Magyar English


Együtt a család: karácsonyi díszek készítése gyerekekkel

- Blog

A karácsonyi időszak a családról és az együtt töltött időről szól, amit néhány fantasztikus közös programmal még meghittebbé tudtok varázsolni. A kézzel készített karácsonyi díszek például egyediek, cukik, és a közös alkotás a családi köteléket is erősíti. Hoztunk nektek néhány karácsonyi dekorációötletet, amivel nemcsak közelebb kerültök egymáshoz, de lakásotok is pompázni fog!

 

A sok ünnep körüli teendő mellett érdemes időt szakítani arra, hogy közösen alkossatok valami szépet, amivel téli mesevilággá varázsoljátok a családi fészket. A karácsonyi díszek készítése saját kezűleg tökéletes erre, hiszen izgalommal teli elfoglaltság, ami felér egy igazi családi csapatépítővel, ráadásul ajándékötletként is megállja a helyét. A csináld magad program azért is jó választás, mert a felsoroltakon kívül gyermeked kreativitását is alaposan megdolgoztatja, így nem kérdés, hogy egy igazi aduász a mozgalmas karácsonyi időszakban.

 

A kreativitás fontossága

A kreatív gondolkodás kifejezetten fontos a gyermekek személyiségfejlődése szempontjából, hiszen amit átélnek képzeletben, az segíti őket a való világban kialakult hasonló szituációk megoldásában is. Az egyszerű karácsonyi kézműves feladatok számtalan lehetőséget biztosítanak arra, hogy gyermeked kifejezze és továbbfejlessze a benne rejlő fantáziát, arról nem is beszélve, hogy örök emlék lesz a házilag készített karácsonyi dísz, amit évek múltán is szívesen vesz elő a család.

 

Ezekre az eszközökre lesz szükségetek a karácsonyi mókához

Akár karácsonyfadíszt, karácsonyi dekorációt vagy karácsonyi ajándékot szeretnétek csinálni, biztosan szórakoztató lesz, hiszen egyszerűen, saját kezűleg könnyen kivitelezhető ötleteket hoztunk gyerekeknek, amihez mindössze egy kis kreativitásra és néhány eszközre lesz szükség. Mókára fel, nézd meg karácsonyi díszek saját kezűleg gyerekeknek útmutatóinkat!

Ezeket az eszközöket készítsd elő attól függően, hogy mit szeretnétek elkészíteni:

  • ragasztó
  • parafadugó
  • olló
  • kartonpapír
  • régi izzók
  • fényfüzér
  • befőttesüveg
  • csillámpor

Tipp: Éljen az újrahasznosítás! Van otthon néhány nem használt izzó, parafadugó, befőttes üveg vagy papírhalom, amik a szekrény mélyén csücsülnek már egy ideje? Használd fel ezeket is a diy ötletek során, és lehelj új életet beléjük!

 

Karácsonyi díszek készítése gyerekekkel

Karácsonyi díszek papírból

Van otthon néhány régi karácsonyi képeslap, amit szeretnétek újrahasznosítani? Vágjátok fenyőfaformára őket, használjatok törzsnek és csúcsdísznek kartonpapírt, ragasszátok össze egy madzaggal és készen is vagyok! Ugye, milyen könnyű volt?

karácsonyi dekoráció házilag karácsonyfa

Fotó: Petticoat JUNKtion

 

Papír hópelyhek

A papír hópelyhek remekül mutatnak fellógatva vagy az ablakon, és csak néhány papírra, egy nyomtatóra és egy ollóra lesz szükségetek hozzá! Töltsetek le az internetről néhány sablont, nyomtassátok ki, vágjátok ki, és tegyétek, ahova csak szeretnétek!

karácsonyi dekoráció házilag papír hópehely

Fotó: Firstpalette

 

Karácsonyi dekoráció házilag más anyagokból

Készítsetek karácsonyfadíszeket parafadugóból! Néhány édes hóemberke például pillanatok alatt megvan, és csak festék, filctoll, zseníliadrót és némi filcanyag szükséges hozzá. Ugye, milyen cukik?

karácsonyi dekoráció házilag parafa hóember

Fotó: Pinterest

 

A befőttesüvegből rengeteg dekorációt lehet létrehozni, a mi kedvencünk egyértelműen az, amikor fényfüzér kerül bele, hiszen fantasztikus karácsonyi hangulatot ad. Az üveget pedig számtalan módon lehet dekorálni, és a szép munkákat karácsonyi ajándékként is fel lehet használni.

karácsonyi dekoráció házilag fényfüzér

Fotó: Pinterest

 

Keltsd újra életre a régi izzókat! Egy kis ragasztóval és csillámporral csodákat tehetsz a régi izzóiddal, és pillanatok alatt elkészül egy csillogó és mesés függődísz. Gyermeked garantáltan élvezni fogja a csillogást, lássatok is hozzá!

karácsonyi dekoráció házilag függődísz

Fotó: Pinterest

 

Még ennél is egyszerűbben szeretnétek alkotni? A karácsonyi üvegmatricák remekül mutatnak, és még az utcáról is láthatóak lesznek, ráadásul csak fel kell őket ragasztani, de gipszből is alkothattok karácsonyi figurákat. Bárhogyan is, nálunk számos kreatív készlet és eszköz áll rendelkezésetekre. 

 

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk nektek!

 

Forrás: 1, 2, 3, 4

Címlapkép forrása: Deposit Photos


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!