Magyar English


Karácsonyi kisokos kisgyermekes családoknak

- Blog

Ebben a varázslatos, mesebeli időszakban a kellemes időtöltés mellett számos teendő is akad, amire érdemes felkészülni, ha gyermekkel vágsz bele a karácsony előtti hetekbe. Ünnepi kisokosunkból kiderül, hogyan tudod bevonni csemetédet a különböző feladatokba, illetve mire érdemes ilyenkor figyelni. Olvass tovább!

 

Vedd meg időben az ajándékokat!

Még éppen időben vagy ahhoz, hogy ne kelljen kapkodnod, így biztosan a hőn áhított ajándék kerülhet a fa alá. Korábbi bejegyzéseink között találsz klassz játékajánlókat, amiben kisebbeknek és nagyobbaknak is fantasztikus ajándékötleteket szedtünk össze, de megnézheted korcsoport szerint is, hogy mivel érdemes az adott korosztályba tartozó gyerkőcöt meglepni. Mielőtt azonban elmennél bevásárolni, érdemes a kiválasztott játékot a webáruházban a kosaradba tenni, hiszen ott meg tudod nézni, hogy személyes átvétel esetén a termék melyik áruházban érhető el.

Tipp: Olvasd el itt, hogyan választhatsz biztonságos ajándékot!

A nagyi ajándékáról is gondoskodjatok közösen!

A nagymamák imádják a kézzel készített, személyes ajándékokat, így egy vasalógyöngyökből összeállt figura, egy édes saját készítésű ékszer vagy gyurmából alkotott állatka garantáltan az új kedvenc lesz a polcon! Itt számos kreatív készlet között találhatod meg a mamihoz legjobban passzolót!

 

Vond be gyermekedet a karácsonyi készülődésbe!

Amellett, hogy ilyenkor rengeteg izgalmas teendő akad, ami mindkettőtöknek élvezetes, fejleszted gyermeked kreativitását és önállóságát is, ráadásul mindeközben minőségi időt tölt együtt a család. Mindemellett gyerkőcöd azt érzi majd, hogy hasznos tagja a családnak, és ő is tevékenyen részese lehet a várt csodának, mitöbb, egy kis segítség neked is garantáltan jól fog jönni.

Miben tud segíteni csemetéd?

Ez természetesen életkorától és fejlettségétől is függ, azonban adunk néhány tippet, amiben segítségedre lehet csemetéd az ünnepi hajszában. A készülődés segít szorosabbá tenni a családi köteléket, hangolódjatok rá együtt a közelgő ünnepre mókával és kacagással!

Takarítás, sütés-főzés

Még túl kicsi gyermeked ezekhez a feladatokhoz? Egy klassz takarítós vagy konyhás szerepjátékkal részt vehet a feladatokban ő is, miközben megtanulja a ház körüli teendők fontosságát is, illetve készségei is fejlődnek. A nagyobb gyerkőcökre már rá lehet bízni egy-két feladatot, és sokkal gyorsabban készen is lesztek. 

Tipp: Itt megnézheted, mi mindenre jó egy szerepjáték!

 

Díszítés

A karácsonyi díszek egy igazi mesevilággá varázsolják a családi fészket, ha pedig közösen döntitek el, hogy mi, hova kerüljön, egy igazi családi csapatépítőn vesztek részt. Sőt, ha saját kezűleg készítitek el a dekorációt, még egyedivé is varázsoljátok otthonotokat. A karácsonyi üvegmatricák például remekül mutatnak, és még az utcáról is láthatóak lesznek, de gipszből is alkothattok karácsonyi figurákat. Készítsetek együtt adventi koszorút vagy ajtókopogtatót! Mit szólnátok hozzá, ha idén gyermeked kedvenc játékai díszelegnének rajta, netán LEGO® építőkockákból állna össze?

 

Reméljük bejegyzésünkkel tudtunk segíteni! Kellemes készülődést, és boldog, békés karácsonyt kívánunk előre is!

 

Képek forrása: 1, 2


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!