Magyar English


Készíts otthon húsvéti dekorációt gyermekeddel!

- Blog

A hosszú tél után már biztosan te is várod a tavaszt, gyermeked viszont még ennél is lelkesebben számolhatja a napokat húsvétig. A készülődés izgalmait a húsvéti dekorációkészítéssel élhetik meg a kicsik, ami egyben remek alkalom a közös családi időtöltéshez.

A húsvéti nyuszi varázslatos alakja meseszerű világba repíti a gyerekeket, megragadja a fantáziájukat, és örömmel készítenek mindenféle díszt, rajzot, tárgyat, ami a húsvét köré épül. Ragadjuk meg az alkalmat és az alkotóenergiákat, és az egészből kerekítsünk egy jókedvű programot azzal, hogy velük együtt csináljuk meg az idei dekorációt. Nemcsak az alkotófolyamat lesz hasznos a gyerekeknek az által, hogy fejlődik a kézügyességük, a kreativitásuk és az eszközhasználatuk, hanem a sikerélményt és a közös munka értékét is megtapasztalják.

Hogyan kezdjünk neki?

A húsvét szimbólumait számos módon megörökíthetjük, legyen az nyuszi, csibe, tojás, répa, virág vagy bárány. Persze az alkalmazott eszközöknél vegyük figyelembe a kisgyerek képességeit is, mindig figyeljünk a biztonságára, főleg ha éppen ragasztóval vagy kisollóval dolgozik! Szükség esetén segítsünk neki, de egyébként nyugodtan hagyjuk kibontakozni.

Origami

Színes papírokból, esetleg egy kis ragasztó használatával változatos formák hozhatók létre húsvéti témakörben is. Nem kell megijedni, ha nem tudunk fejből hajtogatni, az interneten rengeteg leírást és videót találhatunk, amikből elleshetjük a kedvenceket, hogy aztán lenyűgözzük a lurkókat.

 

WC papír guriga

A kisgyerekes szülők biztosan tudják már, hogy a toalettpapír guriga milyen jól hasznosítható. Így van ez most is, hiszen könnyen barátságos nyuszivá alakíthatjuk, és ha a gyerkőcökön múlik, hamarosan kész nyuszisereg fog sorakozni a szobában.

Tojásfa

A tojásfa állításának hagyománya van, ilyenkor színes tojásokat akasztanak egy fára vagy bokorra a kertben, de egy szobanövényt is fel lehet díszíteni a házon belül. Az utóbbi esetben arra mindenképp ügyeljünk, hogy ne legyen túl nehéz a dísz! A legjobb megoldás, ha nem igazi tojásokat, hanem papírból kivágott és a gyerekek által kiszínezett húsvéti tojásokat ábrázoló rajzokat aggatunk a kisebb növényekre. Ilyenkor már barkát is vehetünk, amit szépen fel lehet díszíteni, és igazi húsvéti hangulatot kelt a lakásban.

Tojáskínáló kosárka

A kislányos szülőknek a locsolókra készülve bizony hímestojásokat is érdemes csinálniuk, amit egy külön a hímestojások kínálására szánt kosárkával tehetünk stílusossá. Kis fonott kosárkákat lehet kapni a boltokban, amelyet zöld krepp papírral kibélelve, esetleg húsvéti dísszel vagy masnival feldobva gyorsan el is készíthetünk.

Gyurmadíszek

Színes gyurmákkal biztonságosan és könnyen készíthetünk a kicsikkel ünnepi dekorációt. Tetszés szerint bármilyen forma kihozható belőle anélkül, hogy bármilyen veszélyes eszközt vagy anyagot kéne hozzá használnia a kicsiknek.

Édességtároló dobozka

Sok gyerek kap játékot ezen az ünnepen, de a legtöbben biztos, hogy édességet is találnak majd a fészekben. Ha szeretnél külön kis húsvéti dobozkát, használj hozzá egy tetszőleges méretű kartondobozt, amit vonj be papírral, ragassz vagy rajzolj rá húsvéti mintát, és kész is. Akár egy nagy húsvéti nyúl is lehet belőle. 

 

Kellemes húsvéti készülődést kíván a REGIO JÁTÉK!


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!