Magyar English


Készíts egyedi adventi kalendáriumot gyermekednek!

- Blog

Gyermeked rajong az adventi kalendáriumokért, te pedig valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni őt idén? Készítsd el neki a visszaszámláló naptárt saját kezűleg, és töltsd meg a kicsi zsebeket vagy dobozkákat hasznos apróságokkal, cuki játékokkal vagy gyekőcöd kedvenc csemegéivel! Segítünk, olvasd el bejegyzésünket! 

 

Így készíts saját adventi kalendáriumot!

Kis dobozok

Egyszerű, de nagyszerű megoldás, ráadásul az ajándékok méretéhez igazíthatod a kis dobozkákat, amelyeket bármelyik hobbiboltban vagy papír-írószeresnél beszerezhetsz. Ezután már csak a csomagolás van hátra! Ehhez használj bármilyen, ízlésednek megfelelő csomagolópapírt és madzagot vagy masnit. Számozd meg a kis ajándékokat, és tedd fel őket egy polcra vagy komódra, ahonnan minden nap elvesz egyet gyermeked.

 

Papírzacskók

Egy ilyen DIY adventi kalendáriumhoz csupán 24 natúr papírzacskóra lesz szükséged. Miután beszerezted ezeket, vegyél elő otthon egy fogast vagy egy éppen használaton kívüli szárítót, akaszd fel zsinórokra a kis csomagokat, és már teljessé is vált a 24 napból álló naptár. Már csak a bennük található ajándékokról kell gondoskodnod.

 

Tipp: Tedd még személyesebbé a napokat megtestesítő zacsikat, rajzolj rájuk valami szépet, vagy írj egy kedves üzenetet rájuk gyermekedre szabva!

 

Gyufásdobozok

Csak a képzeleted szab határt egy gyufásdobozokból kialakítható adventi kalendáriumnak. Dönthetsz úgy, hogy becsomagolod egyesével a dobozkákat egy tetszőleges csomagolópapírba, de akár összefoghatod mind a 24 darabot, és egy nagy csomagolópapírral összeragaszthatod őket, így fiókként üzemelnek majd azok. 

 

Poharak

Poharakból bármilyen édes állatot kialakíthatsz, ráadásul a csomagolással sem kell bajlódnod. Miután megrajzoltad minden napra a cukiságot, egy csipesz segítségével rögzítheted őket egy zsinórra, ezáltal pedig nemcsak gyermeked adventi kalendáriuma készül el, de a díszlet egy része is.

 

Ötletek, hogy mi kerüljön az adventi kalendáriumba

Az a legjobb egy saját készítésű adventi kalendáriumban, hogy te töltöd fel a kis ablakokat, ezáltal pedig lehetőséged nyílik arra, hogy hasznos apróságokkal vagy kedvenc finomságaival lepd meg gyermekedet. Egy régóta kiszemelt SIKU vagy Bburago kisautóval, aranyos állatfigurákkal, apróbb cuki plüssjátékokkal és kulcstartókkal, esetleg néhány matricával biztosan nem lőhetsz mellé, de akár a kedvenc LEGO® figuráit is bele csempészheted a naptárba.

 

Puzzle darabkák a kreatív mókáért

Gyermeked rajong a kirakósokért? Rejts el minden ablakba egy puzzle darabot, és meglátjátok milyen móka lesz, amikor a 24. napon megépül egy mesebeli kép pacikról, Jégvarázsról, a Verdákról vagy akár Minnie egérről! A kirakósozás mindemellett egy igazi aduász is a készségfejlesztés terén, így nemcsak a móka miatt tökéletes választás! 

 

Tipp: Olvasd el itt, hogy a közös játékon túl mi mindenre jó egy puzzle!

 

Forrás: https://ridikul.hu/otthon/cikk/2019/11/08/igy-keszits-sajat-adventi-kalendariumot/ 

Képek forrása: pinterest.com


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!