Magyar English


Játsszatok a szabadban a hűvösebb időben is!

- Blog

Hűvösebb az idő? Sebaj, irány a friss levegőre játszani! A kint töltött idő nemcsak remek móka, de az egészségre is jó hatással van, azonban érdemes felkészülni rá, hogy a hidegben is  biztonságosan teljenek az órák. Olvasd el, milyen játékokat ajánlunk erre az időszakra!

 

Mozgásos játékok óvodásoknak és iskolásoknak - milyen hatásai vannak?

Nem mindig egyszerű időt szakítani a szabadtéri játékra, hiszen a rövidülő nappalok mellett sokszor a szülőknek is kevés ideje van, vagy sokára ér haza a gyerkőc az oviból, suliból. Mégis rendkívül fontos, hogy mindent megtegyél azért, hogy minél többet legyen a család a friss levegőn, hiszen:

  • kint nehezebben terjednek a bacilusok, mint zárt térben,
  • a megváltozott környezet új kihívásokat teremt,
  • gyermekedet testmozgásra sarkallja,
  • a napfény pedig D-vitaminnal tölti fel a szervezetet.

 

Téli játékok a szabadban óvodásoknak és nagyobbaknak

Labdás játékok

A labdák egész évben kellemes szórakozást nyújtanak, ráadásul számos módon fejlesztik is a kis játékosokat:

  • együttműködésre és csapatmunkára tanít,
  • segít az észlelésben, térérzékelésben,
  • fejleszti a kéz- és lábügyességet,
  • javítja a fizikumot.

 

Irány kirándulni!

A télbe átváltó táj gyönyörű, egy klassz séta jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. Inkább biciklivel tennétek meg egy nagyobb távot? Semmi akadálya, de ügyeljetek rá, hogy kiépített bicikliúton tudjatok haladni, de legalább ne legyen annyira kevésbé sáros a megtervezett útvonal. 

 

Elő egy távirányítós autóval!

A kisebbek rajonganak a távirányítható autókért, amik akár sárban is megállják a helyüket! Ráadásul nemcsak rallyzni lehet velük, de fel is lehet fedezni a környező utcákat, miközben távolról hajtjátok őket! Ugye, milyen klassz ötlet?

 

DIY játékötletek gyerekeknek

Gyűjtögessetek! A faleveleket, terméseket számos módon felhasználhatjátok otthon! Egy egyszerű és gyors programot keresel? Dobjatok célba az összeszedett dióval, gesztenyével! Ehhez mindössze valamilyen célpontot kell kiállítanod, a játékszabály pedig egyszerű: az nyer, aki a legközelebb dob hozzá.

 

Levélfúvó verseny - fantasztikus játék gyerekeknek a szabadban

Azt a rengeteg falevelet, amit a földön találtok, nemcsak kézműves alkotásokhoz lehet ám felhasználni, hanem versenyezni is lehet velük! Válasszon mindenki magának egy falevelet, vigyetek ki magatokkal pár szívószálat, és nyerjen az, aki a legmesszebbre tudja fújni adott idő alatt.

 

Tipp: Jól öltöztesd fel gyermekedet, hogy véletlenül se vegye kedvét az, hogy fázik, és így a nem kívánatos betegségeket is könnyebben elkerülhetitek.

játékok a szabadban

 

Téli játékok gyerekeknek, amikor beköszönt az igazi hideg

Ilyenkor korlátozottabbak a lehetőségek, de a mínuszok se vegyék el a kedvetek attól, hogy kint játsszatok!

 

Buborékfújás!

Gondoltál már rá, hogy télen fújjatok bubikat? A minden évszakban mulatságos tevékenység ilyenkor is különleges tud lenni, hiszen ha egyben marad a bubi, és valahol megáll, akkor akár le is fagyhat, megdermedhet. Ugye, milyen érdekes?

 

Készítsetek madáretetőt!

A madárkáknak nagy segítség az, ha kihelyeztek számukra egy etetőt, amit töltsetek fel magvakkal! Meglátod, lesz néhány visszatérő vendégetek az udvaron!

 

Az igazi téli játékok kicsiknek

Egy téli időszak sem telhet el jégkorcsolyázás nélkül! A program nemcsak remek lehetőgés a család összekovácsolására, de remekül átmozgatja minden izmotokat is. A szánkózás is egy tökéletes téli játék, ehhez azonban meg kell várni, míg leesik az első hó, akkor pedig már a hóemberépítés se maradjon ki! Mi már alig várjuk!

 

Tipp: Télen is gondoskodj a folyadékpótlásról! Vigyél egy termoszba magatokkal forró teát, és ügyelj rá, hogy időközönként igyon belőle gyerkőcöd.

 

Teljen fantasztikusan a téli időszak is, rengeteg játékkal, mókával és kacagással! Reméljük, hogy  programajánlónkban találsz kedvedre valót, amivel még színesebbé válik a mesebeli ünnepi időszak. Neked mi a kedvenc téli programod?

 

Képek forrása: iStock


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!