Magyar English


Készüljetek gyermekeddel az adventi időszakra!

- Blog

Az adventi időszak szeretettel, békével és izgalommal tölti meg a mindennapokat. Készüljetek fel rá gyermekeddel, hogy a szeretet ünnepe előtt is rengeteg csodát éljetek át családotokkal! Összeszedtünk néhány tippet, hogy a decemberi várakozás izgalommal teli legyen.

 

Készítsetek adventi naptárat

Ha közösen, saját kezűleg alkotjátok meg az idei adventi naptárat, lehetőséged nyílik arra, hogy te töltsd fel a kis ablakokat gyermeked számára hasznos apróságokkal, kedvenc finomságaival. Régóta kiszemelt kisautójával, apróbb cuki plüssökkel és kulcstartókkal, vagy néhány matricával biztosan nem lőhetsz mellé! Az értékes időtöltés mellett persze ez egyfajta fejlesztőjáték is lehet, hiszen miközben megálmodjátok a kalendárium kinézetét, fejlődik szépérzéketek, térlátásotok is.

Ha azonban úgy érzed, hogy most szívesebben vásárolnál egy adventi kalendáriumot készen, mert a nagy karácsonyi rohanásba nem férne bele a kézműveskedés, akkor sem kell csüggedned, hiszen számos csodálatos naptár közül választhatsz, melyben ajándékként akár LEGO® figurák vagy a Harry Potter szereplői, ikonikus tárgyai, isteni finomságok és egyéb játékok is lapulhatnak.

 

Adventi koszorú és kopogtató játékos módon

Az adventi naptár mellett a másik elhagyhatatlan kellék az adventi koszorú. Ezt is elkészíthetitek saját kezűleg, de vásárolhattok egy alapot is készen hozzá, hogy nektek már csak díszíteni kelljen. Mit szólnál hozzá, ha idén gyermeked kedvenc akciófigurái, mesehősei díszelegnének a koszorún? Mindössze néhány játékra és ragasztóra van szükségetek ahhoz, hogy saját díszeteket elkészítsétek. A kopogtatót pedig szintén díszíthetitek kedvenc figuráitokkal, de akár LEGO®-ból is megépíthetitek! 

 

Közös díszítés, ajándékok

A közös díszítés sem maradhat le a listáról, hiszen ez hozza el a legtöbb varázslatot ebben az időszakban. Egy fényfüzér vagy gyertyasor csodákra képes, de a Mikulás-sapkával ellátott plüssállatok is megállják a helyüket.

Meg szeretnétek lepni a nagyit? Készítsetek neki karácsonyi üdvözlőlapot! Ajándéknak pedig adjatok valami személyeset neki. Például egy édes, gyöngyökből vasalt figura vagy minta, egy gyurmából alkotott állatka vagy egy általatok készített ékszer biztosan szívmelengető meglepetés lesz számára! Ehhez pedig rengeteg kreatív készlet áll rendelkezésetekre, melyekkel nemcsak a kézügyességetek fejlődik, de segítségükkel megalkothatjátok a legemlékezetesebb darabokat is.

 

A finomságok se maradjanak el

Gondoljunk csak arra, hogy már a Mikulást is valamilyen finomsággal kell várni! Ez az időszak tökéletes arra, hogy fincsi új recepteket próbálj ki, gyermeked pedig könnyedén segíthet benne egy klassz konyhai szerepjátékkal. Így nemcsak izgalmas lesz a készülődéssel töltött idő, de a családi köteléket is erősíti a közös program.  

Képek forrása: pinterest.com


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!