekeknek biztosan más lesz, hiszen még egy hétig fog tartani utána a téli szünet, éppen ezért talán egy picit megengedőbbek lesznek a szülők is a késői lefekvést illetően. Reméljük, hogy tippjeinkkel az ünnepi időszakot egy fantasztikus szilveszterrel fogjátok megkoronázni otthon a gyerekekkel!

Egészségben, örömökben és közös játékkal teli boldog új évet kívánunk!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!