Magyar English


Így strandolj kisbabával!

- Blog

Egész évben arra vártál, hogy ismét elkezdődjön a strandszezon, napozz a parton, megmártózz a hűsítő hullámokban, de mégis mire is kell figyelned, ha szülőként egy kisbaba társaságában szeretnéd élvezni a nyári kikapcsolódást?

A bababiztos strandolás szabályai

Pár hónapos kortól – néhány szabály betartása mellett – már semmi akadálya nincs annak, hogy a picivel együtt menj strandolni. Azonban a fürdők látogatása, hacsak nem kifejezetten babamedencéről van szó, nem ajánlott a család legkisebb tagjainak. Délelőtt 11 és délután 3 óra között inkább ne maradjatok szabad ég alatt, hiszen ilyenkor nemcsak a babának, de neked sem ajánlott kint sütkérezni. Keress árnyékos területet a parton, és kend be óránként naptejjel a pici érzékeny bőrét! Ha mégis naposabb helyen tartózkodtok, a fenti óvintézkedések mellett egy kis vászonsapkával és világos, könnyű pamutruhácskával védheted a csöppséget az erős napsugaraktól. Gondoskodj megfelelő folyadékpótlásról és kényelmes fekhelyről, valamint mindig figyelj a kicsire! Ha attól tartasz, hogy nem találsz árnyékos és szélvédett helyet az ejtőzésre, szerezz be egy szélfogó sátrat, melyben biztosan kellemes helyetek lesz a szabadban.

„Úgy élvezem én a strandot”

Kisgyerek számára is könnyen élvezetessé teheted a kiruccanást. Ha már tud ülni a baba, akár egy kis pancsolót is felfújhatsz számára, amit feltöltve vízzel és fürdőjátékokkal biztosan örömet szerzel neki. A kétgyűrűs bébi medence, illetve a Minion vagy Jégvarázs mintás medencék könnyen szállíthatók, így ideális választás lehet strandoláshoz, a kedves mesehősök pedig mosolyt csalnak a kicsi arcára. Vigyél magaddal pár fürdőjátékot vagy felfújható figurát, valamint egy pancsolókönyvet is, hogy az élmény teljes legyen!

Ha már szívesen mennél a mélyebb vízbe a picivel, a biztonságos beülős bébiúszó lehet a megoldás, ugyanakkor a nagyobbakra is gondolva népszerű mesehősökkel díszített karúszókat és úszógumikat is találsz a webáruházban, így ha gyermeked szereti például a Star Warst, a Mancs őrjáratot, a Némó nyomábant vagy az Angry Birds-öt, az úszkálást imádni fogja. Ha esetleg nehezen barátkozna meg a vízzel a baba, kedvenc mesehőseit segítségül hívva az újdonságtól való félelme gyorsan elillan, és csak a jókedv marad. A móka pedig a parton folytatódhat tovább, ahol például a homokozó szett, a Szenilla nyomában szivacslabda vagy a legkülönfélébb buborékfújók szerezhetnek vidám perceket. A fogzás idején praktikus magaddal vinni egy rágókát is, hogy a jó hangulatot ne zavarja meg semmi. Az élmények után elálmosodó lurkók örömmel ölelik át kedvenc plüssüket és pihe-puha szundikendőjüket.


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!