Magyar English


Kerti játékok gyerekeknek, avagy szórakozás a friss levegőn

- Blog

Itt a tavasz és a jó idő! A gyerekek nagy része ilyenkor mind a természetbe vágyik. Az iskolai udvari játékok, valamint a parkok és játszóterek mellett a kertesház is kiváló terepe az önfeledt szórakozásnak. Utóbbi előnye, hogy mindez az otthon biztonságában történik. 

 

Mire figyeljünk, hogy a gyerek a kerti játékok közt biztonságban legyen?

A családi ház kertje a legtöbbünk szemében egyet jelent a biztonsággal, hogy ez valóban így legyen, fontos megfelelően tervezni, rendezni a kertet:

  • Telelepítsünk kerti tárolót, hogy a játékok biztonságban legyenek!
  • Kerüljük a tüskés növényeket! 
  • Tartsuk mindig szem előtt a kicsiket!

 

Építsünk otthoni játszóteret egyszerűen, udvari játékok segítségével

Az iskolai és óvodai udvari játékok gyakran hasonlóak, mint a játszótéri játékok, de ha kellően nagy kerttel rendelkezünk, akár otthon is megvalósítható minden, csupán néhány dolog kell hozzá.

Talán a legegyszerűbb ilyen kerti játék a hinta. Olcsón hozzáférhető és könnyű üzembe helyezni. Elég egy erős faágra vagy egy stabil gerendára rögzíteni, és már indulhat is a hinta-palinta!

Léteznek olyan kerti játékok gyerekeknek, amik felett nem akar elszállni az idő, generációk nevelkednek rajta és sosem felejtik el, hogy mennyire szerették. Pont ilyen közönségkedvenc a csúszda, nem hiányozhat egyik kertből sem! Ennél a játéknál azonban különösen fontos ügyelni a biztonsági faktorra, hiszen könnyen leeshetnek a picik.

És vannak azok az udvari játékok gyerekeknek, melyek olyan hiánypótló tulajdonsággal rendelkeznek, mint a homokozó, ugyanis egy szuper homokozó készlet segítségével minden kicsi kiélheti a kreativitását.

TIPP: Az otthoni játszótér kerti partikhoz is tökéletes: áthívhatjuk a barátokat, ovis, sulis társakat, és kezdődhet a buli!

 

Felkészülni a melegre! Tavaszi és nyári udvari játékok gyerekeknek

A gyerekek - pláne a lustálkodni vágyó kiskamaszok - hajlamosak időnként a túlzott melegre hivatkozva bent maradni a házban, azonban ezek a gyerek kerti játékok egész biztosan kicsalogatják őket a csigaházból!

A trambulin egy nagyon szórakoztató kerti játék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Egy teljesen biztonságos sport, ami nemcsak szuper testmozgás, de elősegíti a jó alvást, javítja a koncentrációt és kiváló stresszoldó hatással bír.

A kerti gyerek játékok legnagyobb családját a járművek alkotják. Bicikli, roller és kismotor, vagy az extrém sportok kedvelőinek gördeszka és görkori. Ezeket akár kisebb utakra is használhatjuk, de akár az udvaron is versenyezhetünk velük. És ha már járművek: még a távirányítós autó is jobban siklik a szabadban!

trambulin a kertben

Forrás: Canva

 

Kreatív szórakozás: csináld magad kerti játékok házilag

Az általunk készített kerti játékok nemcsak költséghatékonyabbak, de még környezetbarát megoldást is nyújtanak, ráadásul teljesen testreszabhatóak. A közös alkotás örömét megélni pedig semmihez sem fogható, már ez önmagában egy szuper közös szülő-gyerek játék. 

 

Könnyen elkészíthető kerti játékok gyerekeknek házilag

Célbadobálás

Szinte bármiből könnyedén elkészíthető: játszhatunk konzervekkel, de akár vödörbe vagy dobozba is dobhatunk. Mivel a legkisebbeknek is sikerélményt szerez, az ilyen kerti játékok 2 éveseknek is kiválók.

Vízi csata

Bizonyos házilag készített kerti játékok 3 éveseknek és tizenéveseknek egyformán szórakoztatóak, persze kisebb-nagyobb módosításokkal. Nagy csapatban és kis létszámban is remek szórakozás, így a tesók ugyanolyan jól elszórakoznak vele, mint amikor átjönnek a barátok. Vízipisztollyal vagy vízzel töltött lufikkal még bombasztikusabb!

vízi csata a kertben

Forrás: Canva

 

Címlapkép forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!