Magyar English


Őszi dekoráció házilag – Kézműves ötletek gyerekeknek

- Blog

Gyakran a legegyszerűbb és legolcsóbb játékok okozzák a legnagyobb élményt a gyerekeknek! Az őszi időszak rengeteg lehetőséget tartogat, ilyenkor nemcsak a szabadban játszhattok, de a benti időt is el lehet tölteni szuper őszi DIY (csináld magad) ötletek segítségével! Íme néhány őszi dekoráció házilag, válogassatok kedvetekre!

 

Őszi díszítés ötletek: Miért jó, ha a gyerekekkel közösen valósítjuk meg?

A kézműves ötletek megvalósítása jó móka, de még jobb, ha a gyermekek is részt vesznek benne! Máris eláruljuk, hogy miért!

 

A kézműves tevékenységnek számos előnye van:

  • segítenek a kreativitás kibontakoztatásában,
  • kiválóan alkalmasak az önkifejezés és az önmegvalósítás próbálgatására,
  • remek módja a tehetséggondozásnak,
  • növelik az önbizalmat,
  • fejlesztik a finommotorikus készségeket,
  • javítják a hangulatot, csökkentik a stresszt és a szorongást.

 

Emellett pedig remek szülő-gyerek program! Próbáljatok ki egyet (vagy többet) a következő dekorációs ötletek közül!

 

Őszi termés dekoráció ötletek

Ősszel rengeteg termés áll rendelkezéstekre, ami egy kis kreativitással fantasztikus őszi dekoráció házilag!

  • Toboz
  • Vadgesztenye
  • Makk
  • Dió
  • Falevelek

 

Őszi dekoráció fából vagy termésből

Gesztenye figurák készítése

A nagy őszi séták során begyűjtött gesztenyékből alkotott figura egy nagyon édes őszi dekoráció házilag! Mindössze gesztenyékre, fogpiszkálókra és filctollra lesz szükségetek. És hogy mit kell tenni? Beleszúrkálni a gesztenyékbe a fogpiszkálókat, aztán megrajzolni a kis bábuk arcát. Ugye, milyen egyszerű, de nagyszerű ötlet?

 

Őszi díszek tobozból

Mit szóltok egy édes sündisznócsaládhoz tobozból? Az összegyűjtött tobozokat tegyétek félre, amíg ki nem száradnak, majd ha kipattantak, vágjatok kis háromszög alakú arcocskákat filcanyagból. Ha ezzel készen vagytok, ragasszatok fel kis szemeket vagy rajzoljatok rá filccel. 

 

Sütőtökre festett makk

Édes és egyszerű ötlet festéssel, aminek csak a képzelet szab határt. Fessétek le külön-külön a makk alját és tetejét, majd fessétek a szárakat zöldre. Ha ezzel elkészültetek, és megszáradtak a kis makkok, ragasszátok a kis kalapot ragasztópisztollyal a makk aljára, és már el is készültek a cukiságok! 

őszi dekoráció sütőtök makkból

 

Tipp: Akár asztali dekoráció, párkánydísz vagy kerti dekoráció is lehet a megalkotott kis figurákból!

 

Dekoráció őszi falevelekből

Falevél só-liszt gyurmából

Készítsétek el a só-liszt gyurmát! Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg só
  • 125 ml víz
  • 2 ek étolaj

 

Gyúrjátok össze az alapanyagokat, majd amíg még puha, tegyétek bele a leveleket és vágjátok őket formára. Utána már csak várni kell, míg szobahőmérsékleten kiszáradnak a díszek, ez körülbelül 3 nap alatt meg is történik.

 

Figurák falevélből, termésekből és wc-papír gurigából

Néhány wc-papír guriga, falevél arcként és gomb a ruhácskához, és már el is készültek a legények és leányok! Ha összeragasztottátok a figurákat, csak rajzoljatok szemet nekik fekete filccel vagy ragasszatok rájuk hobbiboltban kapható szemecskéket.

őszi dekoráció fából

 

További őszi kreatív ötletek

További ötletek őszre, amivel kellemesen telik az idő akkor is, ha hidegebb, borúsabb odakint!

 

Álljon az alkotás továbbra is a középpontban: kreatív készlet! 

A kreatív készletek lehetőséget nyújtanak a kreativitás kibontakoztatására, ráadásul a rajzolás, a festés, a gyurmázás és a gyöngyfűzés pedig emellett kifejezetten szórakoztató is. A kisebbek a SES készletek óriási választékából találhatják meg a számukra legmókásabb darabot, míg a nagyobbak akár saját alkotásokat is készíthetnek útmutató nélkül, amikkel szárnyalhat a fantázia.

 

A Totum játékaiban a kedvenc mesefigurák találkoznak a képzelettel! Gyermeked rajong a Mancs őrjárat kutyusaiért vagy a Jégvarázs szívmelengető szereplőiért, netán imád ékszereket készíteni? Akkor nézzetek szét a Totum készletei között, ott biztosan megtaláljátok a számításotokat! 

 

A kreativitás mellett a fejlesztésre is fektetnétek egy kis hangsúlyt? Számos olyan kreatív fejlesztő készlet közül választhattok, ami izgalmas módon segíti a kicsiket és nagyokat!

 

Az őszi időszak remek lehetőséget nyújt arra, hogy kibontakoztassátok a bennetek élő kreatív lelket! Induljatok terméskereső túrára, és alkotásra fel! Ha pedig inkább keretek között alkotnátok, nézzétek meg a kínálatunkat!

 

Képek forrása: Pinterest


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!